gittigidiyor

Manset Fatih Terim: Her şey Meksika'da başladı

redsong

Aktif Üye
Katılım
28 Tem 2013
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
47
Konum
bahçelievler
Fatih Terim, İngilizlerin ünlü dergisi Blizzard'ın Eylül sayısına konuk oldu.
fatih-terim-her-sey-meksikada-basladi-924079644_10092013172321.Jpeg

İngiltere'nin dünyaca ünlü dergisi Blizzard'ın Eylül sayısında konuk Fatih Terim oldu.

Dergi editörlerinden Andy Brassell'a konuşan Terim, teknik direktörülük kariyerine nasıl başladığından futbola olan bakış açısına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Terim, teknik adamlığa ilk başladığı yılları anlatırken, "93 yılıydı ve ilk basın toplantımda 'Asla kullanmayacağım bir kelime varsa o da 'sabır'dır.' dedim. Çünkü bu ülke çok fazla sabretti. Eğer ben kötüysem benimle devam etmezsiniz. Ama size asla 'sabredin' demeyeceğim. Oyuncularıma da sürekli "Kaybetmekten korkmayın. Sürekli kaybetseniz de..." dedim." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, Milli Takım ile ilgili de konuşurken, "Türkiye yıllarca 9-0-1 oynadı. 9 tane defans... Zaten defans oynayarak kaybediyoruz. Ben de dedim ki 'Neden atak oynayarak kaybetmiyoruz?' Daha sonra 40 yıl 50 yıl boyunca yenemediğimiz takımları tek tek yenmeye başladık. Türkiye'nin hocası olmak, Türkiye'nin oyuncusu olmak çok farklıydı." dedi.

Başarılı hoca futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör oluş hikayesini ise şu sözlerle anlattı:

"Futbolcuyken kendi kendime şöyle derdim: 'Futbol oynamayı bıraktığımda, bu kadar. Futbol benim için bitti.' İlk kızım yeni doğmuştu. Jupp Derwall bana futbolu bırakmamam gerektiğini söyledi ama kızımın yeni doğduğunu ve onu göremediğimi bu nedenle futbolu bırakmak istediğimi söyledim. Ve bıraktım da... 6 ay boyunca eşimle birlikte hayatımdaki diğer şeyleri yaptım. Futbolla hiç ilgilenmedim. Gazetelerde yazmam için iyi paralar teklif ettiler, televizyona çıkmamı istediler ama onlara 'Bu benim işim değil' dedim. 86 Dünya Kupası için Meksika'ya davet edildim ve gittim. Ve orada yeniden futbola dönmeye karar verdim. Artık bundan kaçamazdım. Herkes yeniden futbola dönmemi istiyordu ve bu da benim futbola antrenör olarak dönüş hikayem oldu."
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst