gittigidiyor

Metro veya Otobüste Rahatça Oynanabilecek Android Oyunları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Akıllı Telefonlar ilk çıktığında geliştirilen oyunlar internet bağlantısı gerektirmediği için her ortamda rahatça oynanabiliyordu. Fakat zamanla cihazların gelişmesi ve internet hızlarının artmasıyla kullanıcılara daha rekabetçi bir oyun zevki sunan online oyunlar yaygınlaşmaya başladı.
Her ne kadar online oyunlar çok daha zevkli olsalar da, çok temel bir sorunları var. O da iyi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaları. Halbuki toplu ulaşımda iken sürekli sağlıklı bir internet bağlantısına sahip olmak mümkün değil. Hele ki metroda iseniz internetten söz etmenin hiç imkanı yok.
Bu yüzden metroda oynanacak oyunlar veya otobüste oynanacak oyunlar arayan sizler için oyun zevkinizi bozmadan toplu ulaşımda rahatça oynayabileceğiniz oyunlarımızı aşağıda kısaca derledik. Bu oyunların hepsinin ortak özelliği ücretsiz olmaları ve internet bağlantısının zorunlu olmaması. Eğer internet bağlantınız var ise diğer oyuncularla liderlik tablosunda yarışabiliyorsunuz ama yoksa da size hiç sıkıntı vermeden oyun oynayabiliyorsunuz.
Blob Wars

Oyunlarımız içerisinde muhtemelen ilk defa duyduğunuz ve muhtemelen de en çok gıcık olacağınız bir tanesi :) Çünkü Blob Wars tam bir zeka ve strateji oyunu. İlk seviyeleri (Very Easy & Easy) geçmek sorun olmayabilir ama Orta (Medium) seviyeden itibaren yapay zeka tam bir baş belası.
Oyunda amaç ise seçtiğiniz tahta türünün tamamını kendi taşlarınız (blob) çoğunluk olacak şekilde doldurmak. Bir taşınızı seçip hemen yanındaki boş bir kareye tıkladığınızda, taşınızdan bir kopya oluşturuluyor. Eğer iki kare uzağa tıklarsanız da seçtiğiniz taş taşınmış oluyor.
Eğer kopyaladığınız veya taşıdınız karenin yanında rakip taşlar var ise de, bu taşlar otomatik olarak sizin safınıza geçiyor. Tabii aynı şeyler rakip için geçerli. Oyun sonunda mevcut tahtada en çok taşı olan kazanıyor.
Mutlaka bir deneyin, bir süre sonra Flappy Bird etkisi yapacağını garanti ediyoruz :)

My Chess Puzzles

Yaşı ileri olanlar (yaşlılar demiyoruz bakın :)) eski bilim dergilerinde çıkan “2 Hamlede Mat” şeklindeki satranç sorularını mutlaka hatırlayacaklardır. Satranç sevip de saatler süren uzun satranç maçlarından sıkılanların en çok tercih ettiği bulmaca türlerinden biridir.
İşte bu oyunda sizler için onbinlerce satranç sorusu var. Tabii ki en çok 2 Hamlede Mat (Mate in 2 Moves) kategorisinde. Sorular kolaydan başlayıp seviye (level) atladıkça zorlaştığı için uzun zamandır satranç oynamıyor olmanız da hiç önemli değil.
Oyunu indirin, Ayarlar’dan gözünüze hoş gelen bir satranç setini seçin, ve bulmacaları çözmeye başlayın. Emin olun Sudoku’dan daha zevkli :)

Dama

Hazır satrançtan konu açılmışken Dama oyunumuzdan bahsetmemek olmaz. Zorluk derecesinin otomatik belirlendiği oyunumuzda tek bir amacınız var o da rakibinizi yenmek. Bu kadar basit :)
Yine stressiz ve internet bağlantısı gerektirmeyen bir oyunumuz. Tabii internet bağlantınız var ise kazandığınız puanlarla diğer oyuncular ile kapışabiliyorsunuz liderlik tablosunda.

Okey

Açıklamaya hiç gerek yok sanırım :) Milli oyunumuz sayılır. Bu Okey de Android‘in en eskilerinden. En güzel tarafı oyunun zorluk derecesini otomatik ayarlaması. Yani siz ustalaştıkça rakipler de daha usta oynuyor. Ayrıca sıra bekleme derdi de yok, şakır şakır oynuyorlar :)
Tam vakit geçirmelik, stressiz bir Okey oyunu :)

Okey 51

Klasik Okey’den sıkıldınız mı? Kafayı biraz daha zorlamayı, hesap kitap yaparak mı oynamak istiyorsunuz? O zaman Okey 51 tam size göre. Bilmeyenler için hemen hatırlatalım. Elinizdeki perlerin toplamı 51 olmadan (ya da en son açanın toplamından daha fazla olmadan) yere açamaz, dolayısıyla yerden taş alamaz, ya da yere taş işleyemezsiniz.
Eğer elinizdeki perlerin toplamı yüksek ise bir an önce açmak avantajlı olabilir ama düşükse de hemen açmak iyi olmayabilir. Bu yüzden daha fazla kafa yormak gerekiyor ya :)

Okey 101

Eğer Okey 51 size zor geldi ama yine de açmalı okey oynamak istiyorsanız o zaman 101 tam size göre. Çünkü 101’de açmak daha kolay, fakat eller çok daha çabuk bitiyor.
Bu arada aynı klasik Okey oyununda olduğu gibi açmalı okey oyunlarında da çifte giderek açabilir ve bitebilirsiniz.

Banko Okey

Bu son Okey oyunumuz söz :) Açmalı Okey sevmiyorsunuz ama klasik Okey oyunundan sıkıldınız mı? O zaman Banko Okey tam size göre. Banko Okey’in klasik okeyden en büyük farkı puan ve ceza sistemidir. Bunun dışında oynanış klasik okey ile aynıdır.
Eli kazanamayan oyuncular ellerinde per olmayan taşların toplam değeri kadar ceza alırlar. Bu nedenle oyuncular büyük taşları ellerinden çıkarmaya çalışır. Tabii bu durumda sadece küçük taşlarla per yapmak daha da zorlaşır :) Klasik okeyden sıkıldıysanız mutlaka deneyin :)

King

Taş oyunlarından sıkıldınız mı ? O zaman üniversite yıllarında sınav öncesi sabahlara kadar sınavlara hazırlanırken oynadığınız King oyunu tam size göre. Hem de saatlerce online oyuncu bulma derdi gerektirmeden. Başta dediğimiz gibi bu oyunlarda internet bağlantısı zorunlu değil ama sanki gerçek oyuncularla oynuyormuş gibi bir deneyim sunuyorlar.
Hem Rıfkı, Kız Almaz, Erkek Almaz, Son İki, Kupa Almaz, El Almaz gibi ceza oyunları, hem de koz oyunlarını oynayabilecek, hem de iyi olduğunuz türde liderlik tablosunda diğer oyuncuların üstünde yer alabileceksiniz.

Batak

King’i bilmiyor musunuz? Olabilir ama kozlu oyunları seviyorsanız mutlaka Batak’ı biliyorsunuzdur. O zaman yine rahatça ihaleli veya ihalesiz Batak oynayabilirsiniz.
Merak etmeyin rakipleriniz elinizi görmüyor ama çok iyi kağıt sayıyorlar. Eğer atılan kağıtları iyi takip edemiyorsanız, zorlanacağınızı garanti edebiliriz :)

Maça Kızı

Hazır kozlu kağıt oyunlarından bahsediyorken bir de Maça Kızı’na kısaca değinelim. Daha önce hiç oynamış olanlar bile Maça Kızı’nı eski Windows işletim sistemlerinde hazır yüklü gelen “Hearts” olarak hatırlayacaklardır.
Maça Kızı’nda amaç ceza puanına neden olan kağıtlardan kaçınmaktır. Oyunda maça kızı 13 puan, tüm kupa cinsinden kağıtlar da her biri 1 puan olacak şekilde toplam 26 puanlık ceza vardır.
Fakat eli çok kötü olan yani çok fazla ceza puanı alacağını hisseden oyuncu tüm ceza puanlarını (13 adet kupa + maça kızı) alarak diğer tüm oyuncuların ceza puanı almasını ve kendisinin hiç ceza puanı almamasını sağlayabilir. Buna da Maça Kızı’nda “kafa atmak” denir.

Pişti

Kozlu kağıt oyunlarını sevmiyor musunuz. O zaman 7’den 77’ye herkesin kolayca oynayabileceği Pişti (Pişpirik) tam size göre. Pişti kozlu bir oyun olmadığı için çok fazla kafa yormuyor, tam tersine pişti yapabilirseniz çok eğleniyorsunuz.
Tabii yenilince o kadar eğlenceli olmuyor ama yine de stres atmaya bire bir :)

Pis Yedili

Diğer bir eğlenceli ve kozlu olmayan iskambil oyunu. Bilmeyenler için oyunun amacı da kabaca eldeki kağıtları diğer oyunculardan önce bitirmektir. Eskiden (internetten önce) kalabalık ailelerde çok oynan bir kağıt oyunuydu.
Pis Yedili’nin çok farklı türevleri olduğu için bizim oyunumuz sizin küçüklüğünüzde oynadığınızla birebir aynı olmayabilir
[FONT=&quot]baştan söyleyelim.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst