gittigidiyor

Microsoft Yeni İşlemcilerde Eski Windows Sürümlerine Desteği Durdurdu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft’un daha önce duyurduğu güncelleme politikasının resmen devreye girdiği görülüyor.

Microsoft tarafından 2016 başında yapılan bir açıklamada, eski Windows sürümlerine yeni işlemcilerde destek verilemeyeceği bildirilmişti. Buna göre, yeni nesil Intel ve AMD işlemcileri kullanan sistemlerde, Windows 10 öncesi işletim sistemi sürümlerine güncelleme verilmeyecekti.
Bu uygulamanın ne zaman devreye gireceğine dair kesin bir tarih verilmemişti. Ancak anlaşılan Microsoft bu uygulamayı Nisan itibariyle devreye sokmaya karar vermiş. Kullanıcı raporlarına bakılırsa, AMD Ryzen ve Intel Kaby Lake işlemcilerin, Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinde alacağı güncellemeler engelleniyor.
Yani yeni nesil AMD Ryzen ve Intel Kaby Lake işlemciler kullanmayı planlayanlar, yeni sistemlerinde Windows 10 dışında bir Microsoft işletim sistemi kuramayacaklar. Kurarlarsa da kritik güvenlik güncellemeleri dahil hiçbir güncellemeyi alamayacaklar.
Microsoft’un bunu geriye dönük uyumluluk sorunlarıyla uğraşmaktan bıktığı için yaptığı bir sır değil. Ancak Windows 8.1 gibi halen resmi desteği süren bir işletim sistemine bile ambargo konması, şüphesiz kullanıcıları hayli kızdıracaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst