gittigidiyor

Mac Bilgisayarda Pencere Boyutlandırma Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Mac bilgisayarlarda küçük bir uygulamayla pencere boyutlandırma ve yaslama özellikleri kullanılabiliyor. Bu kullanışlı uygulamanın tüm ayrıntılarına yakından bakıyoruz.[/h]Microsoft, altı yıl önce çıkardığı Windows 7 işletim sistemiyle birlikte pencere sisteminde önemli bir güncelleme yaptı. Bu yenilik, pencereleri daha hızlı şekilde boyutlandırmayı ve ekranda istenilen köşeye yerleştirilmeyi sağlıyor. Böylece ekranda aktif olan pencereyi, klavyeden “Windows + Sağ Ok” ya da “Windows + Sol Ok” tuşlarıyla ekranın en sağına ya da soluna kolayca çekebilirsiniz. Benzer şekilde tam ekran için de “Windows + Yukarı Ok” kombinasyonunu uygulamak gerekiyor.
Ancak, Mac bilgisayarlarda varsayılan olarak böyle bir pencere boyutlandırma özelliği yok. Ama minik bir uygulamayla Windows’taki pencere boyutlandırma ve yaslama özelliğini Mac bilgisayarlara da kazandırmak mümkün.
mac-pencere-boyutlandirma-spectacle-640x421.jpg

Bunun için öncelikle Spectacle uygulamasını kendi web sayfasındanindiriyoruz. En güncel sürüm Nisan 2016 itibariyle 1.0.3.
Sayfada karşınıza çıkan “Download Spectacle” düğmesine tıklayın ve 4.8 MB’lıkücretsiz uygulamayı sisteminize indirin.
mac-pencere-boyutlandirma-spectacle1-640x296.jpg

Çift tıklayarak DMG uzantılı dosyayı çalıştırdıktan sonra küçük bir izin vermeniz gerekiyor. Bunun için karşınıza açılan pencerede “Open System Preferences” seçeneğine tıklayın.
mac-pencere-boyutlandirma-spectacle2-640x480.jpg

Ardından “Güvenlik ve Gizlilik” bölümünden Gizlilik seçenekleri karşınıza gelecek. Burada pencerenin sol alt bölümündeki kilit simgesine tıklayın.
mac-pencere-boyutlandirma-spectacle3-640x480.jpg

Kilit açmak için onayınız gerekiyor. Sisteminizde belirlediğiniz şifreyi girin.
mac-pencere-boyutlandirma-spectacle4-640x480.jpg

Evet; Şimdi de Spectacle uygulamasına gerekli izni ismin solunda bulunan kutucuğu işaretleyerek verin.
mac-pencere-boyutlandirma-spectacle5-555x480.jpg

Daha sonrasında Spectacle karşınıza geliyor. Uygulamada zaten tek bir ekran var. Bu ekran üzerinden klavye kısayolları değiştirilebiliyor.
Yapılacak işlemlere göre kısayollar yedi farklı kategoride toplanmış.
spectacle-turkce-555x480.jpg

Ortalama ve tam ekran özellikleri hemen sol üst bölümde yer alıyor. Rehber olması açısından ekrandaki tüm verileri çevirip, aynı pencerede görsel haline getirdik.
mac-klavye.jpg

Herhangi bir klavye kısayoluna tıklayarak, ardından klavyeden özel bir kombinasyon yaparak herhangi bir görevi kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
Bu basit işlem bile günlük rutinlerinizin önemli bir oranda hızlanmasını sağlayacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst