gittigidiyor

MacOS İçin Oculus Rift Desteği Yeniden Gündeme Gelebilir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



Sanal gerçeklik gözlükleri içerisinde bazı modellerin kullandıkları teknolojilerle beraber sanal gerçeklik deneyimi konusunda maksimum değerleri kullanıcılara sunduğunu söylemek yanlış olmaz. Çok daha gelişmiş lenslere ve çok daha gelişmiş yazılım desteklerine sahip olan bu cihazlardan birisi de Oculus Rift sanal gerçeklik gözlükleri.
Çıkış yaptığı andan itibaren büyük oranda ses getiren gözlüklerin hem kendi kontrol cihazları ile beraber tam anlamıyla sanal gerçeklik deneyimi sunan Oculus Rift serisinin tüm bu özellikleri ile beraber desteğinin ise oldukça sınırlı olması kafaları karıştırmıştı. Tabi gelişen teknoloji bu soruna kısa süre içerisinde çözüm bulmuştu ki hem Nvidia ekran kartlarının hem de AMD ekran kartlarının VR desteğini sunması ile beraber Oculus Rift desteği de kullanımı da bir hayli artmaya başladı.

Oculus Rift Apple’a Destek Sunacak Mı?

Artık bilgisayarlarda en çok kullanılan sanal gerçeklik gözlüklerinden biri olan Oculus Rift serisinin artan ürün desteği akıllı yeni bir soru getirdi. “MacBook bilgisayarları için Oculus Rift desteği gelecek mi?” sorunun gündeme gelmesiyle beraber ise Rift operasyonları başkanı olan Nate Mitchell konu hakkında bir açıklama yaptı.

Oculus-Rift.png


Bir röportaj sırasında kendisine yöneltilen soru üzerine açıklama yapan isim, gözlükleri ilk çıkardıkları dönemde böyle bir destek konusu düşünmediklerini fakat gelinen süreçte artık Oculus Rift macOS desteğini düşünmeye başladıklarını belirtti.

Yeni MacBook Serileri Oculus Rift İçin Uyumlu

Tüm bu iddiaların gündeme gelmesi ile beraber Oculus Rift gözlüklerinin gerçekten MacBook serisinde kullanılıp kullanılamayacağı da merak konusu olmaya başladı. Son olarak gelişmiş Intel yeni nesil işlemcilerle beraber 32 GB RAM desteğine ulaşacak MacBook modellerinin yolda olduğunun açıklanması, bunun yanında artık yeni seri bilgisayarlarda üst seviye ekran kartları kullanılması ilerleyen dönemlerde Oculus Rift desteğinin MacBook serilerine geleceğini de doğrulayan gelişmeler.
Tabi şu an sadece ihtimal olarak karşımıza çıkan ürün desteği için gelecekte nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda ise henüz doğrulanmış bilgiler yok. Apple’ın ise bu desteği nasıl karşılayacağı ise merak edilen bir diğer nokta.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst