gittigidiyor

Micron’un Yeni 3D NAND Yongaları, Intel SSD’lerde Devrim Yaratabilir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Yeni nesil Intel SSD’lerde Micron’un 3D NAND flash yongaları kullanılabilir. Bu yongalar sayesinde SSD tasarımında çok daha yüksek kapasiteye çıkılması bekleniyor.
Şirket, süper hızlı ve yüksek kapasiteli SSD’ler üzerinde çalışıyor. Hatta, son haberlere göre Intel yeni nesil SSD’lerinde Micron’un 3D yongalarıyla çok büyük bir kapasite artışı yakalayacak.

Micron, bu 3D NAND flash yongaların sevkiyatına başlamış. Yeni yongaların sunduğu en büyük avantaj, kapasite artışında ortaya çıkıyor. Aynı alanda eskiye oranla çok daha yüksek depolama sunulacak. Bu yongaların kullanıldığı 2.5 inç SSD’lerde kapasite 10 TB’a kadar çıkabilecek. Şu an Intel’in en yüksek kapasiteli SSD modelinin 4 TB olduğunu düşündüğümüzde, yeni yonganın farkı kolayca anlaşılabiliyor.
3D NAND flash yongaları, yalnızca depolama kapasitesinin artmasını sağlamıyor. Kapasiteye ek olarak yongaların birbirine yakınlığıyla birlikte önemli bir performans artışı da sağlanıyor. Şu an Toshiba ve Samsung, benzer bir 3D NAND yongası kullanıyor. Ancak, Micron’un hazırladığı yeni yongaların enerji tüketimi konusunda da fark yaratacağı düşünülüyor. Böylece özellikle ultrabook türü cihazlarda daha yüksek pil ömrü mümkün olabilir. Intel’in bahar veya yaz döneminde yeni SSD’lerini piyasaya çıkarması bekleniyor
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst