gittigidiyor

Mac Kullanıcıları Cihazlarda Tespit Edilen Zararlı Yazılım İle Tehlikede

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]Mac kullanıcılarının tehlikede olduğunu ve Mac işletimsistemine sızan zararlı yazılımların en sonuncusu olan EasyDoc Converter isimli dosya dönüştürme programı Comodo tarafından tespit edildi. Zararlı yazılımın bilgisayara sızdıktan sonra neler yaptığına ve nasıl korunabileceğimize dair tüm detaylar haberimizde.

Eğer MAC Cihazınızda Bu Uygulama Varsa Hemen Silin!

İnternette popüler olarak aranan ve kullanılan dosya dönüştürme programı EasyDoc Converter MAC kullanıcılarının bilgisayarına sızdıktan sonra komut dizisi içerisinden Backdoor (Arka Kapı) adı verilen bir zararlı ile yazılım sisteminden içeriye giriş yapıyor. Bu arka kapı sayesinde hackerlar ise Mac zararlı yazılımı işletim sistemlerine, kameralara, dosya gezginine ve shell execution'a tam erişim sağlamasına izin veriyor.

Eğer bu dosya dönüştürme programı sizin bilgisayarınızda da yüklüyse, acilen kaldırmanızı tavsiye ediyoruz. Hackerlar bu yeni zararlı yazılımı oluşturmak için Platypus aracını kullanarak programa entegre ettiler. Zararlı uygulama harekete geçtiği anda "sürükle ve bırak" biçimindeki dosya dönüştürücüsünü andıran bir ekranda görünüyor. Bu ekran bir işlevsellik içermediği gibi, zararlı yazılım, bilgisayar açıldığında gizli bir Tor servisi, web servisi veya PasteBin ajanı olmak üzere pek çok kötü amaçlı bileşenleri sizden habersiz bilgisayara yüklüyor.

[/FONT]
[FONT=&quot]
Web Kameralarının Kontrolünü Ele Geçiriyor

EasyDoc Converter isimli program aracılığı ile sisteme giriş yapan bu zararlı uygulama kendisini sistemin bir parçası olarak gösterdikten sonra web kameralarının kontrollerini ele geçiriyor. Kameralar ele geçtikten sonra gizlice video ve görüntü alınabildiği gibi, galeriden istedikleri resim ve görüntüleri de çekebiliyorlar. Ajan bileşeni olarak scriptlerin yürütmesine ve bilgisayardaki tüm dosyaların ele geçirilmesine yardımcı olan bu zararlı uygulama TORüzerinden bir anonim ağ oluşturarak kontrol ediyor. Ardından çekilen tüm dosyalar PasteBin ajanı sayesinde sisteme özel adresler kullanılarak pastebin.com sitesinde saklanmaya başlıyor.


Bu Zararlı Yazılımdan Nasıl Korunmalı ?

❱ Birinci ve en önemli kural Apple mağazasından veya diğer mağazalardan "sadece ve sadece" güvenilir uygulamaları yükleyin. Güvenilir uygulamaların yanında onay işareti bulunmaktadır.

❱ Bilgisayarınızda son zamanlarda sizden izinsiz yüklenmiş program veya uygulama olup olmadığını kontrol edin.

❱ Default-Deny teknolojisine sahip, otomatik olarak sandbox filtreleme ve gerçek zamanlı antivirüs taramalarını kullanarak, virüsleri tespit edebilecek bir antivirüs programını cihazınızda bulundurun.

❱ Haftada bir kez haftalık tarama (hızlı tarama), ayda bir kez de geniş tarama (tam tarama) özelliğini kullanarak bilgisayarınızı taratın.

❱ Uygulamaları indirirken kimden veya hangi kullanıcıdan indirdiğinizi inceleyin. Güvenilir olmayanları kesinlikle indirmeyin.

❱ Mac OS ve antivirüs programlarınızı sürekli güncel tutun.[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst