gittigidiyor

Mac OS X DNS Değiştirme 2017

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
snyjc464ytfva3jxlukc.jpg



Apple bilgisayarların işletim sistemi olan Mac, DNS Değiştirme konusunda bazı kişilere sorun çıkarabilmektedir. Aslında son derece basit bir DNS değiştirme işlemine sahiptir ancak yeni kullanmaya başlayanlar bunu sorun haline getirebilirler. Eğer siz de bunu bir sorun olarak görüyorsanız ve Mac OS X DNS değiştirme 2017 işlemini yapamıyorsanız, yazımızın devamına bakarak bunu rahatlıkla halledebilirsiniz. Son derece basit bir kullanımının olduğunu söyleyebiliriz. DNS değiştirmek için yazımızın devamında anlattıklarımızı uygulamanız dahilinde oldukça basit bir şekilde DNS değiştirmiş olacaksınız. İşte Mac OS X DNS değiştirme ayarları…

Mac OS X DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?

DNS değiştirme işlemine başlamak için öncelikli olarak ilk olarak girmeniz gereken yer ‘Sistem Tercihleri’dir. Sistem tercihleri kısmına gittikten sonra aşağıdaki yönlendirmeleri uygulayabilirsiniz.
Sistem tercihlerinde bulunan bir sürü ikon karşınıza gelecektir. Burada üçüncü sırada bulunan Ağ simgesine tıklamalısınız. Ağ simgesine tıkladıktan sonra karşınıza yan pencerede bulunan aktif bağlantılarınızın bulunduğu bir seçenek gelecektir. Bu ekranda aktif olan bağlantınızın üzerine bir kere tıklayın ve sağ alt tarafta bulunan ‘İleri Düzey’ düğmesine tıklayın. İleri Düzey seçeneğine bastıktan sonra yapmanız gerekenler de çok basittir.

mac-os.jpg


mac-os-2.jpg



mac-os-3.jpg


mac-os-4.jpg




İleri Düzey düğmesine bastıktan sonra karşınıza çoklu bölümlerden oluşan bir ekran gelecektir. Bu ekranda Wi-Fi, TCPIP gibi daha birçok seçenek göreceksiniz. Hemen ortada bulunan DNS seçeneğine tıklayın ve ilgili bölüme geçin. Bu noktadan sonra artık DNS değiştirme alanında olacaksınız. IPv4 ve IPv6 seçeneklerinde burada + ve – işaretlerini göreceksiniz. Hemen + işaretine basarak değiştirmek istediğiniz DNS adreslerini yazın. İşleminiz bittikten sonra tamam düğmesine tıklayın ve pencereyi kapatın. İşleminiz işte bu kadar basittir. Oldukça kolay bir değişimi bulunan DNS değiştirme ayarları, hiçbir zaman sizi yormayacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst