gittigidiyor

Merkel'den bir ilk...

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
241296.jpg


Merkel, Dachau’yu ziyaret eden ilk Almanya Başbakanı oldu.

Angela Merkel Nazi döneminde Yahudi toplama merkezi olarak kullanılan Dachau kampını ziyaret etti.
Merkel Dachau’yu ziyaret eden ilk Almanya Başbakanı olurken, ziyareti seçim kampanyası turu ile birleştirmesinin yakışıksız olduğu eleştirileri yükseldi.

Nazi döneminde 200 binden fazla kişinin tutulduğu, 43 bin dolayında kişinin öldürüldüğü Dachau toplama kampı ilk kez bir Almanya Başbakanı tarafından ziyaret edildi. Angela Merkel yürüttüğü seçim kampanyası sırasında Münih yakınlarındaki Dachau kampına gitti.

Merkel kampın kendisine derin üzüntü ve utanç yaşattığını söylediği kısa bir konuşmanın ardından anıta çelenk bıraktı.

Merkel’e kamptan sağ kurtulmayı başaranlardan ve uzun süredir bu ziyaret için girişimde bulunan 93 yaşındaki Max Mannheimer eşlik etti.

Ziyaret başta Yahudiler olmak üzere çeşitli çevrelerde tarihi bir karar ve saygı göstergesi olarak yorumlanırken, bu iade-i itibar ziyaretinin seçim kampanyasıyla birleştirilmesinin yakışıksız olduğu eleştirileri de yükseldi.

Yeşiller Grubu büyük bir vahşetin yaşandığı yere seçim kampanyası çerçevesinde kısa bir ziyaretin amimimiyetsizliğin göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak: trthaber
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst