gittigidiyor

Microsoft Edge Tarayıcıyı Kullanmak İçin 7 Önemli Sebep

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
microsoft-edge-b_640x360.jpg


Bundan birkaç ay önce Spartan Projesi olarak karşımıza çıkan, ancak bir şekilde ismi daha sonra değiştirilen web tarayıcısı Microsoft Edge, bizi memnun edebilir mi? Cevabım evet, eder. Çünkü Microsoft Edge, Windows 10 ile beraber geldiğinden dolayı yeni işletim sisteminin pek çok yan uygulamasını kullanabildiği gibi alıştığımız tarayıcılardan da 7 önemli noktada ayrılıyor. Bu özellikleri sizinle tek tek paylaşmak istiyorum. Sanırım siz de bana hak vereceksiniz.
Ana sayfa tuşu, daha çok düzenlenebilir yeni sekme sayfası, otomatik şifre doldurma, favori ve yer imlerini diğer tarayıcılardan alabilme ve simge durumuna küçülmüşken müzik çalabilme gibi yeni özellikleri diğer tarayıcılarla benzeşen Microsoft Edge tarayıcı, şu noktalarda da kendini öne çıkarıyor.

Google Chrome ve Firefox’tan kat kat hızlı

Microsoft Edge tarayıcısının 64 bitlik Chakra JavaScript motoru, Google Chrome'un ve Firefox'un geliştirilmekte olan Canary ve Alpha sürümleriyle karşılaştırıldı. Octane 2.0 Benchmark yazılımıyla yapılan sonuçlarda Microsoft Edge Firefox ve Chrome’dan daha hızlı çıktı.

Makale okumayı kolaylaştırıyor

Web sayfalarında sizin istediğiniz makaleyi okumanızı engelleyen bazı durumlar olabilir. Pop-up reklamlar, sayfa yenilemeleri gibi bu etkenlerden sıyrılmak için Microsoft Edge’in okuma modunu aşağıda gösterdiğim gibi kullanarak son derece rahat ve okunaklı bir şablon üzerinden makalenizi takip edebilirsiniz.

okuma-modu-a.jpg

okuma-modu.jpg


Makaleleri biriktirip sonra da okuyabiliyorsunuz

Her gün internette dolaşıp ilginizi çeken makale ve web sayfalarını hemen tüketemiyorsanız sıkılmayın. Microsoft Edge sizin kendi kütüphanenizi hazırlamanızı ve daha sonra buraya yerleştirdiğiniz her makaleyi istediğiniz zaman dönüp okumanızı da sağlayabiliyor. Bunun için okuma listesi seçeneğine aşağıdaki planı takip ederek kullanabiliyorsunuz.

okuma-listesi-b.jpg

okuma-listesi-ab.jpg


Oldukça güvenli

Aslında Internet Explorer’ın hizmet yılları boyunca yaşadığı tüm güvenlik sıkıntıları ve diğer tarayıcıların tecrübeleri Microsoft Edge tarayıcının dersine iyi çalışmasına sebep oldu. Microsoft Edge bir anlamda bir Sandbox mantığıyla çalışıyor. Yani ona yönelik saldırılar PC’ye bulaşamıyor. Edge’in sınırları içinde kalıyorlar. Her hangi bir saldırgan Microsoft Edge tarayıcı yoluyla sisteme saldırmaya çalıştığında, başarabilirse sadece tarayıcıya ulaşıyor. Onun sınırları dışına çıkmıyor. Bu da tarayıcıyı son derece güvenli, sistemi de tehditlerden uzak kılıyor.

Kullanımı son derece kolay

Microsoft Edge’in ayarları hem kolay hem de açık ve net bir şekilde anlaşılacak bir dil ve tasarım kullanıyor. Hayatında web tarayıcı kullanmayan birisi bile Microsoft Edge’in ayarlarını kendine göre ayarlayabilir ve düzenleyebilir.

ayarlar_1.jpg


Cortana ile Entegre çalışıyor

Tarayıcı üzerinden yapılan aramalar Cortana ile entegre olabiliyor. Bunu “ayarlardan” düzenlemek mümkün. Ancak Türkiye için henüz bir avantaj olmaktan uzak olan bu durum, sonuç olarak var olan bir hizmet. Yani Microsoft Edge tarayıcısını diğerlerinden oldukça üstün kılıyor. Cortana siz makarna tarifi ararken size alternatif seçenekler ve bölgenize yakan market ve lokantaların bilgilerini getirebiliyor. Bir restoran sorgularsanız açılış ve kapanış saatlerini, Swarm ve Instagram bağlantılarını, yorumları ve menü seçeneklerini hemen sunabiliyor.

cortana.jpg

Sayfa paylaşımını daha anlamlı kılabiliyor


Sayfa paylaşımları üzerinde elle notlar yazmak, paragraflar işaretlemek ve bunları paylaşmak çok eğlenceli ve faydalı. Böylece karışık sayfalarda tüm paylaşımın içinde kaybolmak engellenmiş oluyor. Önemli noktaları ön plana alabiliyorsunuz.

paylasma-modu-a.jpg

paylasma-modu.jpg


Microsoft Edge iyi ama bir sorunu var…

Windows 10 Microsoft Edge tarayıcısının tüm artılarına rağmen tek bir sorunu var. O da alıştığımız eklentilere henüz sahip olmaması. Evet, maalesef Microsoft Edge tarayıcı Chrome ya da Firefox’tan alıştığımız eklentileri henüz bünyesine almıyor. Bunun yine güvenlikle ilgisi var. Eklentilerin çoğunun güvenlik açıkları barındırıyor olması Microsoft’u düşündürüyor.

Büyük olasılıkla Microsoft, Edge Browser için kendi eklentilerini geliştirecek.

İndir

Microsoft EdgeHızlı ve Güvenilir İnternet Tarayıcısı

İndir

Windows 10Microsoft'un Yüksek Performanslı ve Güvenli İşletim Sistemi
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-microsoft-edge-ve-wifi-geldi-1_640x360.jpg

29 Temmuz 2015'te çıkacak olan Windows 10'un çıkışına tam 1 ay kalmışken Microsoft kullanıcılara Microsoft Edge isimli Internet Explorer yerine gelecek olan tarayıcıyı deneme fırsatı sundu.
Spartan Projesi olarak karşımıza çıkan ve uzun süre boyunca ismi açıklanmayan Microsoft Edge, Windows 10 önizleme sürümü kullanıcıları tarafından artık kullanılabiliyor. Son teknik önizleme sürümünü indirerek hem Edge tarayıcıya hem de yeni gelen bazı diğer özelliklere kavuşabilirsiniz. Fakat bu güncellemeden önce sizin için önemli olan dosya ve dökümanlarınızı yedeklemeniz yararınıza olacaktır.
Ana sayfa tuşu, daha çok düzenlenebilir yeni sekme sayfası, otomatik şifre doldurma, favori ve yer imlerini diğer tarayıcılardan alabilme ve simge durumuna küçülmüşken müzik çalabilme gibi yeni özelliklere de sahip olan Edge'in çıkmadan önceki son halini denemek için Windows 10 İndir yazısına tıklayarak deneyebilirsiniz.
Windows 10 Önizleme sürümündeki diğer değişiklik ve yenilikler:

  • Cortana ile yazı yazmadna e-posta gönderebilme
  • Windows Fotoğraflar uygulamasına GIF desteği eklendi
  • Skype WiFi, Microsoft WiFi ile tamamen değiştirildi
  • Cortana uçuşlarınız ve iş alarmlarınızı konu alabiliyor
30 gün içerisinde resmi olarak çıkış yapacak olan Windows 10'u denemek için son fırsatlarınız olan bu süreçte teknik önizleme sürümünü indirip hem Windows 10'u hem de gelecek olan yenilikleri tüm Windows 10 kullanıcılarından önce keşfedebilirsiniz.
İndir

Windows 10 Teknik ÖnizlemeWindows 10 Teknik Önizleme
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
spartan-edge-tarayici-oldu-b_640x360.jpg

Bir süredir Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünde denediğimiz Project Spartan’ın adı koyuldu. Spartan artık The Edge Browser olarak bilinecek ve yakında teknik ön izleme sürümlerine gelecek.
Windows 10’un tarayıcısı Spartan Project’i denedik, hakkında “Microsoft Windows 10 Project Spartan Deneyimim Nasıl Sonuçlandı?” gibi bloglar yazdık. Proje bu zaman zarfı içinde hiçbir zaman tam anlamıyla kullanıma açılmadı. Beklentiler büyürken Project Spartan isminin de geçici olduğunu anlatmıştık. Microsoft sonunda Spartan adını The Edge olarak değiştirdi. Böylece Spartan’a veda ettik.
Tarayıcının ismi kullandığı tarayıcı motorundan esinlenilmiş. İsmin değişmesiyle beraber, logonun da keskin bir şekilde yenilendiğini, ancak geçmişe bağlı kaldığını görebiliyoruz.
spartan-edge-tarayici-oldu-1.jpg

The Edge Tarayıcı, Spartan’ın bıraktığı yerden devam ediyor. Spartan’da gördüğümüz her şey daha kararlı bir biçimde çalışıyor. Yeni sekme özellikleri, sekmelere hızlı göz atma, web sayfası üzerinde not alma ve daha sonradan okumak için sayfa saklama gibi özellikler, The Edge için standart hale getiriliyor. iOS ve Android platformlara da hızla uyum sağlayacağı söylenen The Edge tarayıcı, Windows 10 platformunun yeni kralı olmaya aday.
Microsoft Edge, Internet Explorer'ın Yerini Alacak izleVideoyu İzleyin
İndir

Internet Explorer 11 (Windows 7)Windows 7 için Internet Explorer 11 Final Sürümü

İndir

Google ChromeHızlı, Sade ve Güvenli İnternet Gezgini

İndir

FirefoxMozilla'nın Popüler İnternet Tarayıcısı

İndir

OperaAlternatif Web Tarayıcısı

İndir

Yandex BrowserHızlı ve Sade İnternet Tarayıcısı
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst