gittigidiyor

Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

İşsizlik dünyanın her yerinde her geçen gün artmaktadır. Linkedin iş arayanların ve işverenlerin işini oldukça kolaylaştırmaya yarayacak bir sosyal ağdır. Eğer hala Linkedin’ı kullanmadıysanız, yazımızı okuyup bu sosyal ağdan nasıl faydalanacağınızı öğrenebilirsiniz.

linkedin_nedir-1110x400.jpg

Sosyal ağlar günümüzde internet dünyasının vazgeçilmez unsurları olarak değerlendirilmektedir. Oldukça yaygınlaşan ve sayıları artan bu sosyal medya ağları ile pek çok kişi birbiriyle iletişime geçmekte, fotoğraf ve video paylaşımı yapmakta hatta dijital ortamda CV hazırlayabilmektedir. Sosyal medyanın farklı bir yerinde yer alan Linkedin, iş aramakta olan ve işveren kişilerin kullandıkları, iş hayatlarıyla ilgili bilgilerin paylaşılması şeklinde kullanılan sosyal bir ağdır.
Diğer sosyal ağlardan farklı olarak eğlence amacıyla değil iş bulmak, iş vermek gibi daha ciddi amaçlar için kullanılan Linkedin dünyanın en geniş profesyonel ağlarından biridir. Dijital ortamda hazırlanan CV’niz sayesinde iş başvuruları yapabilir, iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Eğer işverenseniz de aradığınız kriterlerde ve meslekte birini rahatlıkla bulup, iletişime geçebilirsiniz. Basit bir üyelik işleminden sonra kişisel bilgilerinizi girebilir ve size kariyer imkanı sunan birçok iş ağına ulaşabilirsiniz.

Linkedin Nedir?
Linkedin iş arayan ve işverenlerin buluştuğu ve iş hayatlarıyla ilgili bilgi paylaşımlarında bulunduklar sosyal bir ağdır. Diğer sosyal ağlarla oldukça benzer olan Linkedin’i diğer ağlardan ayıran tek fark iş amaçlı olarak kullanılmasıdır. Meslektaşların birbirleriyle daha kolay bir şekilde iletişime geçmeleri ve kolaylıkla arkadaş edinebildikleri bir platformdur.
Dünyadaki en geniş profesyonel ağlardan birini oluşturmakta olan linkedin kullanım bakımından oldukça basittir. Arkadaş bulabilmek için yapılması gereken tek işlem e-mail adresiniz üzerindeki taratma işlemini gerçekleştirmenizdir. Bu durumunda defterinizde kayıtlı olarak bulunan kişilerle kolay bir şekilde irtibat kurabilirsiniz.
Linkedin Nasıl Kullanılır?

Linkedin kullanabilmek için öncelikle bir e-posta adresine sahip olmanız gerekmektedir. Diğer sosyal ağlarda olduğu gibi linkedin için de e-posta adresi, adınız, soyadınız gibi temel bilgilerle üyelik işlemi gerçekleştirilmektedir. Üyelik işlemi sırayla tamamlandıktan sonra en önemli kısım kendiniz için oluşturacağınız profildir. Bu profil sizi en iyi şekilde anlatabilecek, aradığınızı net bir biçimde fark ettirebilecek bir özellik taşımalıdır. Profil içeriğinizde öğrenim hayatınız, elde ettiğiniz başarılar, iş ve çalışma tecrübeleri, bildiğiniz diller, hobileriniz, aktif olarak kullandığınız sosyal ağlar gibi birçok bilgiyi paylaşabilirsiniz. Oluşturacağınız bu profili istediğiniz dilde hazırlama imkânınız bulunmaktadır. Çalışmak istediğiniz alanla ilgili kişilerle bağlantı kurarak istediğiniz şirketleri takip edebilme imkânınızla birlikte ilginizi çeken diğer pek çok alanla ilgili gruplara da dahil olarak aktifliğinizi artırabilirsiniz. Linkedin’de oluşturulmuş gruplar; meslek ve iş dalları daha önceden değinilmiş ya da değinilmemiş birçok güncel konuyla birlikte küresel ölçülerde herkes tarafından paylaşılabilen ve bilgi alışverişi yapılabilmesine imkân vermekte olan oldukça kaliteli topluluklardan oluşmaktadır. Linkedin’de birçok grup bulunmakta ancak kullanıcılar bu gruplardan yalnızca 50 tanesine üye olabilmektedir. Bu sebeple gruplara üye olurken oldukça seçici davranılması gerekmektedir.
Linkedin’e kayıt olmanızla birlikte ilk olarak e-postanızda kayıtlı adres defterinizde bulunan kişiler karşınıza çıkmaktadır. İsteğinize bağlı olarak tanıdığınız kişilerle bağlantı kurabilir, daha önce tanımadığınız fakat alanında oldukça faydalı paylaşımlarda bulunan ve popüler olan birçok kişiyle de etkileşimde bulunma fırsatını yakalayabilirsiniz.
Linkedin üzerinde üyelik ücretli ve ücretsiz olarak iki bölüme ayrılmaktadır. Ücretsiz bölümdeki kullanıcılar uygulamaların birçoğundan yararlanmakla birlikte belirli kısıtlamalar bulunmaktadır. Ücretli hesapta tanımlamış olduğunuz profile kimlerin baktığını ve dünya üzerindeki kullanıcıların profillerine erişmeniz mümkündür. Ancak bağlantınız olmayan kullanıcıların profillerine onların izin verdiği ölçüler dahilinde ulaşabilirsiniz. Ücretli hesapta ise bağlantınız olmayan kullanıcılarla mesajlaşma, profillerini klasöre kaydetme, herhangi bir profil üzerine not düşme ve o profil kullanıcısıyla iletişime geçmek, nitelikli arama filtreleri oluşturabilmek gibi işlemler de yapılabilmektedir.
Linkedin Ne İşe Yarar?

Linkedin’in temel kullanım amacı iş başvurusu yapmak isteyen kişilerin kolay bir şekilde iş başvurularını gerçekleştirebilmeleri, yapılan sunumlar, dosyalar ve pek çok kitabın rahat bir şekilde paylaşılması, blogların kolay bir şekilde reklamının yapılması, iş hayatıyla ilgili konularla ilgili bilgi alışverişi yapılması gibi daha birçok konuda fayda elde etmektir. İnternet ortamı üzerinde oluşturacağınız bu dijital CV sayesinde ilgili olduğunuz alandaki kişilerle iletişime geçmek, şirketleri takip etmek daha kolay bir hal alacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]LinkedIn Kariyer Sayfası Yenilendi[/h][h=2]İş dünyasına yönelik oluşturulan ve kısa sürede içerisinde milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan LinkedIn kariyer sayfasında iyileştirmeler yapıldığını duyurdu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
linkedin-kariyer-sayfasi-yenilendi.jpg
İş arayan, çeşitli iş ilişkilerini geliştirmek isteyen kişilerin tercih ettiği LinkedIn gelişimini sürdürüyor. Bugüne kadar yüksek kullanım oranlarını ulaşmayı başararak sektörde dikkatleri üzerine çeken LinkedIn özellikle kariyer sayfasında yapılan değişiklikler ile birlikte çok daha etkin bir kullanıma sahip oldu. Yapılan yenilemeler ile birlikte özellikle kişilerin kendine uygun işlere ulaşmasını ve böylece tüm iş ilanlarını kontrol etmesini mümkün hale getirilmiş durumda. Bu bakımdan hem işveren hem de iş arayan kişiler için yenilenen kariyer sayfası çok daha kolay bir kullanım sağlamış durumda.
Tasarım Yenilendi
Yenilenen tasarım ve kariyer sayfası ile birlikte üç farklı kategori altında kişilerin arama yapabildiği görülüyor. Bu bakımdan şirket görünümü, uygun işler ve kültür hayat olarak ayrılan 3 kategori kişilerin kolay bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda aynı zamanda tanıtım videosu da paylaşılırken bu video ile birlikte kişilerin yeni sistemden nasıl yararlanacağı, yeni sistem ile birlikte hangi özelliklere sahip olabileceği de paylaşmış durumda. Bu bakımdan LinkedIn üzerinde iyi bir profil oluşturmak isteyen kişiler yayınlanan video üzerinden de incelemelerde bulunabilir. Bu özelliğin kullanıcılar tarafından şimdiden beğenildiği de görüldüğü gibi önümüzdeki dönemlerde bu yeniliklerin LinkedIn kullanım istatistiklerini de artırması bekleniyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst