gittigidiyor

Modemde Port Açma

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
network-switch-ethernet-1200x762_c.jpg


Öncelikle bu yazımızda elimizde bulunan modem Airties Air5453 e göre anlatacağız fakat sizin kullandığınız modemlerde de aşağı yukarı benzer ayarlar bulunmaktadır.
İlk aşama modemin arayüzüne girmek. Arayüze girmek için tarayıcınızın adres kısmına modeminize göre ip adresi girmeniz gerekmektedir . Genellikle kullanılan adresler http://192.168.2.1 yada http://192.168.1.1 Eğer bu adreslerden biri değilse **bu yazımıza bakarak öğrenebilirsiniz



Arayüze girdikten sonra modeminiz size parola yada kullanıcı adı / parola soracaktır. Benim kullandığım modem sadece parola sormaktadır . Parola muhtemelen “boş , admin , ttnet ” bu üçlüden biri olacaktır . Kullanıcı adı sorarsa da “admin , root , ttnet” üçlüsünden biri olacaktır. Eğer bu yukarıdaki kombinasyonlar işe yaramıyorsa arama motoruna kullandığınız modemin modelini ve markasını girin ve ardından default password yazın muhtemelen kullandığınız modemin üretici sayfası karşınıza çıkacaktır ve gerekli bilgiler yazılı olacaktır . Eğer modeminizin parolasını değiştirdikten sonra unuttuysanız modeminizin üreticisi ile iletişime geçiniz.

Ana sayfa ulaştıktan sonra solda muhtemlen bir bar olacaktır . Benim modemimde direk olarak port yönlendirme seçeneği var eğer sizde “Port Yönlendirme” diye bir kısım yoksa muhtemelen “NAT” başlığının altında olacaktır .



Port yönlendirme seçeneğini bulup seçtikten sonra “Port Yönlendirme Etkin ” kutusu boştur Bu kutuya tıklayarak Port yönlendirmeyi açabilirsiniz. Port yönlendirmeyi açtıktan sonra yeni yazısına tıklıyoruz ve ardından yeni bir boş bar beliriyor . Bu bar da LAN ip Kısmına bilgisayarımızın ip adresini yazmamız gerekiyor . (Bilgisayarınızın ip adresini bulmak için Lan IP, MAC ADRESİ, Modem İp öğrenme adlı makalemize göz atabilirsiniz.) Lan IP hemen yanında protokol tipi var buradan kuracağınız server programına göre protokoller değişmektedir ben kendim TCP/UDP kullanyorum .
LAN Port programın bilgisayardan çıkış yaptığı port , WAN Port ise modeminizden internete çıkış yapan port . Buraya kurdunuz programa göre portları yazacaksınız . Örneğin web server kuracak iseniz webin kullandığı port 80 dir ve Lan a 80 yazmanız gerekmektedir . Modemden aynı porttan çıkışı sağlamak istiyorsanız WAN ‘a da 80 yazmanız gerekmektedir. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Etkin seçeneğine tıklıyoruz ve işlemleri onaylıyoruz ve ardından kaydet ‘e tıklıyoruz .





G%C3%BCvenlik-Kameras%C4%B1-DVR-Modem-Port-A%C3%A7ma2.jpg




modem-aray%C3%83%C2%BCz%C3%83%C2%BCne-giremiyorum.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst