gittigidiyor

Laptoplarda yeni tehlike....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Shiftdelete'in haberine göre,Lenovo laptoplarda tehlike var.....Lenovo dizüstü bilgisayar modellerini etkileyen yeni güvenlik açığı, Türkiye dahil dünya çapında milyonlarca kullanıcıyı tehlike altında bıraktı. Lenovo bilgisayarları UEFI üzerinden etkileyen güvenlik tehdidi, işletim sisteminin çalışmasını bile engelleyebiliyor.

ESET tarafından ortaya koyulan rapora göre UEFI tehditleri son derece gizli olabilir. İşletim sisteminin önyükleme sürecinin başında yürütülen tehdit; neredeyse tüm güvenlik önlemlerini atlama potansiyeline sahip.

CVE-2021-3970, CVE-2021-3971 ve CVE-2021-3972 koduna sahip güvenlik açıklarının şimdilik sadece Lenovo dizüstü bilgisayarlarını etkilediği ifade edildi.


Bilgisayarın UEFI’sine bulaşarak cihazın kontrolünü ele geçirme yeteneğine sahip olan BIOS kötü amaçlı yazılımı, işletim sistemini yeniden yükleme veya sabit sürücünün değiştirilmesinden de etkilenmiyor.

Milyonlarca kullanıcı potansiyel olarak tehlike altında olsa da, Gartner analisti Peter Firstbrook, Lenovo güvenlik açıklarından yararlanmanın çok karmaşık olduğunu ifade etti. Bu karışıklık, riskin henüz temel düzeyde kalmasına yol açtı.

Güvenlik raporlarına göre BIOS’u etkileyen güvenlik açıklarından korunmanın tek yolu, donanım yazılımını güncellemekten geçiyor. Lenovo, tehlikenin farkında olduğunu ve en kısa sürede laptop modellerine UEFI güncellemesi getireceğini dile getirdi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst