gittigidiyor

MSConfig İle Windows Hızı Nasıl Artırılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]MSConfig İle Windows Hızı Nasıl Artırılır?[/h][h=2]Windows işletim sistemini kullanan kişilerin zaman içerisinde sistemsel pek çok sorun yaşaması mümkün olurken, bu tür durumlara önlem almak ve sistemi hızlandırmak mümkün.[/h]
msconfig-ile-windows-hizi-nasil-artirilir.png
Kullanıcıların bilgisayar kullanımı sırasında güvenlik ve sistem korumasına dikkat etmemesi kısa süre içerisinde sistemin şişmesine yol açarken, bu tür durumlara karşı iyi bir şekilde bilgisayarın kullanılması gerekir. Bilgisayarı zaman içerisinde yavaşlayan kullanıcıların bu konuda istem temizlemesi gibi çeşitli işlemleri yapması gerekirken, özellikle kullanılmayan uygulamaların arka planda çalışmasına dahi izin verilmemelidir. Gerek duyulmayan ve kullanılmayan programların bilgisayardan silinmesi bu açıdan faydalı olacaktır. Ayrıca MSConfig üzerinden yapılacak ayarlar ile birlikte bilgisayarınıza ince bir ayar çekebilirsiniz. MSConfig ekranına ulaşmak için kişilerin çalıştıra MSConfig yazması gerekir.
1(127).jpg

MSConfig açıldığında kişilerin hizmetler bölümünü açarak burada kullanılmayan gereksiz servis ve uygulamaları kapatması gerekir.
2(97).jpg

Ayrıca bu bölümde yer alan başlangıç bölümünden ya da Windows 10 işletim sisteminde görev yöneticisi başlangıç bölümünden bilgisayarın açılışında çalışan programların kontrol edilmesi gerekir.
3(57).jpg

Bu bölümde programlara göz atılarak istenmeyen programlar devre dışı bırakılabilir. Bu sayede MSConfig ve uygulamalar üzerinden bilgisayarda iyileştirme yapılabilir.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst