gittigidiyor

Monitör Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AOC, ultra geniş formattaki yeni 35 inçlik kavisli AGON sınıf oyun monitörü AG352QCX’i piyasaya çıkarıyor.[/h]AG352QCX, 200 Hz yenileme hızı ve Adaptive-Sync Teknolojisi ile, hareket bulanıklığının ve kırılmanın bütün izlerini ortadan kaldırıyor. Oyunculara Düşük Input Lag Modu ve Gölge Kontrolü ile net bir avantaj sağlıyor.
AOC’nin Düşük Input Lag Modu, video işlemini by-pass ederek oyuncuların fare, klavye ve gamepad emirlerini anında yerine getirilmesini sağlıyor. AOC Gölge Kontrolü ise görüntünün fazla karanlık kısımlarını aydınlatıyor ve ekranın geri kalanını etkilemeden parlak kısımlarını karartır.
Oyuncuların taleplerini karşılaması için donatılmış olan AOC AGON AG352QCX, 979 USD (KDV hariç) üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatından Aralık ayında mağazalarda bulunabilecek.
AG352QCX Özellikleri
Model
AG352QCX
Ekran
200 Hz’de 35” Kavisli VA
Çözünürlük
2560×1080
Sync Teknolojisi
Adaptive-Sync
(FreeSync ile uyumlu)

Sinyal Girişi
1 x VGA
1 x DVI İkili Bağlantı
1 x HDMI 2.0
1 x DisplayPort 1.2ad
2 x USB 3.0
Ses çıkışı/girişi
Mikrofon girişi /çıkışı

Özel özellikler
Yüksekliği ayarlanabilen ergonomik ayak
5 W Hoparlörler
4 ms’lik GtG tepki süresi
2000:1 kontrast oranı
100 % sRGB renk gamı

Avrupa Lansmanı
Aralık 2016
Üretici Tarafından Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı
979 USD (KDV Hariç)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Freesync teknolojisi G-Sync’i geçiyor


amd-freesync-002.jpg



Monitörlerdeki yırtılmaların önüne geçen teknolojiler arasındaki savaş, sessiz sedasız uzun süredir devam ediyor. Ancak bu savaşın şimdilik bir galibi var, o da Freesync teknolojisi. Monitörler tarafından en çok tercih edilen Freesync,AMD kartlar ile de uyum içerisinde çalışıyor.

Neydi bu teknolojiler ?

Bir yanda AMD firması, diğer yandan Nvidia. Bu iki firma da ekrandaki yırtılmaları önlemek için birer teknoloji geliştirmeye karar vererek harekete geçmişlerdi. Yaptıkları şeyi çok ama çok basite indirecek olursak; aslında bir sonraki kare renderlanmadan önce bir öncekinin ekrana gelmesini engellemek ve böylece akıcı bir görüntü sağlamak amacı ile geliştirilmiş bir teknoloji ile karşı karşıyayız.

AMD'nin arkasında olduğu FreeSync ve Nvidia'nın geliştirdiği G-Sync teknolojileri monitör pazarını kontrol edebilmek için çokça çabalıyorlar. Bir de şöyle bir durum var; FreeSyncteknolojili monitörler piyasada daha ucuza bulunabiliyor. Marka, model, ekran boyutu, yenileme hızı ve çözünürlük gibi konularda daha fazla çeşit de sunuyorlar.



amd-freesync.png

FreeSync'in bu başarısının arkasında bir çok sebep bulunuyor. Öncelik olarak G-Sync'i monitöre dahil etmek için bir payın Nvidia'ya ödeniyor olması. FreeSync, adındaki "free" kelimesi gibi ücretsiz olması hem cezbettiği gibi, hem de geliştirilen teknolojiler sayesinde kullanıcıları daha memnun ediyor.




Firmalar G-Sync teknolojili bir monitör üretirken, Nvidia'ya anlaşma gereği bir takım ücret ödüyorlar. Bu da monitörlerin fiyatına yansıyor. Bu yüzden FreeSync teknolojili monitörler çok daha ucuza satılıyor. Ayrıca G-Sync teknolojili monitörler tasarımında daha iri bir alana ihtiyaç duyuyor. Bu sebeple monitör alırken, biz de FreeSync destekli almanızı tavsiye ediyoruz.




Bunlar aynı teknolojiler mi ?

Tabii burada bir şeyi netliğe kavuşturmak lazım; G-Sync FreeSync'e göre çok daha kapsamlı bir teknoloji aslında. Ekranın flulaşma oranını, renk gamutunu ve yineleme hızındaki değişimleri kontrol edebiliyor. Bunun dışında daha farklı gelişmeleri de mevcut.

Bu nedenle tam olarak eşit teknolojiler sayılmazlar. Yine de tüketici bakış açısından bakarsanız, bizler için ekrana gelen karelerin akıcılığı daha önemlidir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[FONT=&quot]Kutudan çıktıktan sonra müthiş bir renk skalası sizleri bekliyor olacak. Panelde sadece HDMI 1.4 ve Display Port 1.2 bulunması bizi hayal kırıklığına uğratsa da, "HDMI 2.0 nerede ?" sorusunu soruyor ister istemez. Monitörümüz [/FONT][FONT=&quot]144 Hz[/FONT][FONT=&quot] ile muazzam bir yenileme gücüne sahip. Ayrıca hızlı oyunlarda ekran içerisinde hiçbir kayıp yaşanmadığı gibi, Nvidia ekran kartı sahibi olanlar için de [/FONT][FONT=&quot]G-Sync[/FONT][FONT=&quot] desteği yer alıyor.[/FONT]

[FONT=&quot]1 ms tepkime süresine sahip olan [/FONT][FONT=&quot]Dell S2716DG[/FONT][FONT=&quot] modeli oyuncuları birbirine düşürmeye yetiyor. Zira bu monitörde PES veya FIFA oynadığınızı düşünelim. Monitöre suç atma şansınız neredeyse sıfır.[/FONT]


[FONT=&quot]Alınır mı ?

[/FONT]
[FONT=&quot]Böylesine başarılı bir monitörün bir de sağlam fiyatı var tabii ki. Gücünü Display Port ve HDMI 1.4'ten alan [/FONT][FONT=&quot]Dell S2716DG[/FONT][FONT=&quot] modeli şuanda piyasada [/FONT][FONT=&quot]2400 TL[/FONT][FONT=&quot]'den başlayan fiyatlardan satılıyor. Türkiye şartlarında böyle bir monitör için fiyatın gayet uygun olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta 27 inç, 1 ms ve 144 Hertz değerlerini bir arada görmek her yiğidin harcı değil.[/FONT]

[FONT=&quot]Eğer sisteminize bir de görsel şölen yaşatmak istiyorsanız (bunun için para adını duyunca ürkmemeniz şart) [/FONT][FONT=&quot]Dell[/FONT][FONT=&quot]'in bu başarılı monitörünü tercih edebilirsiniz. Haa yok ben daha uygun fiyata muadilini arıyorum diyorsanız ASUS VG245H modeline göz atmanızda fayda var[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung Kavisli Monitörünü Tanıttı[/h][h=2]Oyun oynamayı seven kişiler için Samsung'dan önemli bir ürün. İşte iddialı monitör ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
samsung-kavisli-monitorunu-tanitti-1483287021.jpg
CH711 kavisli Quantum dot olarak tanımlanan yeni monitörü Samsung tarafından resmen tanıtıldı. Samsung yaptığı tanıtımda monitörün özellikleri ve oyunculara yönelik sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verirken monitörün iki farklı versiyon ile piyasaya sunulacağı öğrenildi.
İki Versiyonu Satışa Çıkacak
27 inç ve 31.5 inç gibi yüksek ekran boyutları ile piyasaya sunulacak olan monitör böylece oyun oynamayı seven kişilerin oyunlarından maksimum performansı ve desteği almasını sağlayacak. Son dönemlerde özellikle espor olarak adlandırılan yeni oyun sistemleri için farklı ürünler geliştirilirken daha yüksek performans veren bilgisayarlar ve daha büyük bir görüntü sağlayacak ekranlar tercih ediliyor. Bu açıdan önümüzdeki dönemlerde yeni teknolojilerin daha çok bu alana yönelik olması bekleniyor.
Samsung’tan Büyüleyici Ekran!
Samsung geliştirdiği yeni ekran teknolojisi ile kıvrımlı monitörü resmen piyasaya sunarken özellikle 2017 yılının ilk aylarında yapılacak fuarlarda bu monitörün daha detaylı bir şekilde tanıtılması ve ilk defa test edilmesi bekleniyor. Bu bakımdan 2017 yılı itibariyle monitör sektöründe oldukça iddialı bir durumda olan Samsung, sRGB renk skalasını yüzde 125 oranında arttırması ve 3000:1 tipik kontrast oranı sağlaması gibi özellikleri ile ekran teknolojisinde ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösteriyor.
[/FONT]
 

barfix

Aktif Üye
Katılım
14 Kas 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
etiler
monitördeki dalgalanma nasıl çöülür ? farklı çözümler buldum ama olmadı. birisi monitörün powerı başka prize taktım olmadı, powerın topraklamasını ayırdım olmadı birçok yöntem denedim yine olmadı bazen kendi kendine düzeliyor ama kesin çözümü bilen var mı arkadaşlar ?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
benq-pd2710qc.png


BenQ, teknik özellikleri ve tasarımı ile dikkat çeken yeni monitörü, BenQ PD2710QC modelini duyurdu.
BenQ PD2710QC özellikleri

27 inç boyutlu BenQ PD2710QC, QHD ekran çözünürlüğü sunuyor. Entegre USB 3.0 Type-C dock birimine sahip olan monitör sRGB renk paletini yüzde 100 oranında karşılayabiliyor. Bu özelliği ile özellikle profesyonel kullanımlara, CAD/CAM ve diğer animasyon yazılımlarını kullananlar için ideal olan monitör, 178 derece görüş açısı ve 60 Hz tazeleme oranına sahip.
1.07 milyar renk desteği sunan monitörün dock birimi ise 61W seviyesine kadar şarj işlemlerini gerçekleştiriyor. HDMI ve DisplayPort girişlerine sahip olan BenQ PD2710QC monitörün satış fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iki-yeni-agon-oyun-monitoru-daha.jpg


Ekran uzmanı AOC, AGON birinci sınıf oyun monitörü serisini, kavisli iki yeni model ile genişletiyor: QHD çözünürlüklü, 31.5 inçlik AG322QCX ve 27 inçlik Full HD AG272FCX ekran. Her ikisi de, daha yüksek sürükleyicilik düzeyini sağlamak için 1800 mm olan, son derece küçük bir kavis yarıçapına sahip. Monitörlerin üstündeki ve yanlarındaki neredeyse görünmez çerçeveler sayesinde, "3 taraftan da çerçevesiz" tasarım, oyuncuların oyundaki aksiyona daha da iyi odaklanmalarını sağlıyor. 144 Hz'lik yenileme hızı ve AMD FreeSync teknolojisi, tutukluk, kırılma ya da hareket bulanıklığı olmadan, süper akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Bunlara ek olarak, bu iki model aynı zamanda AGON ürün grubundaki diğer kavisli ekranların sahip olduğu tüm birinci sınıf özellikleri de taşıyor. Bu özelliklerin arasında çeşitli oyun modları ve ayarları (modele dahil olan QuickSwitch kumanda ile ayarlanabilir), kulaklık tutucu, bir tutma kolu, ergonomik ayar seçenekleri ve isteğe göre ayarlanabilen LED ışıkları yer alıyor.

Mükemmel odaklanma ve sürükleyicilik

İki yeni 16:9 modeli ile, AOC'nin AGON kavisli monitör ürün grubu iki yeni boy ile daha da genişliyor: AOC'nin AGON AG322QCX modeli, bıçak gibi keskin oyun grafikleri için 2560 x 1440 piksellik QHD çözünürlüklü 31.5 inçlik (80 cm) bir VA paneline sahip. Öte yandan AG272FCX ise 1920 x 1080 piksellik Full HD çözünürlüklü daha kompakt 27 inçlik (68.6 cm) VA ekranını kullanıyor. Sadece 1800 mm'lik yarıçapı ile, bu iki monitör herhangi bir AGON modelinin şimdiye kadarki en güçlü kavisini sunuyor. Bu da, daha fazla derinlik algısı ve görüntüde daha az bozulma ile oldukça yüksek sürükleyicilikte bir oyun deneyimini mümkün kılıyor. Oyuncuların aksiyona daha da odaklanmalarını sağlamak için ise, üstteki, soldaki ve sağdaki ultra ince çerçeveler neredeyse görünmez.

Rekabetçi oyun için güçlü performans

Hem AG322QCX hem de AG272FCX, 144 Hz'lik yüksek yenileme hızı sayesinde hareket bulanıklığını ortadan kaldırarak oyun dünyalarının her an, hatta hız dolu sahnelerde bile, süper akıcı ve keskin grafiklerle hayat bulmasını sağlıyor. Üstelik ek akıcılık ve tepki düzeyi için ise, bu iki monitörde tutukluğu, kırılmayı ve girdi gecikmesini azaltan AMD FreeSync desteği de bulunuyor. Daha da düşük tepki süreli bir oyun deneyimi arayan oyuncular ise, monitörün dahili video işlemesinin çoğunu atlayarak geçen AOC Düşük Giriş Gecikmesi Modundan faydalanacaklar. Böylece, oyuncular kendi kontrol girdilerinin anında ekrana yansıtıldığını görebilecekler. Bu da, rekabet dolu aksiyon oyunlarında avantaj demek. AOC'nin Gölge Kontrolü özelliği ise oyunların çok karanlık kısımlarında ek bir avantaj sağlıyor: Bu özellik, ekranın geri kalanını etkilemeden görüntünün fazla karanlık kısımlarını aydınlatıp parlak kısımlarını karartıyor.

Mükemmel çok yönlülük ve rahatlık

Oyun modları ve diğer ayarlar arasında geçiş, modele dahil olan AOC QuickSwitch tuş takımı ile rahatça yapılabilir. Monitörün üzerindeki standart düğmelerle menüler arasında dolaşmak yerine, FPS (First Person Shooter- Birinci Şahıs Nişancı), Racing (Yarış), RTS (Real Time Strategy- Gerçek zamanlı strateji) ve kişiselleştirilebilir oyun modu ön ayarları sayesinde oyuncular oynadıkları oyuna göre ekran ayarlarını mükemmel biçimde ayarlayabilirler.

Üstelik uzun saatler süren oyun saatlerinin konforunu da artırmak için, bu iki yeni ekran gözlerin yorulmaması için AOC Flicker-Free Teknolojisini ve zararlı mavi ışığın uzun vadede olası olumsuz etkilerine karşı da AOC Düşük Mavi Işık Modu kullanarak oyuncuların gözlerini de koruyor. Oyun oynarken sağlıklı bir duruş için ise, monitörün AOC Ergo Base ayağı da, yükseklik, eğilme ve sağa sola dönme ayar seçenekleri de sunuyor. Ayrıca taşıma kolu sayesinde oyuncular AGON ekranlarını oyun oynadıkları farklı yerlere kolayca taşıyabiliyorlar. Ayrıca toplanır bir kulaklık askısı sayesinde, oyuncular aralarda kulaklıklarını güvenli bir yere bırakabilirler. HDMI, DisplayPort, VGA ve USB 3.0 gibi çeşitli bağlantı noktaları ise, AG322QCX ve AG272FCX modellerinin geniş yelpazedeki girdi kaynakları ve cihazlar ile uyumlu olmasını sağlar.
Mükemmel ve kendine özgü bir tarz

Minimalist "3 taraftan da çerçevesiz" tasarımlarına ek olarak, bu iki yeni AGON modeli arkalarında ve çerçevelerinin altında kişiselleştirilebilir LED ışıklarına da sahip. Bunlar da üç farklı renge (kırmızı, yeşil, mavi) ve üç farklı parlaklık düzeyine ayarlanabilirler. Böylece monitörün görünümünü oyuncuların ve espor takımlarının kendi zevklerine ve tercihlerine uyarlamak mümkün olur.

AOC'nin AGON AG322QCX ve AGON AG272FCX modelleri, Mayıs 2017'de piyasada bulunabilecek. Üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatları ise sırasıyla 539 USD ve 399 USD.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ASUS-Designo-MX34V-2.jpg

Monitörler ekran teknolojilerinde yaşanan gelişmelerden nasibini almayı başardı. İlk olarak LED televizyon serilerinde kullanılan ekran teknolojileri daha sonra ise yavaş yavaş harici ekranlar olarak kullanılan monitörlerde de yer bulmaya başladı. Son monitör nesillerinde ise artık bunlardan bile üstün teknolojiler karşımıza çıkıyor. Bu alanda en iyi örneklerden birisi de ASUS Designo MX34V serisi. Özellikleri ile televizyonlara taş çıkaran seriye daha yakından bakmak gerekiyor.
ASUS Designo MX34V Tasarım Ve Tür Özellikleri

Monitörün sahip olduğu ekran teknolojileri bir yana dursun öncelikle serinin beğeni toplayan tasarım özelliklerinden biraz bahsetmek gerekiyor. Oldukça ince bir seri olması bir yana dursun ekranların bir diğer artı yanı ise kavisli ekranlar olması. Düz ekranlara göre çok daha başarılı bir tasarım olan kavisli ekran teknolojisinin tasarıma etkisi olduğu kadar teknik özelliklere de artısı oldukça fazla. Hem daha iyi bir görüntü kalitesi elde edilmesini sağlayan ekranlar hem de şık bir tasarım ile gelmekte. Ayrıca kavisli ekran olması ile beraber daha ince bir tasarımda sağlanmakta.



ASUS-Designo-MX34V-e1489332992375.jpg

Bunun dışında ekranların tek destek ayağının bulunduğunu ve bu tek destek ayağının da oval tasarıma sahip olduğunu da ekleyelim. Tabi ki bu destek ayağının farklı özellikleri de var ama bunu daha sonra ele alacağız. Tasarım konusunda ise son olarak monitörün çerçevesiz bir model olduğunu ve tüm bağlantı noktalarının da arka kısımda yer aldığını da söylemeyelim. Hem çerçevesiz olması hem de kalabalık kablo bağlantılarından kullanıcıları kurtarması ekranların büyük bir artısı.
ASUS Designo MX34V Teknik Özellikleri

Tasarım konusunda oldukça başarılı olan serinin bunun dışında teknik özellikleri de yine yeterli gösterilecek seviyede. Öncelikle ekran özelliklerine geçmeden ASUS Designo MX34V serisi içerisinde 2 adet 8 watt gücünde Haran Kardon ses sistemi bulunuyor. Sonicmaster güçlendirmesi ile dikkat çeken ses sistemlerinin ekrana da büyük bir artı sağlamakta. Ses sisteminde de genel olarak bu şekilde bir iyileştirme olması performansı biraz daha arttırmakta.



ASUS-Designo-MX34V-1-e1489333081488.jpg

Ekran kısmına geçecek olursak ekran teknolojileri kısmında bizleri ilk olarak 21:9 görüntü oranı karşılıyor. Görüntü oranının bu kadar yüksek olması geniş ekran desteğini de öne çıkaran detaylar arasında. Bunun dışında ekran boyutu olarak ise 34 inç karşımıza çıkıyor. Geniş ekran formatının yanı sıra 34 inç ekran boyutu oldukça geniş bir görüntü değeri sunuyor. Ekran çözünürlüğü olarak ise 3440 X 1440 değeri kullanılmış.



ASUS-Designo-MX34V-2.jpg

Bu değerde yine yüksek kalitede görüntü sunuluyor anlamına gelmekte. Bunun dışında 34 inç ekran boyutu ile beraber çözünürlük değerinin yüksek olması, 21:9 görüntü oranı ile geniş ekran desteğinin sunulması ekranı üst segment sınıfına sokmakta. Bunun dışında ekranların tepkime süresi ise 4 ms olarak açıklanmış durumda. İlk etapta bu değerlerin düşük olduğu söylenebilir fakat bu değer ile ekranların kullanım alanına göre yeterli gösterilmekte. Bağlantı destekleri konusunda ise modelde 3 adet HDMI girişi 1 adet ise DisplayPort girişi bulunmakta.
Görüntü Modları Ve VA Panel

ASUS Designo MX34V ekranların farklı olarak sahip olduğu özelliklerde yok değil. Bu özellikler arasında ilk dikkati çeken ise ekranın modları. Kullanım alanlarına göre farklı mod destekleri sunan ekranların oyun, müzik, film gibi modları da bulunuyor. Picture-in-Picture modları da bulunan ekranların bu sayede her kullanıma göre uyum sağlayabilecek ekran özellikleri dikkati çekiyor.
VA panel ise tüm bu modlarda daha derin renk sistemlerinin kullanılması ve hemen her modda farklı sistemlerin kullanılması sağlanıyor. Bu modlar ile beraber ekranı istediğiniz alanda kullanabilir olmanıza rağmen ASUS Designo MX34V ekranlarının 4 ms gecikme süresi biraz daha sınırlı bir kullanım alanı olduğunu ortaya koyuyor.



ASUS-Designo-MX34V-3.jpg

Kablosuz Şarj Desteği

ASUS Designo MX34V ekran özellikleri konusunda sunulan ayrıcalıklar bu saydıklarımızla bitmeyecek cinsten. Bunun yanında ekranın üzerinde ASUS Designo MX34V ekstra birçok özellik desteği de sunuluyor. Bu ekstra özelliklerden birisi de kablosuz şarj özelliği.Ekranın destek ayağında yer alan yuvarlar alan sayesinde istediğinizde akıllı telefonunuzu istediğinizde akıllı saatinizi istediğinizde ise kablosuz şarj desteği bulunan herhangi bir cihazınızı şarj etmeniz mümkün kılınıyor. Bu özellikte ASUS Designo MX34V ekranları için epey artı sağlayan bir özellik. Standart ekranlardan farklı olarak kablosuz şarj özelliği de ekranların tercih edilmesini sağlayan bir başka artı.



ASUS-Designo-MX34V-4.jpg

Çıkış Tarihi Ve Fiyatı

Duyurulmasının hemen ardından çıkışı için gün sayılmaya başlanan ekranların bunun dışında fiyatı için ise herhangi bir açıklama bulunmuyor. Fakat ekranların tüm bu ekstra özellikleri ile beraber beklenen fiyat değerlerinin çok daha üzerinde bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor. Zaten ekranın inceleme videolarında ve genel basın değerlendirilmesinde de eksi kalan yönünün ekranın fiyatı olduğunu belirtelim. Muhtemelen beklenen değerlerden çok daha yüksek bir fiyat aralığı ile gelmesi beklenen ekranın fiyatının ne kadar olacağı konusunda da açıklamalar bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst