gittigidiyor

Microsoft Office sistemindeki yeni versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft Office 2016 bu yıl içinde yayınlanacak



microsoft-office-logo-230115.jpg

Microsoft, Office 2016 adını taşıyan yeni Office sürümünü 2015 sona ermeden yayınlayacağını açıkladı. Microsoft Office Genel Müdürü Julia White, önümüzdeki aylarda Office 2016’ya dair daha fazla detay paylaşacaklarını, ancak yazılım setinin alışılmış kullanıcı deneyimini sunmaya devam edeceğinin sözünü şimdiden verebileceklerini belirtti.
Microsoft, Office 2016’nın özelliklerini açıklamasa da, yeni sürümün daha karanlık bir temaya ve Clippy benzeri bir yardım aracına sahip olacağı daha önce ortaya çıkmıştı. Arayüz değişiklikleri ve yeni özelliklerin eklenmesine rağmen, görünüm ve kullanım deneyiminin Office 2013’e benzer bir seviyede olması bekleniyor.
Office’teki köklü değişikliklerin ise Windows 10 için hazırlanan dokunma uyumlu versiyonla gelmesi öngörülüyor. Tabletler ve telefonlara uygun olarak hazırlanacak bu sürüm, Microsoft’un yeni işletim sistemindeki yerini alacak.
Microsoft Office Windows 10 Ekran Görüntüleri
1 of 5

































Office’in Windows 10 sürümü için önümüzdeki haftalarda bir ön izleme yayınlamayı planlayan Microsoft, nihai versiyonları ise yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunacak. Arayüz ve işlevsellik bakımından iPad için Office uygulamasına bir hayli benzeyen yeni sürümlerde Microsoft, Windows 10’un sunduğu bazı özel avantajlardan da faydalanacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
libreoffice-logo.jpg

LibreOffice 4.4 Güncelleme Paketi Yayınlandı

Ücretsiz olarak sunulan ofis yazılımı yeni yazı tipi ve özellikleri ile güncellendi.

Ofis yazılımları içerisinde ücretsiz olması ile ünlenen LibreOffice, yeni özellikleri ile 4.4 sürümü yayınlandı. İş ve okul hayatında özellikle tez ve ödev gibi projelerde ofis uygulamaları sıklıkla kullanılan programlar arasında yer almaktadır. İçerdiği özellikleri ile akla gelen ilk program, Microsoft’un başarılı yazılım paketi olan MS Ofis uygulamaları olabilir. Ancak LibreOffice neredeyse aynı özellikleri tamamen ücretsiz sunması ile ün kazanmış durumda. Tüm bu etkenlerin bir araya gelmesi ile kullanım oranlarının artmasına sebep olmaktadır.
LibreOffice-4.4.png
LibreOffice 4.4 sürümü ile gelen geliştirmeler oldukça dikkat çekici. Yeni araç çubukları, Carlito ve Caladea ücretsiz yazı tipleri, SIFR Monokrom simgeler gibi yeniliklerin tamamı LibreOffice 4.4 sürümü ile gelmektedir. Stabil olarak hızlı kullanım ve kararlılığı sayesinde bir çok işletim sistemi platformları tarafından da desteklenmekte. Açık kaynaklı Ofis yazılımının ise geliştirilebilir olması ise ayrı bir avantajı olarak görülüyor.

office-for-android-ocg.jpg

Office Uygulamaları Dokunmatik Ara Yüzüyle Windows 10 Preview İçin Sunuldu!

Microsoft, yeni Office uygulamalarını Windows 10 Preview kullanıcıları için sundu.

Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, 21 Ocak’ta yaptığı tanıtımda Office uygulamalarını da Evrensel Uygulama olarak sunacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız haberimizde de belirttiğimiz üzere Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarıdokunmatik ara yüz için geliştirilen yeni yapılarıyla Windows 10 Teknik Ön İzleme kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Klavye ve Mouse olmadan mobil kullanım için önümüzdeki haftalarda Windows 10 Ön İzleme sürümü yüklü akıllı telefon ve tabletler için sunulacak Office uygulamaları, dokunmatik ve mobil kullanım için özel olarak optimize edilerek tasarlandı. Eğer siz de halihazırda Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü kullanıyorsanız yeni Evrensel Office uygulamalarını Windows Uygulama Mağazası Beta’yı kullanarak indirebilirsiniz.


Microsoft Office, Yakında Cortana Entegrasyonu Alacak!

Microsoft, Cortana Entegrasyonunu tüm sisteme ve uygulamalara yayıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Build Geliştirici Konferansında karşımıza çıkan Microsoft’un dijital sesli asistanı Cortana, yakında MicrosoftOfficeuygulaması ile de entegre olacak. The Verge’den Tom Warren’ın haberine göre Microsoft, dijital asistanı Cortana ile Office uygulamalarını entegre hale getirecek.Son derece yetenekli sanal asistan yakın gelecekte hem mobil hem de masaüstü platformlar için Office uygulamasıyla entegre olarak kullanılabilecek Microsoft, Work Asistant adıyla yeni bşr uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulamanın Cortana entegrasyonu sayesinde Office dosyalarını sesli komutla açma, düzenleme ve paylaşma olanağı sunulacak. Microsoft’un, Office için Cortana entegrasyonu getirmesi, İos ve Android platformları için de yayınlanan bu uygulama ile Cortana’nın da Android ve İos platformlarına gelebileceği iddiaları yeniden alevlendi.

office-2016-ocg.jpg

Office 2016 Tüketici Teknik Ön İzleme Yayınlandı!

Microsoft, Office 2016 Teknik Ön İzleme sürümünü tüm kullanıcılara açtı.

Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, yazılım sektöründeki liderliğini yeni Office 2016 ile daha da sağlamlaştırmak için yoğun mesai harcamaya devam ediyor.Microsoft’un 21 Ocak’taki etkinliğinde tanıtımı yapılan Office 2016’nın Teknik Ön İzleme sürümü tüm kullanıcılar için kullanılabilir durumda. Tabi Office 2016 Tüketici Teknik Ön İzleme sürümünü kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken bazı kayıt işlemleri var.Öncelikle buradaki Microsoft Connect sayfasına giriş yapıp Office Consumer Technical Preview program kaydınızı yapmanız gerekiyor. Artık Office 2016 Tüketici Teknik Ön İzleme sürümünü kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft Office 2016 paketini gelecek ay çıkarmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında Mac versiyonunu çıkaran Microsoft, Office 2016’nın Windows versiyonunda mevcut versiyona göre çok büyük değişiklikler getirmeyecek.
WinFuture sitesinin haberine göre Windows için Office 2016, 22 Eylül tarihinde çıkacak, başlangıçta ev ve iş kullanıcıları için gelecek. Yeni masaüstü sürümünde renkli tema da bulunacak; böylelikle Mac, iOS ve Android uygulamalarındaki arayüz gelmiş olacak. Aynı zamanda Office’in Windows 10’a özel dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş versiyonlarıyla da benzerlik söz konusu olacak, renkli görünümle Word, Excel ve PowerPoint uygulamaları için bütünlük sağlanacak.
Yeni renkli tema seçeneğinin yanı sıra Microsoft Office uygulamalarının geleneksel görünümünü sevmeyenler için koyu renkli bir team da geliyor. Microsoft, Outlook 2016’nın arama, dosya ekleme, depolama, e-posta iletim performansını iyileştiriyor. Bunlara ek olarak Word 2016 ve Excel 2016’da da görüntü ekleme işlevi için bazı iyileştirmeler getiriliyor. Belki de Word’deki en büyük değişiklik, Office 2016 masaüstü versiyonuyla birlikte gerçek zamanlı ortak düzenleme işlevine izin verilmesi olacak. Bu işlev daha önce Office web uygulamaları için düşünülmüştü, ancak bu eklentinin masaüstü uygulamalarına da getirilmesi birçok işletmenin hoşuna gidecektir.
Microsoft henüz 22 Eylül tarihini doğrulamıyor. Ne var ki, The Verge sitesinin şirketteki yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, çalışanlar şu anda Office 2016’nın sürüm adayı versiyonunu test ediyor. Bu da çıkışın yakın ve 22 Eylül tarihinin de mantıklı olduğu anlamına geliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft, Windows için geliştirdiği Office 2016 yazılımını 22 Eylül’de piyasaya sürecek.

Microsoft’un Windows için Office 2016’yı 22 Eylül’de piyasaya süreceğine dair dolaşan dedikodular gerçek çıktı. Firma resmi çıkış tarihini 22 Eylül olarak duyurdu. Firma Office 2016’nın Mac için geliştirilen sürümünü geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya sürmüştü.
Mac sürümünden bilindiği üzere, Office 2016 kullanıcıların deneyimi değiştirecek çok önemli yenilikler barındırmıyor. En büyük yenilik olarak Word programı için gerçek zamanlı ortak yazarlık sistemi geliyor. Bu da birden fazla kullanıcının ortak bir ağ üzerindeki dokümana aynı anda erişim ve yazma imkanına sahip olması anlamına geliyor. Bunun dışında yeni renk temaları, gelişmiş Outlook arama sistemi geliyor ve ek dosya ile e-posta gönderiminde iyileştirmeler yapılıyor.
Microsoft, Office 2016’nın fiyatlandırmasıyla ilgili henüz bir bilgi vermedi. Bir önceki Office yazılımı olan Office 365’nin kişisel kullanım sürümü yıllık 70 dolar fiyatla satılıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft'un ofis uygulamaları çözümü Office 2016 23 Eylül tarihinde yayınlandı. Office 2016 güncellemesi ile gelecek olan tüm yenilikleri haberimizde bulabilirsiniz.


office-2016.jpg
Microsoft’un mobil uygulamalarla entegrasyonu sağlayacak şekilde bulut tabanlı yeni özellikler eklenmiş ürünüOffice 2016, yarın piyasaya çıkıyor.
Office 2016; Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio veAccess de dahil olmak üzere Windows işletim sistemi için yeni masaüstü uygulamalarıyla birlikte geliyor. Müşteriler Office 365 paketini alarakOneDrive, Skype For Business, Delve ve Yammer gibi en güncel uygulamaların tam sürümüne de sahip olabilecek.
Office 2016 uygulamaları, şimdiye kadarki en başarılı işletim sistemi olanWindows 10’a çok uyumlu bir şekilde çalışacak. Office 2016, Sway olarak adlandırılan yeni uygulaması ve Windows 10 ile sunum formatına da yenilikler getiriyor.
Windows Hello, kullanıcıyı gözünden tanıyor

Kişisel bilgi güvenliğini sağlamak üzere kullanıcıları gözbebeğinden tanıyabilen Windows Hello ile Windows’a veOffice 365’e giriş çok basit bir adımla olacak.Continuum özelliği ile Office mobil uygulamaları Windows 10 aracılığı ile telefondan , aynı bilgisayardan gerçekleşiyormuş gibi kullanılabilecek. Dijital asistanCortana, toplantı hazırlıkları gibi işlerin daha kolay halledilebilmesi için Office 365 ile birlikte çalışıyor olacak.Cortana, Kasım ayında yapılacak güncellemelerle de Outlook entegrasyonu sayesinde, iş verimliliğini gözle görülür bir şekilde artıracak.
Takım çalışması için geliştirildi

Office 2016 uygulamaları ekiplerin bir araya gelmesini kolaylaştırıyor ve takım çalışmasını destekliyor. Eşzamanlı yazma asistanı artık hem Word, hem Powerpoint hem de OneNote masaüstü versiyonunda mevcut. Eşzamanlı yazma ile Word dökümanında diğer takım arkadaşlarınızın yaptığı değişiklikler de görülebilecek.
Office ve Skype’ın entegrasyonu ile Office uygulamaları içinden ekip arkadaşları mesajlaşarak, ekran paylaşarak, görüntülü ve sesli konuşarak işlerini hem daha keyifli hem de daha hızlı şekilde halledebilecek.
Office 365 Grupları Outlook 2016 ile entegre bir şekilde çalışacak ve farklı gruplarda çalışılan kişilerle iletişimde kalmayı kolaylaştıracak. Ayrıca, Microsoft çok yakın zamanda birlikte çalışmayı daha ileri bir aşamaya taşıyacak yeni Office 365 servisleri de sunuyor olacak.
Office 365 Planner ile işleri planlamak, yeni iş eklemek, iş bitiş tarihi belirlemek ve e-posta bildirilerini görmek mümkün. Önümüzdeki aylarda Office 365 ile birlikte Planner’a da sahip olunabilecek.
OneDrive for Business için de belirgin güncellemeler bu ayın sonunda geliyor. Windows ve Mac için olacak yeni nesil senkronizasyon istemcisi ile çok daha gelişmiş son kullanıcı deneyimi ve çok daha geniş dosya saklama alanına sahip olunacak.
GigJam bugünden itibaren özel sürüm olarak sunulacak ve 2016’da Office 365’in bir parçası olarak hizmet vermeye devam edecek. GigJam yardımıyla doğru bilgileri toplayarak ve doğru kişilerle bağlantı kurarak karar alma süreçlerini en hızlı şekilde yönetmek mümkün olacak.
offie.jpg

En akıllı Outlook

Outlook 2016 şimdiye kadarki en akıllı gelen kutusu olarak tasarlandı. Outlook 2016 en hızlı arama özelliğini sunarken, düşük öncelikli e-postaları otomatik olarak silerek zaman kaybını en aza indiriyor. Tell Meözelliği istenilen Office özelliğine ve komutuna anında ulaşma olanağı sunacak. Smart Lookup ile de Web’den aranan bilgi doğrudan çalışılan dökümana getirilebilecek. Excel 2016, ile dataları tek tıkla Power BI’dan yayınlayıp zengin grafikler tasarlanabilecek. Office 2016 ile en son üzerinde çalışılan belgelere mobil cihazlardan, PCden ya da online olarak kolayca ulaşılabilecek.
En güvenli Office

Office 2016 ve Office 365 şirketlere çok daha güvenli ve korumalı özelliklerle geliyor. Word, PowerPoint, Excel ve Outlook’ta gelen güvenlik mekanizması sayesindeBT hangi bilgilerin şirkete özel olduğunu belirleyerek bu bilgilerin şirket dışına çıkma riskini en aza indirebilir. Kullanıcılar, kurumsal ağda değilken bile çoklu kimlik doğrulama sistemiyle belgelerine güvenli bir şekilde bağlanabilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LibreOffice.jpeg



Ücretsiz ofis yazılımı LibreOffice yenilendi!

Piyasadaki en iyi ücretsiz ofis yazılımlarından LibreOffice'in yeni sürümü geldi!

9lTOt0W-206x300.jpg






Ücretsiz ofis yazılımları üreten ve kâr amacı gütmeyen vakıf, The Document Foundation açık kaynaklı ve bütün platformlar tarafından desteklenen LibreOffice 5.1'in indirilmeye hazır olduğunu duyurdu.
Yaklaşık üç aydır geliştirilmekte olduğu bilinen LibreOffice 5.1, herhangi bir işletim sistemi ayırt etmeden bütün masaüstü kullanıcılarına bir açık kaynaklı ofis yazılımın sunabileceği en etkili özelliklerle geliyor. Bu yeni versiyonla birlikte LibreOffice'in Linux, Mac OS X ve Windowsplatformlarındaki en iyi ücretsiz ofis yazılımı olduğunu söylemek mümkün.
X-LibreOffice_1.png


LibreOffice 5.1'de yeni Spreadsheet işlevleri ve özelliklerinin yanında, daha kolay ve gelişmiş bir kullanım için yenilenmiş bir tasarımı da içeriyor. Yeni sürümde OOXML dosyalarıyla daha iyi bir uyumluluğun yanında bulut sunucular üzerinde dosya okuma ve yazma, gelişmiş bir ODF 1.2 dosya formatı desteği de söz konusu.
LibreOffice 5.1'deki en önemli yeniliklerden birisi hiç kuşkusuz, çok daha işlevsel ve hızlı bir kullanım sunan, tamamen yeniden düzenlenmiş grafikkullanıcı arayüzü. Bu bölümde Calc, Impress, Draw ve Writer gibi LibreOffice'in ana bileşenleri için yeni bir menü olduğu görülüyor.
LibreOffice 5.1'i GNU/Linux, Mac OS X ve Microsoft Windows için ücretsiz indirebilirsiniz.

LibreOffice-610x250.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Excel dünya şampiyonasında bir Türk!

Microsoft tarafından dünya çapında düzenlenen Excel yarışmasının Türkiye ayağı sonuçlandı. Finali Microsoft Türkiye ofisinde yapılan yarışmanın Türkiye birincisi Onur Yılmaz oldu. Yarışmanın dünya birincisi ise Seattle’da bulunan Microsoft kampüsüne ziyar


1470933330_microsoft.jpg




Microsoft’un bu yıl ilk kez dünya çapında düzenlediği Excel yarışmasının Türkiye şampiyonu belli oldu. Üç etaptan oluşan ve 12 Ekim’de başlayan yarışmada İzmir’den katılan Onur Yılmaz birinci oldu.
Kendi şirketinde teknoloji eğitimleri veren Onur Yılmaz, 2017 yılının başında yapılacak Excel dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek. İlk aşamaları çevrimiçi olarak internet üzerinden gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye ayağı, 10 finalistin katılımıyla 24 Kasım’da Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi. Yarışmada Eskişehir’den Arda Takan ikinci ve İstanbul’dan Samet Çalışkan ise üçüncü oldu.
1480331387_1480330139excelsampiyonuonuryilmaz.jpg

Excel yarışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft Türkiye Office Ürün Müdürü Oray Erkuş “Excel kullanıcıları gerçekten Excel’i günlük hayatlarında severek kullanıyorlar. On binlerce kişinin bu yarışmaya ilgi göstermesi bunun bir kanıtı oldu. Önümüzdeki dönemlerde diğer Office uygulamaları için de benzer projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Microsoft Türkiye Office Ürün Grup Müdürü Çiğdem Kayalı ise “Excel 30 yılı aşkın bir süredir hayatımızda, bu sevilen uygulamaya Office 365 ile her geçen gün yeni bir özellikler ekleniyor. Bu da Excel kullanıcılarının hayatını daha da kolaylaştırıyor” dedi.
"Finaller heyecanlı olduğu kadar eğlenceli ve keyifliydi” diyen Excel Yarışması Türkiye şampiyonu Onur Yılmaz,sözlerine şöyle devam etti: “Microsoft Excel programını kurumsal kariyerimde çok kullandım ve Excel bilgime ciddi yatırım yaptım. Şu anda iş analisti olarak çalışıyorum ve tüm işlerimde Excel programını kullanıyorum. Yarışma formatında Excel bilgimi test etmek benim için değişik ve güzel bir deneyim oldu. Microsoft ekibine de bu güzel organizasyon ve samimi ortam için çok teşekkür ederim."
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Excel ve OneNote İçin Güncelleme Geliyor[/h][h=2]Microsoft, Office Mobile için Excel ve OneNote uygulamalarına yeni özellikler ekliyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
excel-ve-onenote-icin-guncelleme-geliyor-1481297070.jpg
Microsoft’un Insider güncelleme programına kayıtlı olanlar, Microsoft'un Windows Mobile 10 için Office Mobile yeni güncellemeleri ilk deneme fırsatı elde edecek.
Office Mobile Sevilmeye Başlandı!
Microsoft tarafından geliştirilen Office Mobile paketinin bir parçası olan iki uygulama Excel ve OneNote yeni özellikler ve geliştirmeler aldı. Aralık güncellemesi olarak adlandırılan yeni güncellemeler şu an için sadece Insider üyeleri için geçerli. Bu bakımdan güncelleme ile gelen yeni özelliklerin tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilmesi mümkün değil.
Excel’de Yenilikler Neler?
Artık yukarıdaki şeritte yer alan bölmelere gitmeye gerek kalmadan Lasso Select kullanmak mümkün olacak. Ayrıca Excel Mobile'nin en son sürümü ile birlikte kullanıcıların uygulamada çalışırken nesneleri daha kolaylıkla seçip taşımaları için iyileştirmeler yapıldı.Microsoft, form denetimleri gibi yenilikler ile uygulamamayı desteklediğinde artık Excel ile daha da fazla dosya da açılabilir.
OneNote’de Yenilikler Neler?
OneNote'a geçtiğinizde, uygulama, OneNote'a birden fazla Microsoft hesabı ekleme seçeneği sunar. Bu not defterleri farklı Microsoft hesapları kullanılarak oluşturulmuş olsa bile, en sevdiğiniz dizüstü bilgisayarların tümünü OneNote'a eklemek artık çok kolay olacak. Son olarak ise geri alma özelliğinin de eklendiği görülüyor. Böylece kişiler istemedikleri değişiklikleri geri alma bölümü üzerinden yok edebilecek ve eski versiyon üzerinden kullanıma devam edebilecek.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst