gittigidiyor

Microsoft, Türkiye dahil dört ülkeyi uyardı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Teknoloji devi Microsoft Çin, İran, Kuzey Kore ve Türkiye’de hükümetlerle bağlantılı bilgisayar korsanlarının büyük teknoloji firmaları tarafından kullanılan yazılımlardaki kritik bir hatadan yararlanmak için harekete geçtiği uyarısını yaptı.

Yazılımdaki hata, kullanıcıların bazı uygulamalardaki bilgileri günlüğe kaydetmek için kullandığı ‘Log4j’ olarak bilinen Java tabanlı yazılımda bulunuyor.



ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Dairesi de yazılım hatasının dünya çapında yüz milyonlarca aygıtı etkileyebileceğini bildirdi.

Kurum, ABD’deki bütün resmi dairelerin tehdide karşı koyabilmek için gerekli güncellemeleri yapmasını emretti.

Microsoft’un uyarısına göre güvenlik açığını kullanan İranlı bilgisayar korsanlarının ‘fidye yazılımı’ sabıkası var. Çinli grupsa bu yılın başlarında Microsoft Exchange e-posta yazılımına karşı yapılan saldırının arkasında olmakla suçlanıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst