gittigidiyor

MacOS Sierra Kurulumu İçin USB Bellek Nasıl Oluşturulur?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

MacOS Sierra’yı USB aracılığıyla kurmak için adım adım kurulum belleği oluşturma rehberimizi bu yazıda bulabilirsiniz.

Apple, en yeni macOS sürümü Sierra’yı geçtiğimiz günlerde indirmeye sundu. Mac kullanıcıları, Mac App Store üzerinden ücretsiz bir şekilde en yeni işletim sistemini indirip Mac cihazlarını macOS Sierra’ya yükseltebilir.
Ancak temiz kurulum yapmak isteyen kullanıcıların içinde macOS Sierra işletim sistemi bulunan bir kurulum USB’si hazırlaması gerekiyor.
Öncelikle Mac App Store üzerinden macOS Sierra’yı indirmeniz gerekiyor.
Ardından en azından 8 GB’lık bir USB belleğe ihtiyacınız olacaktır. Eğer kurulum işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız USB 3.0 bellek tercih edebilirsiniz.
Bütün gereksinimler karşılandığında kurulum USB’si hazırlama işlemine başlayabilirsiniz. Öncelikle Mac sisteminizi açın ve Disk İzlencesi uygulamasını çalıştırın.
Uygulamanın sol tarafında sisteminizdeki diskleri göreceksiniz. Listede USB belleğinizi bulun ve tıklayın. Sağ tarafta USB belleğinize ait bilgiler belirecektir.
Üst menüde bulunan Sil seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede USB belleğinizi yeniden adlandırabilirsiniz. Diğer ayarları olduğu gibi bırakıp yeniden Sil butonuna tıklayın.
Bu işlemden sonra USB belleğiniz biçimlendirilecektir. Şimdi Terminal uygulamasını açın be aşağıdaki komutu olduğu gibi girin.
sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/Untitled –applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app
Komutun Terminal içinde şu şekilde görünmesi gerekecektir.
sierra-komut-640x19.jpg

Komutu onayladıktan sonra Terminal diske yazma işlemini başlatacaktır. Eğer hiçbir sorun çıkmazsa işlem tamamlandığında Terminal sizi bilgilendirecektir.
Bu işlemlerden sonra elinizde macOS Sierra için tam teşekküllü bir kurulum USB’si olacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst