gittigidiyor

Linux Mint 21 kararlı sürümü çıktı ...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
cache-v2


Donanım Haberin yayınladığına göre,Ubuntu tabanlı olarak geliştirilen Linux Mint, DistroWatch'a göre yıllardır popülerliğini koruyor. Son sürümü de Ubuntu'nun uzun vadeli destek sürümü olan Ubuntu 22.04 LTS'ye dayanmaktadır. Bu, kullanıcılara temel ince ayarlar sağlamanın yanı sıra beş yıl boyunca sistem için garantili güvenlik güncellemeleri olduklarını bilmenin rahatlığını sağlar.
Linux Mint 21 ile gelen birkaç yenilikler

Hızlı ve kayganlık arasında iyi bir denge kurulan pencere animasyonları geliştirildi.
Bluetooth cihazlarına bağlanmak için yeni bir araç sunuldu.
Simge paketi yeniden tasarlandı.
Not uygulaması, mevcut yapışkan notları çoğaltabiliyor.
Kullanıcıya sistem performansını etkileyecek aktif bir sürecin olup olmadığını göstermek amacıyla tepsi alanına küçük bir gösterge eklendi.
Kapatma zaman aşımı 10 saniyeye düşürüldü.
Xviewer belge görüntüleyici, dizin taramayı gerçekleştirir.
Nvidia Prime uygulaması ile grafik kartı değişimini iptal edebiliyor.

Mint 21, ayrıca LibreOffice ve Firefox gibi popüler linux yazılımlarının en son sürümleriyle geliyor. Daha fazlası için sürüm notlarına göz atabilirsiniz.

Linux Mint, üç farklı masaüstü ortamıyla geliyor. Tercihe göre istediğiniz ortamı seçme şansına sahipsiniz. XFCE sürümü, düşük sistemlerde boştayken yaklaşık 500MB RAM tüketiyor. Sistem özellikleri kötü bir bilgisayara sahipseniz XFCE arayüzlü olan sürümü kullanmanızda fayda var.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst