gittigidiyor

Metaverse'te yaşam nedir,nasıldır..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

VR teknolojisi ile metaverse - Ready player one​

Zukerberg'in Oculus gözlükleri ile yaratmayı hedeflediği evreni Steven Spielberg canlandırmış. Film 2045 yılından bir kesit sunuyor. Bir oyunun içinde geçen hayatı anlatan filmde, kimlerin gerçek, kimlerin ise sanal karakterler olduğunu bile anlamakta zorlanıyorsunuz.

VR gözlükleri kullanarak, bir metaverse içinde yaşamın nasıl olacağını çok iyi anlayabileceğiniz bir film.

AR teknolojisi ile metaverse - Free guy (gerçek kahraman)​

Yönetmeni Shawn Levy olan bu filmi seyrederken, AR gözlükleri kullanarak Metaverse dünyasında nasıl yaşayabileceğinizi hayal edebilirsiniz.

Bu filmde, sanal dünyada oynanan bir oyunun gerçek dünyaya yansımaları da anlatılmaya çalışılmış. Bu film de metaverse evrenini anlamanıza yardımcı olacaktır.

1647701997695-ekran-resmi-2022-03-19-17.57


Beyin çipleri ile metaverse - Surrogates (suretler)​

Yönetmeni Jonathan Mostow olan bu film de, insanların hayatlarını robotik suretleri vasıtasıyla, evlerinden çıkmadan, uzaktan yaşamaları anlatılıyor. Bu filmi izlerken, Elon Musk'ın hayal ettiği dünyanın anlatıldığı izlenimine kapıldım. Tamamen Musk'ın anlatmaya çalıştığı gibi olmasa da, onun ideallerine çok yakın bir dünya anlatılıyor. Bruce Willis'in baş rolde oynaması da filmi çekici hale getiriyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst