gittigidiyor

MacOS’te Kalan Pil Süresi Nasıl Görüntülenir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
battery-monitor.png



MacOS Sierra 10.12.2 güncellemesiyle birlikte Mac’lerde kalan pil süresinin gösterildiği bölüm kaldırıldı. Peki pilinizin ne kadar süre daha gideceğini nasıl öğrenebilirsiniz?

Kalan Pil Süresi Neden Kaldırıldı?

Kalan batarya miktarını görebileceğimiz pil ikonuna tıkladığımızda kalan yaklaşık pil süresini görebiliyorduk. Apple, MacOS Sierra 10.12.2 güncellemesiyle bu özelliği kaldırdı. Apple’ın bu konuda savunması, kalan süre bilgisinin hiç bir zaman tutarlı olmayışı. Cihazınızı ne kadar süreyle daha kullanabileceğiniz bilgisi açık olan uygulamalara, açık uygulama sayısına, ekran parlaklığına, bağlı olan cihazlara, yaptığınız işe hatta ortam sıcaklığına göre bile değişebiliyor. Apple, bu yüzden bu sürenin kullanıcıları yanıltabileceğini düşünmüş.
Başka bir inanış ise yeni Macbook modellerinde pil süresinin reklamı yapılandan kötü olması sebebiyle Apple, kullanıcılardan bu bilgileri gizlemeye çalışıyor.

Kalan Batarya Göstergesini Geri Getirin

Battery Monitor Uygulamasını Kullanın

Mac Appstore’dan indirebileceğiniz bu uygulama piliniden kalan süreyi, kalan yüzdeyi ve kaç kez şarj edildiği bilgisini gösteriyor.

DownloadQR-Code
Battery Monitor - Health, Status and Battery Usage Information
Developer: Rocky Sand Studio Ltd.
Price: Free



Uygulama simgesine sağ tıklayarak Menu Bar Settings -> Show Battery Time’ı işaretleyerek kalan sürenin gözükmesini sağlayabilirsiniz.



Etkinlik Monitörünü Kullanın

MacOS ile yüklü gelen Etkinlik Monitör’ü (Activity Monitor) uygulamasını kullanarak da kalan pil süresi ve kalan şarj yüzdesini görebilirsiniz.
Enerji sekmesi altında pilinizi kullanan uygulamaları görebilirsiniz.



Pil Yüzdesinin Sürekli Görünmesini Sağlayın

Menü çubuğundaki pil simgesine sağ tıklayarak pil yüzdesinin sürekli gözükmesini sağlayabilirsiniz.
Kalan şarj süresinin görünmemesi çok da büyük problem gibi gözükmüyor. Enerji etkisi fazla olan uygulamaları belirleyip pil ömrünüzün daha uzun gitmesini sağlayabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst