gittigidiyor

MIUI 13 Güncellemesi Hakkında Açıklamalar Geldi

MIUI-13-Tanitim-Tarihi-660x396.jpg

MIUI 13 güncellemesi bir süreden beri mobil dünyasının gündeminde. Xiaomi’nin geliştirme çalışmaları devam ettiği bir sonraki arayüzde işler bu defa daha sıkı tutulduuğu için biraz gecikmeye uğradı. Fakat yeni gelişmeler MIUI 13’ün tanıtım tarihinin yaklaştığını gösteriyor olabilir. İki üst düzey Xiaomi yöneticisinden MIUI 13 hakkında açıklamalar geldi.

Xiaomi’nin kurucusu ve halihazırda başkanlık koltuğunda oturan Lei Jun, MIUI 13 hakkında “Geliştiriciler, MIUI arayüzünü daha iyi noktaya getirmek için her türlü çabayı gösteriyor ve bu kesinlikle daha iyi olacak.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Redmi markasının genel müdürü Lu Weibing, MIUI’nin geçmiş dönemdeki çabaları ve temel deneyimin büyük optimizasyonu sayesinde Redmi Note 11 Pro’nun son derece mükemmel bir pil ömrüne sahip olduğunu ve bu da kullanıcıların MIUI arayüzünün bir sonraki sürümünü dört gözle beklemesine neden oluyor.

Üst düzey iki yöneticiden art arda MIUI 13 hakkında açıklamalar yapılması yeni arayüz sürümünün tanıtımının yaklaştığını gösteriyor olabilir. Yakın zamanlı bazı raporlar duyuru tarihi için kasım ayını işaret etmişti. Şimdi bu söylenti gerçeğe dönüşebilir.

Öte yandan MIU 13’ün görünüm noktasında çok fazla değiştiğinin bilgisi veriliyor. Yakın zamanda ortaya çıkan ekran görüntüleri arayüzde işlevsel widget’ların önemli bir etkiye sahip olduğunu gösterdi. Diğer taraftan MIUI 13’ün hem Android 11 hem de Android 12 tabanlı olarak test edildiği gelen bilgiler arasında. Xiaomi, görünüşe bakılırsa eski modeller için Android 11 tabanlı MIUI 13 sürümünü hazırlıyor.

Yeni MIUI hakkında kendisi “ MIUI daha iyiye gidiyor ve kesinlikle her zamankinden daha iyi olacak ” yorumunu yaptı. Android 12'nin gelmesi nedeniyle ertelenmesine rağmen, sadece birkaç gün önce CEO, MIUI 13'ün yıl sonundan önce geleceğini doğruladı.

Xiaomi Mix 4'ün şirketin yeni özelleştirme katmanını yayınlayacağı ilk cihaz olacağına dair söylentilere rağmen, Xiaomi 12 ve 12 Pro amiral gemilerinin yıl sonunda tanıtılma ihtimali söz konusu olduğunda, yeni MIUI sürümünün bu telefonlar ile büyük bir lansman gerçekleştirmesi düşünülüyor.

İşletim sisteminin yeni sürümünü çok yakında alacak olan diğer cihazlar, şirket tarafından 3 yıl güncelleme garantisine sahip ilk cihaz Xiaomi 11T ve 11T Pro olacak. Cihazların geri kalanı, bu ay gerçekleşecek bazı akıllı telefonların tanıtılmasının ardından MIUI 13'ün yeni sürümünü kademeli olarak alacak.

Şirketin yeni akıllı telefonlarını bu yıl sonunda tanıtma ihtimali söz konusu. Eğer bu yıl sonunda tanıtım olursa yeni arayüzün de gelme ihtimali olacak. Ancak tanıtım olmaz ise 2022'nin ortalarına doğru yada ilk aylarında bu sürümü görebileceğiz.

Ayrıca şuanda Xiaomi 12 ve 12 Pro'nun Çin dışında satışlarına izin veren sertifikalar alınmaya başlaması, cihazların erken tanıtılma ihtimalinin olduğunu gösteriyor.

MIUI 13 Son Kez Alacak Android 12 Alamayacak Cihazlar​

• Xiaomi Mi 9
  • Xiaomi Mi 9 Pro 5G
  • Xiaomi Mi 9 SE
  • Xiaomi Mi CC 9
  • Xiaomi Mi CC 9 Meitu
  • Redmi K20
  • Redmi K20 Pro
  • Redmi Note 8
  • Redmi Note 8 Pro
  • Xiaomi Mi 9 Lite
  • Xiaomi Mi 9T
  • Xiaomi Mi 9T Pro
Ancak endişelenmeyin, bu cihazların çoğu sadece birkaç aydır MIUI temel güncellemelerini alıyor. Herhangi bir temel, donanım veya optimizasyon güncellemesi almıyordu. Bu cihazlar ayrıca MIUI 13 güncellemesini de alacaklar. Bu modeller için MIUI 13 yine de piyasaya sürülecek. Ancak, bu başka güncellemeler olmayacağı anlamına gelmez.

Bu modeller Android 12 almayacak, ancak Android 11 tabanlı MIUI 13 arayüzü onlar için hala piyasaya sürülecek. Gelecek yıl MIUI 13 alacaklar.

Ben bu Xiaomi'nin ne yaptığını yapacağını anlamadım,bu firmanın güncellemelerini anlamak mümkün değil,yahu bir güncelleme koyarsın şu versiyondan itibaren geçerli dersin olur biter,bunların güncellemeleri bug dolu hadi tekrar bir düzeltme güncelleme daha yayınlıyor kafalar karmakarışık....Hadi kafanıza yatıyorsa ROM lar var ondan yükleyin,onu yüklemek de işkence...IMEI niz bile silinebiliyor dikkatli olun...

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.