gittigidiyor

LG TV'lerde SS IP TV kullanımı

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
LG TV'lerde SS IP TV kullanımı
IP TV ned LG TV lerde SS-IP TV Kullanımı ir?
Ip tv büyüyen internet dünyasında artan bant genişliği üzerine çığır açmış olan internet protokolü üzerinden ses ve görüntü aktarımıdır. Gelişmiş olarak Yer ve zamana bağlı olmayarak dilediğimiz görüntüye ulaşma biçimidir.
Örneğin Türk kanallarını seyretmek için Avusturya'da olan kişinin anten ve çanakla ulaşamayacağı bu yayınlara internet üzerinden ulaşabilmesidir.
Aslında birçok kanal platformu internetin her yere ulaşabilmesi sayesinde ve mobilitenin artması neticesinde otobüste giderken çanak anten ve tv ihtiyacı olmadan elimizdeki cep telefonundan bile kanalları izleme olanağını sağlamaktadır.
IP tv olayı ise tüm bu platformları birleştirerek tüm kanalların bir arada izlenmesi için gerekli programlar vasıtası ile alınan bu yayınların toplu alarak izlenmesini sağlamaktadır.

SS-IPTV Kurulumu/Kullanımı:
Bu konuda LG LM serisi tv lerde kullanılan ss-iptv programı anlatılacaktır.
Öncelikle tv'mizin smart bölümüne girip "LG World" kısmından SS-IPTV programını tv'mize kurmamız gerekmektedir.

Eğer smart bölümüne girip program indirmek istiyorsanız mutlaka smart bölümünde oturum açmanız gerekmektedir. LG TV de oturumunuzu açmış kabul ederek, devam ediyorum..






Program ilk açılışta bazı ayarlar istemektedir. bunları geçebiliriz. Ana ekran ise aşağıdaki gibi gözükecektir.


Buraya kadar tamamsa önce ip tv için kullanılacak m3u dosyasından bahsedelim. Bu dosya aslında basit bir text dosyasıdır. Masa üstünde sağ tıklayıp yeni bir metin belgesi oluşturun. içine

#EXTM3U
#EXTINF:-1,kanaladı
kanal linki
#EXTINF:-1,kanaladı
kanal linki

yukarıdakileri yazın. Kaydedip kapatın. şimdi elimizde bir text dosyası var. bu dosyanın uzantısı txt dir. biz b uzantıyı değiştirip m3u yapıyoruz. Windows bizden onay istiyor ve artık elimizde m3u kanal dosyamız var. İnternetten araştırıp bulduğumuz kanalların linklerini kanal linki yazan yere; kanal isimlerini de kanaladı yazan yere yazıyorsunuz. Peki bunu tv mize nasıl ekleyeceğiz. Aslında programı kurduğunuzda her birimizin benzersiz mac adresine bağlı olarak bir liste yükleyicisi oluyor. Buraya gitmek için bilgisayarımızdan http://www.ss-iptv.com/en/users/playlist-editor adresine gideceğiz. Buraya ilk defa geliyorsak sayfa bizden bir kod isteyecektir.


Buraya gireceğimiz kodu televizyonumuza kurduğumuz SS-IPTV içerisinden alacağımız ve sadece bize ait olan kodu bir defaya mahsus olarak gireceğiz..


Artık bu linke her tıkladığımızda bize yüklediğimiz kanalların listesini gösteren sayfamız ve tekrar liste yüklemek için gerekli kutucuklu olan sayfamız gelecektir. Bu sayfadan yüklediğimiz bize ait olan kanalları program içerisindeki ana sayfada bulunan My Playlist i tıklayarak seyredebilirsniz. Şimdiden iyi seyirler...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst