gittigidiyor

Microsoft ve Sony’den yeni konsollar.....PS Pro 5-XBox Series X-S (Yeni donanımlı)

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
playstation-5-pro-xbox-series-s-x-cikis-tarihi-2.jpg



Microsoft ve Sony arasındaki konsol yarısı tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 2020’nin Kasım ilk olarak Xbox Series S ve X, ardından PlayStation 5 tanıtıldı. Şimdi ise iki tarafın da yeni cihazlarını tanıtmak için gün saydığı ortaya çıktı. İşte PlayStation 5 Pro çıkış tarihi…


PlayStation 5 Pro çıkış tarihi belli oldu! Xbox Series S ve X yenilenecek​


Microsoft ve Sony’nin AMD ile olan işbirliği oldukça tatmin eden sonuçlar ortaya koydu. Özellikle bu konsollarda yer alan çiplerin RDNA2 GPU birimleri şirketlerin optimizasyonu ile birlikte beklenenin üzerinde performans getirdi.


Bu kapsamda ise yeni konsolları 2023 yılının son çeyreğinde görmemiz muhtemel. Fakat piyasadaki çip krizi benzeri sorunların devam etmesi halinde 2024’ün ilk çeyreğine sarkma ihtimalinin de kuvvetli olduğu söyleniyor.


Yeni gelecek cihazlara baktığımızda ise Sony, Slim modeli yerine direkt olarak Pro’ya yönelecek. Yani ilk önce PlayStation 5 Pro karşımıza çıkacak. Zira oldukça bu cihazların artık ince kasalı modellerini maliyetini ciddi oranda artırmadan veya performansını kısıtlamadan yapmak pek mümkün görünmüyor.


En azından günümüz teknolojisi bunu gerektiriyor. Tabii 2-3 yıl sonra güç tüketimi çok daha düşük olan ve yakın performans sunan farklı bir yonga kullanılarak yapılabilir. Fakat şu an için hedefin daha yüksek performans olduğu belirtiliyor. Öyle ki 8K görüntü çıkışı sağlayacakları iddia ediliyor. Ancak asıl odak tüm oyunlar için 4K desteği olacak.


Microsoft tarafında da yeni konsolların çıkış tarihi oldukça yakın. Fakat yeni bir modelden ziyade mevcutların donanımının güçlendirileceği söyleniyor. Üstelik yalnızca performansı yüksek olan Series X değil, S modeli de dahil. Yani 2020’de olduğu gibi peş peşe tanıtıldıklarını görebiliriz.


shiftdelete
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,081
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
PS5'e göre kasası daha güzelmiş. XBox'lardan görsel var mı henüz acaba?
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Yakında düşer koyarım resimleri hatta fiyatları bile bulacağım ama oyuncuları korkutmak istemiyorum...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst