gittigidiyor

MacBook Pro'da SD Kart Yuvası Neden Yok?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]MacBook Pro'da SD Kart Yuvası Neden Yok?[/h][h=2]Yeni MacBook Pro modellerinde SD kart yuvasının olmaması da dikkatlerden kaçmadı. İşte konu ile ilgili son güncellemeler.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
macbook-pro-da-sd-kart-yuvasi-neden-yok.jpg
Apple tarafından tarafından gerçekleştirilen ve piyasaya sunulan MacBook Pro 2016 modellerinde önceki versiyonlarında yer alan Micro SD kart yuvası kaldırıldı. Kullanıcıların büyük bir ihtiyacını karşılayan ve daha pratik bir şekilde çözüm sunan SD kart yuvalarının bilgisayardan kaldırılması pek çok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından konuyla ilgili resmi açıklamalar da yapılırken açıklamalarwda Apple'ın böyle bir değişiklik yapmasının zorunlu olduğunu düşündüğü ve bu düşünceden hareketle yeni modellerde eski karta yer verilmediği belirtildi.
Karar Ani Oldu
Bu ani bir karar olarak değerlendirilirken kullanıcılar hızlı ve ani bir şekilde yapılan bu davranıştan dolayı oldukça mutsuz. SD kart okuyucularının mevcut teknolojik şartlara göre çok eskide kaldığı ve performans odaklı olmadığını belirten Apple yöneticisi böyle bir gelişmenin oldukça makul olduğunu belirtti. Apple tarafından SD kart okuyucuları ile ilgili uzun zamandan beri özel çalışmaların yapıldığı ve farklı testler sonucunda bilgisayarlarda bu teknoloji yer verilmemesine karar verildiği belirtildi. 2016 modeli ile birlikte artık bilgisayarlarda SD kart yuvasına yer vermeyen Apple kullanıcıların özel donanımlar ile kart okuyucusunu kullanmasını zorunlu kılıyor. Bu bakımdan SD kart kullanması zorunlu olan kişiler alacakları özel aparatlar ile birlikte bilgisayarlarda yer ala USB yuvaları üzerinden bağlantı sağlayabilecek.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst