gittigidiyor

MULTI MEDYA OYNATMA ÖZELLİĞİ (Bravoo 7000 twinstar)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi

ALINTI: Tekniker1988 & GÖKHAN






537C.png

Dosya sistemi olarak; FAT12-FAT16-FAT32-NTFS destekliyor.

=Hafıza kartı okuyucu (3 lira civarı : D) alarak hafıza kartınızdaki dosyalara bakabilirsiniz.Ben micro sd karttaki dosyaları denemiştim.OK


=


Özellikleri arasında harddiskin dosya sistemi NTFS için sadece ilk partitionu(ilk bölüm yani) destekler yazıyor.Ben 2 bölüme ayrılan 3,5 inç NTFS dosya sistemline formatlı hardiskimi denedim.
Her 2 bölümdeki dosyaları da okudu.OK(Resim-video-ses dosyalarını yani) İlk bölümü destekler derken uydudan yapılan kayıtları ilk bölüme kaydeder demek istemişler sanıırım.

VERDİĞİM LİSTEYİ ÇIKTI ALIP-BİR KÖŞEDE BULUNDURURSANIZ İYİ OLUR.YADA BİR KAĞIDA NOT EDİN.


Oynatılabilen videoların çözünürlüklerini,bitrate değerlerini,frame ,ses codec'lerini -ses kanal sayısının vs sınır değerlerini belirleyip emin olunca ilgili alanlarına bu detayları da ekleriz, daha güzel bir liste olur.
ok.gif


new0de.gif
==== Desteklediği VİDEO Formatları ; ====
new0de.gif





1desteklenenformatlarvi.png





95584799.png







1dat.png

Öncelikle bana özel mesajla-e-mail'le vs yollarla bilgi verilmediğini belirteyim! USB belleğimi uydu alıcısının usb girişine taktım.Düşük bitrate değerindeki videolarla denedim! Büyüklerle denemedim.MKV dosyalarını iyi oynabiliyor mu diye bakmak istedim.Baktım güzel bir şekilde oynattı.Ama bir baktım ki .MP4 formatındaki dosya da görünüyor. Açmaz kesin dedim içimden ama yine de deneyeyim dedim.Bir baktım ki oynattı, çok şaşırdım.Bilgisayarda .mp4 videonun özelliklerine baktım ve kağıda not ettim.Daha sonra da ya oynatırsa deyip .mov formatındaki videoyu da denedim, onu da oynattı. Ben de format dönüştürücü programla birkaç videoyu farklı birçok formata çevirdim.Her video formatı için ayrı ayrı klasör açıp içlerine attım.Klasör isimlerini de format uzantılarını yazdım.Böylece hem gruplandırmış oldum. Desteklenmeyen formatlar uydu alıcısının multimedya bölümünün listesinde gözükmeyecekti ya da gözükse de sorunun hangisinde olduğunu kolayca anlamam kolaylaşıcaktı,karıştırmamış olucaktım,şarttı yani.




smiles35.gif
Video formatlarını- video codec'lerini-ses codeclerini,Müzik için ses dosyalarının değişik formatlarını ve Resim için de resim formatlarında birçok denemeler yaptım.Kağıda not ettim.Desteklenmeyenleri çizdim.

Güzel gözükmesi ve kolay anlaşılır şekilde olması için düzgün şekilde resim halinde listeler hazırladım. Beğenir ve memnun kalırsınız umarım.Bunları çıktı almanız ve bir kenarda bulundurmanızı öneririm.Birgün lazım olabilir çünkü.


İyi paylaşım yaptığıma inanıyorum.Ben yazmasam çok az kişi farkedebilirdi herhalde
pis.png


Çoğu sitelerde ürün tanıtımları hep yarım-yamalak Türkçe olarak(Türkçe'ye çevrilmiş ama tam doğru anlamlı olmayanlar olabiliyor,devrik cümle olabiliyor.) cihazların özellikleri eksik yazılıyor,kullanıcıların kolayca anlayabileceği şekilde yazmıyorlar maalesef.
smiles22.gif
Yakından orta büyüklükte veya büyük boydan ürünlerin önden ve arkadan görünüşünün resimlerinin bulunması şart.Hem cihazın boyutları da her zaman belirtilmeli bence..kopyala -yapıştır yapmak iyi birşey değildir.Birbirinin aynı modeli gibiymiş gibi görünen cihazlarda bir başka harfle birkaç eksik fonksiyonu veya fazla fonksiyonu olabilir.Buna bir de alırken kullanıcıların dikkat etmeden aldıkları eklenirse 1-2 fonksiyon yüzünden hayal kırıklığına uğrayabilirler.
================================================== =================
=== Tüm markalar için genel olarak yazıyorum; ===
Cihaz yazılımının üzerinde yeterince çalışılmadığı halde denenmeden o olmaz-bu olmaz -desteklenmiyor diye cevapların yazılmaması gerekir! Bazı iyi işe yarar fonksiyonların yazılım değişikliyle cihaza kazandırmaya çalışılması gerekir.Eğer yazılımla eklenmesi istenen yeni fonksiyonlar için cihazın donanımı yetersiz kalıcaksa bazı önemsiz(uygun olanlar) özelliklerden feragat edilir. İsteyen eski yazılımı kullanmaya devam eder.İsteyen donanım yetersizliği nedeniyle uygun nitelikte başka özelliklerinden feragat edilmiş ve çıkarılmış ve yerine daha işe yarayan yeni fonksiyon eklenmiş yazılımı kullanır.Bunun gibi çalışmalar olmalıdır bence. Bir örnek vermem gerekir gerekirse bir cihazın emusunda ...şifreleme sistemi bulunmuyormuş.Yeni yazılımla eklenebilmesi için cihazın dil seçeneklerinden feragat edilmiş ve sadece tek dil bırakılarak, .... şifreleme sistemi de cihazın emusuna eklenmiş.

================================================== =================


== ARANIZDA DENEMEK İSTEYENLER OLURSA DİYE TEST VİDEOLARI-RESİMLERİ VE SES DOSYALARI ==
(UPLOAD ETTİM)

Aşağıdaki linkteki siteden indirebilirsiniz.Dosyaları Winrar'dan çıkarın ve USB belleğinize veya taşınabilir harddiskinize yükleyin.Uydu alıcınızın USB girişine takın.Kumandadan uydu alıcısının Multimedya bölümüne girin.Kumandadaki Menü tuşunun üzerindeki yuvarlak tuş ile Videoları izleyecekseniz VİDEO bölümünü seçin.-Resimlere bakıcaksanız resim bölümünü seçin.Müzik dinleyecekseniz müzik bölümünü seçin.



2shared - download DENEME DOSYALARI(tekniker1988).rar


İçinde çıkardığım listedeki oynattığı formattaki dosyaları kanıtlar nitelikte sıkıştırılmış .rar dosyası var.Ama dosya boyutu biraz çok 729 mb.Limitsiz internet kullananlar indirip deneyebilir,sonra isterlerse silebilir. Kotalı internet kullananlar indirmesin,kotaları boşa gitmesin. İçinde HD 7-8 video var.3ü MKV formatında(Geleceğe dönüş filminden kısa videolar),5-6 taneydi galiba .mp4 formatında var.terminator2 filminden kısa videolar ve pc yarış oyunu HDvideosu olarak var.Yanardağlar hakkında 6dakikalık güzel video var.Diğer video formatlarından da örnek videolar attım içine.Müzik dosyaları da var örnek olması amacıyla.Resimler de var.Hatta resim modunda çizgi roman nasıl görünür göstermek için attım içine.Tabi çözünürlük ve bitrate değerleri yanıltıcıdır unutmayın bunu.1920x1080 yapılmış videoların bazıları programla yüksek gibi gösterilir.(webcamlerdeki sahte çözünürlük olayı gibi yani ) Bitrate değerleri de öyle maalesef. Dönüştürülürken biraz yüksek bitrate seçilirse özelliklerine bakıldığında yüksekmiş gibi gözükür,ama eski bitrate kalitesindedir aslında.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi

warn.gif
========== ÖNEMLİ ===========
warn.gif




1- =USB aracılığıyla ALT YAZILI VİDEOLARI ALTYAZISIYLA OYNATAMIYOR ! Aynı işlemcili eşdeğer cihazlar destekliyor.Eşdeğer denk cihazların yazılımlarına bakıp bravoodaki yazılıma ekleyebilirler.

2- =Dual= Çift dilli yani hem ingilizce hem de Türkçe sesli olan filmlerde dil seçimi yapamıyorsunuz ! İlk dil neyse o sesle oynatıyor.Bu eksiklik de yazılımında yapılabilir birşey.Yazılımda audio tuşuna atama yapılır isteyen Türkçe dublajlısını seçer,isteyen de orjinal dilinde örn İngilizce'yi seçer.

3- =Videonun istediğiniz süresini (saat/dakikasını/saniyesini) sayı tuşlarıyla girip direkt geçemiyorsunuz! Olursa çok iyi olur.Ama ileri geri sarma kumanda tuşlarında var tabi.

4- =Resim izleme modunda terslik var! ilerdeki resim için geriye,gerideki resim için ileri basmalısınız ! Pek önemli bir sorun olmasa da yazılımda bu düzeltilirse iyi olur.

5- =Resim izleme modunda zoom yaptığınızda resmi gölgeliyen biraz büyük simgeler var.(osd simgeleri) Bunlar biraz şeffaf yapılmalı veya daha da küçültülmeli.

6- = AVİ (divx-xvid codeclileri)oynatamıyor.Bravoo eşdeğeri(kasa görünüşü farklı) dreamsky 8080 özelliklerinin yazılı olduğu yerde divx de yazıyor.O veya başkalarının yazılımlarına bakıp yazılıma entegre edilirse çok iyi olur.Ne de olsa en popüler olanların başında geliyor bu codecler.




















warn.gif
HAKKINIZI ŞİMDİ ARAMAZSANIZ , İLERDE İSTESENİZ DE BİRŞEYLER YAPICAKLARINI PEK SANMIYORUM ! FORUMA ÜYE OLUP DİĞER KULLANICILAR DA CEVAP YAZSALAR DURUM ŞİMDİKİNDEN FARKLI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
smiles20.gif



================================================== =================

warn.gif
Bazıları uydu alıcımda film izleyebileyelim diye videoları dönüştürmek isteyecektir.Video formatı dönüştürücü programların bazılarının hatalı dönüşüm yaptıklarını da unutmayın.Frame sayısı - vs doğru seçilse bile programlar seste kaymaya neden olucak şekilde dönüştürebiliyorlar.

Bu konu içinde verdiğim listede hangi formatta hangi görüntü codec'i ve hangi ses codec'i olması gerektiği yazıyor.Bunlara başka eklemeler de olabilir.Denemediklerimden çalışanlar olabilir.Youtube'dan İnternet Download Maneger programı ile indirdiğim videoların bir kısmı .MP4 formatı olarak iniyor.Bunların nerdeyse hepsini oynattı.Ama H263 codecli inen 1-2 video çıktı onları açmadı. Çözünürlüğü orta derecede iyi olanlar ve HD videoların nerdeyse tamamı .mp4 olarak iniyor.

warn.gif
youtube'dan inen .mp4 videoları açması beni umutlandırdı.Yazılım çalışması olursa İnternet üzerinden kumandayla video ismi yazarak arayıp,OK tuşuyla seçip izleyebiliriz sanırım.Diğer tuşlara da farklı işlev atanabilir bu özell modda
smile.gif


warn.gif
.FLV ve .WMW formatları da yazılım çalışması olursa, desteklenirse süper olur. (tabi .FLV daha önemli bence)

.AVI formatındaki videolar divx/xvid codecli ise açmıyor.Ama üstte yazmıştım.Eşdeğer denk cihazın özelliklerinde divx var yazmışlar.Başka cihazların yazılımlarına bakılıp kendi üzerindeki yazılıma eklenebilir.Video dosyaları içinde en popüler format ve codec olduğunu unutmamak gerekir.Ses codec'i uygunsa sesi dinlersiniz sadece.
smile.gif
Yazılım çalışmasıyla yapılabirse iyi olur.

.MKV formatındaki videolar divx/xvid codecli ise açmıyor.Ses codec'i uygunsa sesi dinlersiniz sadece.
smile.gif
Yazılım çalışmasıyla yapılabirse iyi olur.


warn.gif
Dailymotion sitesinden video indiriyorsanız ;İndirdiğiniz dosyalara bilgisayarda ileri-geri bakın tam oynatıyorsa bravooda da oynatabilirsiniz.Ama video dosyasını bilgisayarınız bozuk indirmişse bravooda o videoyu açmayın bir anlık kitleyebilir.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
new0de.gif
==== Desteklediği SES Formatları ; ====
new0de.gif




2desteklenenformatlarse.png


Ses formatları desteği iyiymiş bravoo gerçekten
smiles34.gif
ok.gif
Belki 1-2 format daha eklenebilir belki.
smile.gif
Mesela .Wma formatı.
ok.gif


================================================== =================================================


new0de.gif
==== Desteklediği RESİM Formatları ; ====
new0de.gif



3desteklenenformatlarre.png

Resim desteği de iyi sayılır.Ama
.gif formatı için çalışma yapılıp desteklenirse süper olur.
ok.gif
Eee hareketli resimler de az değil.
smile.gif
Tabi .png formatı da süper bir formattır desteklenirse iyi olur.
ok.gif


cizgiroman.png
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
new0de.gif
==== Videoların info bilgilerine bakıp anlamaya çalışın ! ====
new0de.gif

Videoya sağ tıklayıp---media infoya tıkladığınızda görürsünüz.Eğer sizde yoksa Format factory programında da bu seçenek var.Ordan da bakabilirsiniz.





videolarinozelliklerine.png

================================================== ===============================





11mkv.png




2m2tstamam.png




3mp4tamam.png




4movtamam.png




5avitamam.png




6mpgtamam.png




7vobtamam.png




8tstamam.png
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
== ARANIZDA DENEMEK İSTEYENLER OLURSA DİYE TEST VİDEOLARI-RESİMLERİ VE SES DOSYALARI == (UPLOAD ETTİM)

Aşağıdaki linkteki siteden indirebilirsiniz.Dosyaları Winrar'dan çıkarın ve USB belleğinize veya taşınabilir harddiskinize yükleyin.Uydu alıcınızın USB girişine takın.Kumandadan uydu alıcısının Multimedya bölümüne girin.Kumandadaki Menü tuşunun üzerindeki yuvarlak tuş ile Videoları izleyecekseniz VİDEO bölümünü seçin.-Resimlere bakıcaksanız resim bölümünü seçin.Müzik dinleyecekseniz müzik bölümünü seçin.



2shared - download DENEME DOSYALARI(tekniker1988).rar


İçinde çıkardığım listedeki oynattığı formattaki dosyaları kanıtlar nitelikte sıkıştırılmış .rar dosyası var.Ama dosya boyutu biraz çok 729 mb.Limitsiz internet kullananlar indirip deneyebilir,sonra isterlerse silebilir. Kotalı internet kullananlar indirmesin,kotaları boşa gitmesin. İçinde HD 7-8 video var.3ü MKV formatında(Geleceğe dönüş filminden kısa videolar),5-6 taneydi galiba .mp4 formatında var.terminator2 filminden kısa videolar ve pc yarış oyunu HDvideosu olarak var.Yanardağlar hakkında 6dakikalık güzel video var.Diğer video formatlarından da örnek videolar attım içine.Müzik dosyaları da var örnek olması amacıyla.Resimler de var.Hatta resim modunda çizgi roman nasıl görünür göstermek için attım içine.Tabi çözünürlük ve bitrate değerleri yanıltıcıdır unutmayın bunu.1920x1080 yapılmış videoların bazıları programla yüksek gibi gösterilir.(webcamlerdeki sahte çözünürlük olayı gibi yani ) Bitrate değerleri de öyle maalesef. Dönüştürülürken biraz yüksek bitrate seçilirse özelliklerine bakıldığında yüksekmiş gibi gözükür,ama eski bitrate kalitesindedir aslında.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
DİKKAT:

Yukardaki Tüm konu ALINTILAR, TEKNİKER1988 & GÖKHAN kardeşime aittir kendisine çalışmaları ve paylaşımları için sonsuz teşekkürlerimi sunarım, Saygılarımla...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst