gittigidiyor

LG G6 tanıtıldı! İşte LG G6 özellikleri ve fiyatı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LG G6 tanıtıldı! İşte LG G6 özellikleri ve fiyatı!

LG G6 bugün tanıtıldı. Peki, Android tutkunlarının merakla beklediği LG G6 özellikleri ile neler sunuyor? İşte LG G6 özellikleri ve fiyatı hakkında her şey!


6a93aada95ea0129d1da9850ce8891fef8257a43.png



LG G6 tasarım ve ekran özellikleri

Bir önceki amiral gemisine oranla modüler tasarım anlayışından vazgeçen LG, bu sefer yekpare metal kasa ile birlikte mistik beyaz, astro siyah ve buz platinyum renk seçenekleriyle karşımıza çıktı.
Tasarım noktasında en önemli iyileştirmelerden biri suya ve toza dayanıklılık. Çıkarılabilir bataryadan bu sefer feragât eden LG, amiral gemisinde IP68 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklığa yer verdi. Bu dayanıklılık sayesinde cihaz 30 dakika boyunca 1.5 metre su altında kalabiliyor.
lg-g6-ozellikleri-ve-fiyati-2.jpg

Arka tarafta yine çift kamera ve ortalarında çift LED flaş yer alırken; kameranın hemen altında parmak izi sensörü dikkat çekiyor. Ekran çerçeve oranında da gözle görülür bir artış var diyebiliriz. Yine USB Type-C alt tarafta yer alırken, 3.5 mm'lik kulaklık girişi üst tarafa konumlandırılmış durumda.
5.7 inç boyutlu QHD+ FullVision (2880x1440) teknolojili bir ekran ile gelen LG G6 ayrıca görüntü oranıyla da farklı bir telefon. Bu sefer 18:9 görüntü formatını kullanan cihaz, alıştığımız 16:9 formatından farklı bir deneyim yaşatıyor. Telefonla ilgili önemli iyileştirmelerden biri de HDR10 ve Dolby Vision. Şirket yavaş yavaş TV'lerde gördüğümüz önemli teknolojileri de böylece akıllı telefona taşıyor.

lg-g6-ozellikleri-ve-fiyati-4.jpg


Daha dar ancak daha uzun bir görüntü formatı olan 18:9 oranı, özellikle tek ekranda birden fazla uygulama kullanmak açısından oldukça avantajlı. Yeni arayüz UX 6.0, bu ekran formatına göre geliştirildi. Aynı zamanda 16:9 görüntü oranına göre hazırlanmış içeriklerin de kolaylıkla 18:9 şeklinde görüntülenmesini sağlıyor.

Son olarak ekranın Corning Gorilla Glass 3 ile çizilmelere ve darbelere karşı korunduğunu da belirtelim.

LG G6 performans ve ses özellikleri

Telefon geçtiğimiz yılın amiral gemisi olan Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü alıyor. Dört çekirdekli bir yapıya sahip bu işlemcinin iki çekirdeği 2.35 GHz, diğer iki çekirdeği ise 1.6 GHz saat hızında çalışıyor.
lg-g6-ozellikleri-ve-fiyati-3.jpg


Grafik birimi olarak Adreno 530 kullanan LG G6, 32 GB veya 64 GB dahili depolama ile birlikte microSD kart desteği sunuyor. Cihazda 4 GB RAM kapasitesi yer alıyor.

Performans demişken LG G6 ile birlikte kullanıcılara Google Play Store üzerinden 200 dolar değerinde oyun hediye edileceği açıklandı. Oyunların tam listesi şu anda bilinmiyor. Ayrıca oyunculara Temple Run 2'de bazı oyun içi içerikler hediye edilecek.
Üst düzey akıllı telefonlarında son dönemde ses performansına önem veren LG, bu modelde de ses konusunda iddialı. LG V20'de kullanılan Quad DAC yongasının geliştirilmiş sürümünü kullanan LG G6, statik gürültüyü %50 oranında azaltıyor ve çok daha dengeli bir ses performansı sunuyor.
Bluetooth 4.2 teknolojisiyle gelen cihazda; 802.11ac kablosuz ağ, bölgelere göre farklılık gösterecek FM Radyo ve aptX HD desteği bulunuyor.

LG G6 yazılım özellikleri

Beklendiği üzere Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle kutudan çıkan telefon, şirketin yeni arayüzü UX 6.0 ile bezenmiş durumda. Yazılımda Google Asistan desteği de var ancak dil seçenekleri şu anda sadece İngilizce ve Almanca.

lg-g6-ozellikleri-ve-fiyati-6.jpg


UX 6.0 daha önce de söylediğimiz üzere yeni görüntü oranına göre optimize edilmiş durumda.

LG G6 kamera ve batarya özellikleri

16 MP'lik çift arka kamera ile gelen telefon, bu sayede 125 derece geniş açılı fotoğraflar çekebiliyorken, 5 MP olan ön kamera ile 100 derece geniş açıya sahip selfie'ler çekebilmek mümkün. Bir kamera F/1.7 diyafram değerine sahipken diğeri F/2.4 olarak göze çarpıyor. 3 yönlü OIS desteği titreşimlerin önüne geçerken, lazer otofocus da hızlı bir odaklama için önemli bir detay.
lg-g6-ozellikleri-ve-fiyati-4.png

Arayüz tarafında ise kamera uygulaması cihazın 18:9 görüntü formatına göre özelleştirilmiş durumda. Bununla birlikte 360 derece panaroma modu ve renk doygunluğunu iyileştiren yemek modu gibi özel kamera modlarına yer verilmiş.
Son olarak 3300 mAh batarya kapasitesi sunan LG G6, tabii ki hızlı şarj desteğini de bünyesinde bulunduruyor.
LG G6 çıkış tarihi ve fiyatı

Cihazın çıkış tarihi ve fiyatı önümüzdeki dakıikalarda eklenecektir.
LG G6 teknik özellikleri

Boyutlar: 148.9 x 71.9 x 7.9 mm
Ekran: 5.7 inç IPS LCD 1440 x 2880 QHD+ çözünürlük
İşlemci: Snapdragon 821 (2x 2.35 GHz + 2x 1.6 GHz)
GPU: Adreno 530
RAM: 4 GB

Depolama: 64 veya 128 GB + 256 GB'a kadar microSD kart
Kamera: Çift 16 MP arka kamera, F/1.8, OIS, Lazer otofokus + 5 MP ön kamera

İşletim sistemi: Android 7.0 Nougat + UX 6.0 UI
Batarya: 3300 mAh
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst