gittigidiyor

LG G4C'de Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1462667454_lg-g4-beat-ekran-goruntusu-alma-resimli-anlatim.jpg

LG G4 Beat Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Bugün size bahsedeceğimiz konu ss almak yani ekran görüntüsü yakalamak. Son yıllarda popülerleşen ekran görüntüsü alma, bir oyun içindeki anı, internette görülen komik yazıları veya sayfaları, komik mesajlaşmaların ekran görüntüsünü (SS veya ScreenShot) almak çok önemlidir.
Ekran görüntünün nasıl alındığını anlatacağımız akıllı telefonu LG’nin çıkardığı orta seviye segmente hitap eden yüksek performanslı özelliklere sahip olan LG G4 Beat. Son çıkan çoğu akıllı telefonlar gibi bu telefonda da herhangi bir uygulama veya program kullanmadan ekran görüntüsü yakalama imkanı vardır. Android 4.0 üzeri telefonlarda bu işlem oldukça kolay.

İstediğiniz ekran görüntüsü almak için Aynı anda ses kısma ve güç(kilit) düğmesine basın. Ve oldu aldığınız ekran görüntüsü galeri klasörünüzün içindeki Screenshot klasörünün içine kaydedilir. Eğer çektiğiniz ekran görüntüsünü hemen paylaşmak istiyorsanız ekran üzerindeki paylaş’a tıklayarak arkadaşlarınızla paylaşın.

Ekran görüntüsü almak için bir diğer yol ise QuickMemo. Bu seçenek biraz karışık ama aynı zamanda biraz daha güçlü. LG’nin Qmemo uygulamasıyla bir ekran görüntüsü alabilir ve açıklama ekleyebilirsiniz. Bildirim çubuğunu aşağıya indirerek hızlı kısayol uygulamalarında görebilirsiniz.
Qmemo simgesine dokununca, ekran görüntüsünü hemen alabilirsiniz. Ve üzerine yazı yazabilir resim çizebilirsiniz. Kaydettiğiniz resim Galerinizdeki Quick Memo albümde bulabilirsiniz.



LG G4 Beat Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LG G4C'de Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)


LG G4C Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
LG tarafından üretilen akıllı telefonların, kullanıcılarına sunduğu kullanım kolaylığı ve barındırdığı uygulama ve hizmetler her zaman çok başarılı olmuştur.Estetik ve ergonomik yapısıyla da gerçekten göz dolduran modellere imza atmış LG'nin en sevilen modellerinden biri de LG G4C şüphesiz.
Akıllı telefonların hemen hemen hepsinde bulunan ve dışarıdan farklı uygulama yüklemeye gerek kalmadan ekran görüntüsü alma özelliği LG akıllı telefonlarında da bulunmaktadır.Ve sahip olduğunuz model LG G4C ise; LG G4C'de ekran görüntüsü nasıl alınırsorusuna cevabı yazımızda bulabilirsiniz.

Alınan ekran görüntüleri de aslında bir çeşit fotoğraf çekme işlemi olduğundan, cihazınızda yüklü fotoğraflarla ne yapabiliyorsanız aynısını, aldığınız ekran görüntüleri için de yapabilirsiniz.Mesela neler mi ?
*Ekran görüntüsünü herhangi bir fotoğraf uygulamasıyla yeniden düzenlemek.
*Email, mesaj uygulamaları ile paylaşmak.
*Sosyal medya hesaplarınız varsa, bunlara yüklemek.

Evet, bu bilgilerden sonra LG G4C'de ekran görüntüsü nasıl alınır konusuna gelirsek, aşağıdaki adımları sırasıyla yaptığınızda bu işlemi çok kolay şekilde tamamlayabilirsiniz ;
1- Almak istediğiniz ekran görüntüsü içi ekranınızı ayarlayın.
2-Ses kısma ve kilit tuşlarına ( cihazın arkasında ) aynı anda basıp, kısa bir süre bekleyin.
3-Ekranda hareketlenme olduğunda ekran görüntüsü alınmış demektir.İşte bu kadar basit.
Alınan ekran görüntüsü, direkt olarak cihazınızın Galeri bölümüne kaydedilecektir.İhtiyaç duyduğunuzda buradan ekran görüntülerinize ulaşabilirsiniz.

LG G4C'de ekran görüntüsü nasıl alınır konulu bu yazımız, umarız bu konudaki sorularınıza cevap olmuştur.


LG G4C Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1462665992_lg-k4-ekran-goruntusu-alma-resimli-anlatim.jpeg

LG K4 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Bir LG K4 modeli akıllı telefonunuz var ve LG K4'de ekran görüntüsü nasıl alınır diye soran takipçilerimizden iseniz, işte bu bu yazıyı sizler için hazırladık.Pek çok özelliği bir arada sunan LG K4 aynı zamanda , dışarıdan başka bir uygulamaya ihtiyaç olmadan, ekran paylaşımı kendi bünyesinde barındırıyor.Artık LG K4'de ekran görüntüsü nasıl alınır kısmına geçebiliriz.Ama hemen belirtelim, ekran görüntüsünü almak içinLG K4'de bir değil, iki farklı yöntem var..İşte sırasıyla;

1-Çoğu Android tabanlı akıllı telefonlarda olduğu gibi ses kısma ve güç (kilit ) tuşuna aynı anda basıp kısa süre bekleyerek ekran görüntünüzü almanız mümkün.

2-LG K4 akıllı telefonunuzda hazır olarak kurulmuş olan QMemo+ uygulamasıyla da kolayca ekran görüntüsünü alabilirsiniz.Almak istediğiniz görüntü ekranınızdayken, cihazınızın üst menüsünde sol tarafta yer alan QMemo+ açtığınızda ekran görüntünüz kolaylıkla alınıyor.İsterseniz QMemo+ uygulamasında, ekran görüntüsüne notlar yazıp öylede kaydedebilirsiniz.

Alınan ekran görüntülerine, akıllı telefonunuzun Galeri yada Pictures bölümünde bulunan Screenshot 'dan ulaşabilirsiniz.

Bu ekran görüntüleri de aynı fotoğraflarda olduğu gibi, uygulamalar yardımıyla, ayarlanıp düzenlenebiliyor.Y ada farklı şekillerde modifiye edilebiliyor.Ayrıca ekran görüntülerinizi istediğiniz kişi ya da kişilerle paylaşabilirsiniz.Ya da varsa, sosyal medya hesaplarınıza yükleyebilirsiniz.
Umarız bu yazımızla LG K4'de ekran görüntüsü nasıl alınır sorularına açıklık getirebilmişizdir ve sizler için yararlı olmuştur.



LG K4 Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LG G3 Stylus Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
LG G3 Stylus'da ekran görüntüsü nasıl alınır sorusunu bu yazımızdan sonra sormanıza gerek kalmayacak.Bu yazımızda da görebileceğiniz gibi iki kolay yöntemle LG G3'den ekran görüntüsü almanın bir çocuk oyuncağı olduğunu anlayacaksınız.LG G3 ün kullanıcı dostu ve kullanım kolaylığı düşünüldüğünde ekran görüntüsü almak da hiç karmaşık değil.

İşte LG G3 Stylus'da ekran görüntüsü nasıl alınır konusunda size yardımcı olacak 2 yöntemin açıklamaları aşağıda ;
1-Tek yapmanız gereken, ses kısma ve güç (kilit) tuşlarına aynı anda basıp birkaç saniye beklemek.Ekran görüntünüz alındı ve Galeriye yollandı bile.
2- Eğer tuşlarla uğraşmak istemem, tek hareketle ekran görüntüsü alayım diyorsanız, diğer yötemimiz; LG G3 akıllı telefonunuzda bululan "QMemo+" uygulamasını kullanmak.QMemo+'ya ulaşmak için yapmanız gereken , Home tuşunun üzerine parmağınızı koyup hafifçe yukarı sürüklemek.Bu şekilde kısa yol menüsüne ulaşıp QMemo+'yı açtığınızda ekran görüntüsü, cihazınızın Galeri bölümüne kaydedilmiş olacak.
Bundan sonrası ise siz nasıl isterseniz öyle olacak.LG G3 cihazınızın Galeri bölümünde bulunan ekran görüntüsünü isterseniz arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz, isterseniz herhangibir fotoğraf uygulaması yardımıyla yeniden ölçülendirebilir, filtre ekleyebilir, üzerine not yazabilir, kontras düzenlemesi yapabilir ya da renk ayarlarını değiştirebilirsiniz.Yani akıllı cihazınızda bir fotoğrafa neler yapabiliyorsanız, aynısını ekran görüntünüz için de yapılabileceğini unutmayın.

Umarız LG G3 Stylus'da ekran görüntüsü nasıl alınır konulu yazımızla sizlere yardımcı olabilmişizdir.



LG G3 Stylus Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1462741136_lg-magna-ekran-goruntusu-alma-resimli-anlatim.jpg

Lg Magna Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Bugün sizlere Lg Magna’da ekran görüntüsü almanın yolunu sizlere aktarıcağız.Bu işlem sayesinde çok hızlı şekilde ekran görüntüsü alabileceksiniz.Öncelikle,Lg Magna’da ekran görüntüsü almak için ikili tuş kombinasyonu kullanılır.Lg Magna’da ekran görüntüsü nasıl alınır sorusunun yanıtı bu yazımızda mevcuttur.Lg Magna ile ekran görüntüsü çekmek için Ses Kısma ve Güç Düğmesine aynı anda basıp,bir süre basılı tutmanız gerekmektedir.

Lg Magnada ekran görüntüsü alabilmek için diğer tuş kombinasyonları; Güç düğmesi ve ana ekran düğmesidir. Lg Magnada aldığınız ekran görüntüsü otomatik olarak galeriye kaydedilir.Ekran görüntüsü alma özelliği akıllı telefonlarda en çok kullanılan ve işe yarayanlardan bir tanesidir.Özellikle sosyal medyada paylaşım yapma adına bu özellik oldukça fayda sağlayabilir.

Lg magnada ekran görüntüsü almak için ekstra hiçbir uygulama indirmeniz gerekmemektedir.Bu işlemi,diğer modellerde olduğu gibi basit tuş kombinasyonlarıyla halledebilrsiniz.Tabii ki bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için tuşlama işlemini doğru yapmanız gerekmektedir.Lg magna ülkemizde çok talep görmemiş bir üründür.Fakat uygun fiyatı,geniş kapsamlı özellikleriyle oldukça kullanışlı bir akıllı telefondur.Bizim tarafımızdan geçer not aldı. İsterseniz üzerine not alın, isterseniz resim çizip arkadaşlarınıza gönderin. Ekran görüntüsünü paylaşmak için kısayolu da bulunan QMemo uygulaması sadece G4’te değil LG’nin birçok modelinde de bulunuyor.



Lg Magna Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1462767869_lg-nexus-5x-ekran-goruntusu-alma-resimli-anlatim.jpg
LG Nexus 5X Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
LG Nexus 5X'de ekran görüntüsü nasıl alınır konusunu merak edenler için bu yazımızla, mobil cihazınızdan nasıl görüntü alabileceğinizi açıklayacağız.

Artık akıllı cihazlarda ekran görüntüsünü, fotoğraf çekimi yapar gibi, ihtiyaç duyduğumuzda alıp kopyalayabiliyoruz.Ekranınızda bulunan bir uygulama olabilir, mesaj olabilir, oyun ya da resim olabilir, bunu fotoğrafa dönüştürüp saklayabiliriz.Ve bunu akıllı cihazın kendisi yaptığından, ekran görüntüsü alımı için başka bir uygulamaya da ihtiyaç kalmıyor.Ekran görüntüsü alındıktan sonra isterseniz bunu başka birine de gönderebilir, paylaşabilirsiniz.

Şimdi LG Nexus 5X'de ekran görüntüsü nasıl alınır sorusunu yanıtlamaya çalışalım: bunun için gerekeli tuşlarla çok kolay bir şekilde halledebiliriz.Bunun 2 yöntemi var;

1-LG Nexus 5X cihazınızda bulunan ses azaltma ve kilit ( güç ) tuşlarının ikisine birden aynı anda basıp biraz beklemek.
2-Cihazınızda zaten bulunan " Quick Memo" opsiyonuyla da ekran görüntüsü almanız mümkün.Quick Memo'ya ulaşmak için ekran yukarısında bulunan bildirim çubuğunu aşağı kaydırmanız yeterli.Quick Memo açıldığında ekran görüntüsü kendiliğinden alınmış olacaktır.

Alınan ekran görüntülerini daha sonra görmek isterseniz, bunları "Quick Memo " albümünde ya da "Screenshots" albümünde bulabilirsiniz.

Bunları isterseniz herhangi bir fotoğraf uygulamasıyla düzenleyebilir, isterseniz sosyal medya da paylaşabilir ya da göndereceğiniz bir mesaja ekleyebilirsiniz.Yani fotoğraflarınızla neler yapabiliyorsanız, aynısı alınmış ekran görüntüleri için de geçerli.

Umarız LG Nexus 5X'de ekran görüntüsü nasıl alınır konusunda bu yazı sizler için yararlı olmuştur.



LG Nexus 5X Ekran Görüntüsü Alma (Resimli Anlatım)


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst