gittigidiyor

Microsoft, Books uygulamasıyla e-kitap satacak

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Books uygulamasıyla e-kitap satacak ve Edge tarayıcısından e-kitap okutacak



Microsoft-Books.jpg

Microsoft, Windows 10’un yeni test sürümünde Books (Kitaplar) adlı e-kitap mağazasını tanıttı. Böylece ABD’deki Windows 10 Insider Preview kullanıcıları Books uygulaması üzerinden e-kitap satın alabilecek ve bu e-kitapları Microsoft Edge tarayıcısı üzerinde okunabilecek.
Microsoft’un Windows 10 ile bilgisayar ve mobil cihaz deneyimini birbirine geçirmek istediği malum. EPUB formatındaki e-kitapların Edge tarayıcısı üzerinden okunabilmesi de bu anlamda önemli bir gelişme. Üstelik Microsoft çeşitli kişiselleştirme seçenekleri de sunuyor ve hatta Microsoft’un sesli asistanı Cortana’dan kelime bilgisi desteği de alınabiliyor.



Windows-Store-Books.jpg
Hatırlatmak gerekirse Microsoft, 2012’de 300 milyon dolarlık Barnes & Noble yatırımıyla e-kitap işine yönelmiş ancak 2014’te bu anlaşmaya son vererek yolunu ayırmıştı. Books uygulaması Microsoft’un bu alanda kendi başına yol almak istediğini gösteriyor. E-kitap tarafında geniş bir kullanıcı kitlesini hedefleyen Microsoft, LinkedIn ile birlikte Lynda’yı da kendi bünyesine katmıştı ve ilerleyen dönemde Lynda’nın Microsoft ürünlerinde daha fazla öne çıkması mümkün.

Şimdilik sınırlı sayıda içerikle açılan açılan Books, ilerleyen zamanda yeni içeriklerle zenginleştirilecek ancak tüm Windows 10 kullanıcılarına ne zaman açılacağı meçhul. Books uygulamasından e-kitap alanlar elbette olacaktır ancak Edge’in bir e-kitap okuma aracı olarak ne kadar tercih edileceğini ise zamanla göreceğiz.


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst