gittigidiyor

Monitör alırken dikkat etmeniz gerekenler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
monitor-alirken-dikkat-etmeniz-gerekenler-1.jpg
Monitör almak zorlu bir süreçtir. Hele bir de oyun oynamak için satın alıyorsanız işler iyice karışabilir. Tepkime süresi, ekran boyutu, çözünürlük,bağlantı noktası desteği derken liste bir anda sonsuzluğa kadar uzanabilir. Bu yüzden karar aşaması çok önemli. Biz de sizin için monitör alırken dikkat etmeniz gereken temel özellikleri listeledik. Bu sayede ne aradığınızı kolayca bulabileceksiniz.


monitor-alirken-dikkat-etmeniz-gerekenler-2.JPG


Tercih ettiğiniz monitör boyutu önemli

Evet, nasıl bir tercihiniz olursa olsun, ilk bakacağınız şey her zamanmonitörün boyutları olmalıdır. Bu noktada en büyük yardımcınız elbette bilgisayarınızın kuruluğu olduğu masa oluyor. Çalışma alanınız darsa 20 inçlik bir monitör size uygun olabilir. Ama oyun oynamak için yeriniz bolsa ve çalışma alanınız buna müsaitse daha büyük bir monitörü tercih edebilirsiniz. Ama oyunlar söz konusu olduğunda görüntü üzerinde tam hakimiyet sağlamak için 24 inçebatlarında bir monitör tercih etmeniz uygun olacaktır. Alve üzerinden istediğiniz boyutlara göre monitörlerikolayca sıralayabilirsiniz.





monitor-alirken-dikkat-etmeniz-gerekenler-3.JPG


Monitörde panel seçimi ve çözünürlüğün önemi

Boyut olayını hallettiğimize göre, sıra geldi panel ve çözünürlük seçimine. Öncelikle IPS LED panel her zaman aklınızda olsun. Bu sayede güç tüketimikonusunda çok büyük bir tasarrufunuz olacaktır. İkincil olarak, çözünürlük. Size tavsiyemiz, ne kadar paranız olursa olsun, gidip anında 4K bir monitörkapmayın. 4K monitör alıp, o görüntüyü alamamak var. Eğer bilgisayarınızın donanımı ULTRA HD çözünürlük kaldırıyorsa, tercihinizi bu yönde yapabilirsiniz.




monitor-alirken-dikkat-etmeniz-gerekenler-4.JPG


Monitör girişlerine dikkat edin

Analog bağlantıların artık geride kaldığını düşünürsek, dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta monitörün giriş yerleri oluyor. Eğer bir oyun konsolu kullanıyorsanız ve çevrimiçi kullanmak istemiyorsanız, alacağınız monitörün HDMI girişi olması şart. Kulaklık kullamak istemiyorsanız yeni hoparlör desteği sunan modeller arasında karar vermeniz gerekiyor. Yine bilgisayarınız için DVI ve Display Port girişleri önemli. Aldığınız ürünün bağlantı noktalarına dikkatedin. Eğer ekran kartınızın çıkışlarıyla uyumlu değilse çevirici kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Alve üzerinden HDMI, DVI,VGA gibi bağlantı çeşitleri arasında seçim yapıp, size en uygun modeli bulabilirsiniz.



monitor-alirken-dikkat-etmeniz-gerekenler-5.JPG


Benzer özellikleri olan ürünlerin fiyatlarını karşılaştırın

İstediğimiz özellikleri bir araya getirdikten sonra seçim yapma aşamasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Aldığınız ürünü uzun süre kullanacaksanızkarşılaştırma yapıp, sizi en uzun süre götürecek olanı seçmeniz önemli. Seçiminizi yaptıktan sonraysa Alve üzerinde yorumları okuyabilir, ürün için verilen en iyi fiyat tekliflerini ve fiyat değişimlerini görebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst