gittigidiyor

Mount & Blade: II Bannerlord (En iyi Türk Oyunu)

Cengaver911

Aktif Üye
Katılım
8 Mar 2014
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
istanbul
TaleWorlds Entertaintment’ın göz bebeği, Mount&Blade Serisinin devam oyunu Mount&Blade II:Bannerlord hakkında şimdiye kadar neler öğrendik? Bu dosya konusu sizler için.

Mount-and-Blade2-Bannerlord-932x450.jpg


Türkiye’de yeni yeni gelişmeye başlayan oyun sektöründe ismi en tepede ve ilk önce anılan şirketlerden bir tanesi kuşkusuz TaleWorlds Entertaintment. Ufak bir hobi olarak başlayan Mount & Blade projesi, Türk Oyun Sektörünün en başarılı örneklerinden birisi oldu. Onlarca ödül topladı. PCGAMER tarafından “Tüm Zamanların En İyi 100 Oyunu” listesinde yerini aldı. Hal böyle olunca serinin devam oyunundan da beklentiler bir hayli arttı. Yeni yapımı hayran kitlesi tarafından aylardır heyecanla bekleniyor. Peki Mount & Blade II: Bannerlord hakkında neler biliyoruz?

Bannerlord’a gelmeden önce ilk olarak TaleWorlds ve Mount & Blade’in tarihini anlatmak gerekiyor. Çünkü bu oyunun başladığı yerden bugünkü noktası arasında dağlar kadar fark mevcut.

TaleWorlds Entertaintment 2005 yılında Armağan Yavuz ve eşi İpek Yavuz tarafından kurulan şirket ilk yapımları Mount & Blade’i 5 kişilik bir ekip ile geliştirdi. Ekip şu an 50′ye yakın kişiye ulaşmış durumda ve canla başla Mount & Blade II: Bannerlord üzerinde çalışmakta.

Bannerlord_01.jpg

İlk Mount & Blade Eylül 2008′de satışa çıktı. Oyun geliştirilirken de satın alınabiliyordu. İlk oyundan 1.5 yıl sonra, 1 Nisan 2010′da ilk oyunun hem grafiksel hem de oynanış bakımından büyük bir gelişme yaşanmış hali Mount & Blade: Warband satışa sunuldu. Türkiye’de kutulu olarak yayınlanan ilk Mount & Blade oyunu olan Warband’in kutu içeriği ise oldukça zengindi. Warband ile gelen multiplayer özelliği oyunu hâlâ oynatan özelliklerden bir tanesi. Warband’e çıkan pek çok muhteşem modu da unutmamak gerek.

Bannerlord_10.jpg

M&B serisinin üçüncü oyunu Mount & Blade: Ateş ve Kılıç Mayıs 2011′de raflardaki yerini almıştı. Oyun motorunu kullanmaları için Ukraynalı oyun stüdyoları Sich Studios ve Snowbird Games’e izin veren TaleWorlds, yeni oyunun multiplayer kısmını geliştirmiş, Singleplayer kısmı ise Ukraynalı yapımcı Sich Studios ve Snowbird Games tarafından geliştirilmişti. Ateş & Kılıç her ne kadar aynı isimli romana dayanılarak oluşturulduysa da gerçek dünyada geçiyordu. Bu da M&B serisinde bir ilkti. Ateş & Kılıç oyuncuların çoğunluğu tarafından geçer not alamasa da, Warband’de görülmeyen bir kaç küçük detay oyunu özel kılıyordu. Multiplayer’a gelen co-op özelliği oldukça eğlenceliydi. Türkiye’de kutulu olarak çıkan Ateş & Kılıç, Warband kadar olmasa da kutu içeriği doyurucuydu.

tavern_screenshot_14032014.jpg


Nisan 2012′de ise Warband’e çıkmış en başarılı modlardan birisi olan Mount&Musket, mod yapımcıları ve TaleWorlds modu dahada geliştirerek Warband’e DLC olarak çıkarttılar. Yine gerçek dünyadan bir dönem içerisinde yer alan DLC sadece multiplayer odaklıydı. Büyük haritalar ve aynı anda 250 oyuncunun oynayabileceği bir ortam sunuyordu. DLC’yi kutulu olarak DLC ile eş zamanda çıkan Mount & Blade Koleksiyon paketinde bulabiliyorduk.

Peki Bannerlord hakkında neler biliyoruz?

Tarihlen 27 Eylül 2012′yi gösterene kadar hiç kimse TaleWorlds’ün ne üzerinde çalıştığını bilmiyordu. O gün yayınlanan ufak teaser trailer ile her ne kadar oyun içinden bir görüntü sunmasa da, TaleWorlds tüm dünyaya yaşadığını ve seriyi devam ettireceğinin mesajını veriyordu. Ancak bu fragmandan sonra TaleWorlds sessizliğe gömüldü. Bir yandan dedikodular çıkarken ser verip sır verilmedi. O dönem boyunca tek avuntumuz Ukraynalı Snowbird Games’in üzerinde çalıştığı “Caribbean!” idi. Ki o ayrı bir haber konumuz. Bir sene boyunca TaleWorlds forumları tam bir savaş alanıydı. Oyun hayranları inanmak istiyordu. Oyunun 1 Nisanda duyurulacağı dedikodusu yayıldı önce. Malum TaleWorlds her 1 Nisan’da forumlarında hayranlarına şaka yapmayı pek sever. Ama bu seneki şakaları şaka yapmamaları olmuştu. Her geçen gün oyunun en yakın oyun fuarında tanıtılacağı fikirleri dönüyordu ortalıkta. Fakat en sonunda TaleWorlds orucunu bozmuş tam bir yıl sonra, 27 Eylül 2013′de bizleri yeni oyun Bannerlord’un ekran görüntüleriyle baş başa bırakmıştı. 12 Ekran görüntüsü ve 12 sanat çizimi ile bizi büyülemeyi başaran TaleWorlds’ün oyuncuları neden beklettiğini anlamıştık.Oyun motoru en baştan yazılmış, grafikler önceki oyunlarla kıyaslanamayacak kadar geliştirilmişti. Ekran görüntülerini ve sanat çizimlerini incelemek için galerimize bir göz atın.



TaleWorlds’ün tepe ismi Armağan Yavuz, forumda belkide hayran kitlesinin en sevindiği mesajı veriyordu. “Artık daha güncel şekilde gelişmeleri yayınlayacağız.” İşte bu söz 22 Kasım günü ilk meyvesini verdi. Tale Worlds, Developer Blog işine girmişti. TaleWorlds ailesini ve ofisini anlatan ilk blog, TaleWorlds’ün “artist takımı”nı konuk ediyordu. Developer Blog’un Türkçe çevirisini okumak için sizi şöyle alalım.

Bannerlord açıklandığından beri benim en çok dikkatimi çeken konu, önceki oyunlarda dağıtımcı olarak yurt dışında gördüğümüz Paradox Interactive’in ismi hiç bir yerde geçmiyor. Warband’in acele ve buglı çıkmasındaki en büyük etken olan Paradox’un bu sefer olmayışı beni açıkça mutlu etti. TaleWorlds bu sefer oldukça emin bir şekilde belirtiyorlar. “Oyun biz oyundan memnun olmadıkça çıkmayacak.” mesajını aldım ben. Ki bizim içinde belkide en önemli gelişme bu olmalı.

twdd_03_inventory.jpg


Oyunda olacak özelliklerden şimdilik kesin olanları listeleyelim.

Oyunda Steam Works Desteği olacak.
Multiplayer desteği kişisayısı arttırılarak geliştirilmiş bir halde olacak.
Oyun haritası dahada büyük bir hale geleceği röportajlarda belirtildi.
Oyunda Warband’ın öncesindeki bir zamanda, Calradia İmparatorluğu yıkılmadan önce, fakat iç savaşın yaşandığı dönemlerde geçecek.
Warband’de yer alan ırklar doğal olarak savaşçı kabileler halinde oyunda yer alacaklar.
Warband’e oranla daha gelişmiş bir oyun motoru sayesinde daha gerçekçi grafikler ve gelişmiş, yenilenmiş bir oyun içi arayüzü.
Oyun Türkçe Dil desteğine sahip olacak.
(Büyük ihtimal ile) Oyun içindeki karakterler seslendirilecek. (TaleWorlds’ün seslendirme ile ilgili kişileri işe aldığı biliniyor.)
(Büyük ihtimal ile) Türkiye’de kutulu olarak satışa çıkacak.
Şimdilik elimizde olan kesinliğe yakın bilgiler bu kadar. Fakat eminiz ki TaleWorlds bizi eskisi kadar habersiz bırakmayacak bundan sonra. Ufak bir not, çıkış tarihi hâlâ açıklanmadı. Fakat benim kişisel tahminlerime göre 2014 Yaz-Sonbahar dönemlerinde bir çıkış bekleyebiliriz. Daha öncesi de olabilir. TaleWorlds’e bağlı tabii ki.

Detaylı bilgi: http://www.taleworlds.com/
(taleworlds'un diğer oyunlarını da buradan ücretsiz indirebilirsiniz.)
Kaynak: http://www.oyunfest.com/mount-blade-ii-bannerlord-hakkinda-neler-biliyoruz.html
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst