gittigidiyor

Mac’te Windows nasıl çalıştırılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-7-apple-mac-1-660x400.jpg
Intel işlemciye sahip olan bütün Mac bilgisayarlara, Windows 8.1 ya da Windows 7 gibi 32 bit herhangi bir Windows’u kurabilirsiniz. Peki OS X varken Windows kurmaya neden ihtiyaç duyarız? Bunun çok sayıda sebebi vardır. OS X kesinlikle bütün ve oldukça stabil çalışan bir işletim sistemi olmasına karşın, herkesin Windows kullanarak çalıştığı profesyonel durumlar olabilir, bu durumda da diğer insanlarla aynı platformda olmak oldukça önemlidir. Word, Excel, PowerPoint gibi Microsoft ürünlerini çalıştırabilir, veya Windows’ta oynanan oyunları oynayabilirsiniz. Mac kullanıcıları için bir diğer artı da, yalnızca Mac bilgisayarlarda hem OS X hem de Windows’u aynı anda çalıştırabilmektir.
Sanallaştırma
Bir Mac bilgisayarda Windows çalıştırmanın iki yolu vardır. En kolayı ise Boot Camp yöntemidir ancak onu sonraki başlıkta inceleyeceğiz. Diğer seçeneğimiz ise sanallaştırma.
Mac bilgisayarınızda Windows veya Ubuntu Linux gibi x86 işletim sistemlerini çalıştırmak için VMware veya Parallels gibi sanallaştırma programları kullanabilirsiniz. Sanallaştırma, OS X içerisinde farklı işletim sistemleri çalıştırmanıza imkan sağladığı için oldukça başarılı bir yöntemdir. Bununla birlikte Windows 8’i Dock’a koyarak bir pencere gibi açabilirsiniz.
Sanallaştırmanın kötü yanı ise, nispeten kurulumunun karmaşık olması ve bir miktar ödeme yapma zorunluluğudur. Ek olarak bilgisayarınızın kaynaklarını iki işletim sistemine dağıttığı için de performansı etkileyebilir.
Boot Camp
Boot Camp, Mac bilgisayarda Windows kullanmanın en kolay yoludur ve OS X’in içerisinde bulunan bir özelliktir. Boot Camp’te bir işletim sisteminden diğerine geçiş yapabilirsiniz. OS X içerisinden Windows’a erişemeseniz de, tüm sistem kaynakları tek bir işletim sistemine ayrılacağı için iyi bir performans alırsınız.
Mac’te Windows çalıştırmak için Boot Camp’i şu şekilde kullanıyoruz:
İlk olarak, elinizde bir DVD veya USB bellekte Windows kurulum medyası olması gerekiyor. Ek olarak OS X Windows kurulum sürücülerini de indirip bir USB belleğe kurmanız gerekiyor. Yani yedek bir bellek olması çok önemli.
Ekran-Resmi-2014-06-04-16.53.15.jpg

Mac’inizi açıp Uygulamalar bölümüne girin, oradan İzlenceler üzerinden Boot Camp Yardımcısını açın. İzlenceler’i aynı zamanda Finder üzerindeki Git seçeneğinden veya Shift+Command+U komutunu kullanarak da açabilirsiniz. Boot Camp Yardımcısını açtıktan sonra, Windows kurulumu için bir bölüm boyutu seçmeniz gerekiyor. En az 16 GB seçmelisiniz ancak ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Bölüm tuşuna basın ve Mac’in yeniden açılmasını bekleyin.
Sonrasında Windows kurulum diskinizi yerleştirin ve Mac, Windows kurulum sürecine başlayacaktır. Windows’un nereye kurulmasını istediğiniz size sorulacak, Boot Camp bölümünden gösterin.
Şimdi gelişmiş Sürücü ayarlarına girin ve buradan Format’a basın.
Windows bundan sonra birkaç dakika sürecek şekilde kurulum sürecini tamamlayacak, bittiği zaman kurulum medyasını çıkarın.
Bundan sonra Mac bilgisayarınız Windows ile açılacak ve OS X ile açmak isterseniz, açılış sırasında Option tuşuna basılı tutarak, hangi işletim sistemiyle açmak istediğinizi seçebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst