gittigidiyor

MWC 2016 Sony Xperia serisinde yeni tanıtımlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
385790335176400279.jpg


SONY'nin yeni telefonlarına merhaba deyin.



[FONT=pt_sans]Firma MWC 2016'da gerçekleştirdiği etkinliğinde yeni Xperia X ailesini görücüye çıkardı. 3 telefondan oluşan ailenin detaylarını sizlerle paylaşalım...
Telefonların isimleri Xperia X, X Performance ve XA.
- Sony Xperia X, 5 inç FHD ekran, Snapdragon 605 çipset, 3GB RAM ve 32GB dahili depolamaya + microSD kart desteğine sahip. Arka tarafta 23MP, ön tarafta da 13MP kameraya sahip. Stereo hoparlörleri ve 2,620mAh pili bulunan telefon için 2 günlük pil ömründen söz ediliyor. Telefonda parmak izi okuyucu sensör de var.
384100424024.jpg

- Sony Xperia X Performance, Snapdragon 820 çipsetiyle geliyor. 3GB RAM, 32GB dahili depolama + microSD desteği bulunan ürün, aynı zamanda IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip. Arka tarafında 23MP kamerası bulunan telefon, ön tarafta da 13MP selfie - özçekim kamerasını bulunduruyor. Stereo hoparlörleri ve parmak izi okuyucu sensör de var.
384342553096.jpg

- Sony Xperia XA ise, ailenin uygun fiyatlı modeli olacak. 5 inç 720p ekranı bulunan telefon, 13MP ana, 8MP ön kameraya sahip. Gücünü MediaTek MT6755 çipsetinden alıyor. 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanı var. Telefonun bataryası ise 2300mAh.
385027597397.jpg

Android 6.0 Marshmallow ile gelecek olan 3 telefon için siyah, beyaz, altın ve pembe renk seçenekleri bulunuyor.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony’nin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtımını yaptığı üç yeni akıllı telefonu için ön sipariş kayıtları alınmaya başladı.
xperia_x_performance_620x280.jpg

Japon teknoloji devi Sony, Mobil Dünya Kongresi’nde Sony Xperia X Serisi altında üç yeni akıllı telefon duyurusunu yapmıştı. Bu üç telefondan biri olan Xperia X Performance ise Snapdragon 820 yonga seti ile dikkat çekmişti. Şimdi ise bu üç yeni akıllı telefonun satışa çıkış tarihleri ile ilgili yeni bilgiler geldi.
Sony’nin yeni Xperia X Serisi yakında Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak. Sony Amerika Birleşik Devletleri web sitesinde Xperia X Serisi için inceleme sayfaları oluşturuldu ve siparişler için ön kayıtlar alınmaya başladı. Fakat Xperia X Serisi için şimdilik ne zaman satışa sunulacağı tarih olarak açıklanmadı. Ayrıca satış tarihi belli olmasa da Sony Xperia X Serisi Amerika Birleşik Devletleri’nde operatörler aracılığı ile satışa sunulacak.
xperia_x_serisi-600x358.png

Sony Xperia X Serisinin dikkat çeken modeli X Performance’ın Avrupa ülkelerinde kullanılabilirliği de merak konusu. Fakat bu cihazın İngiltere’de satışa sunulmayacağı belirtiliyor. Bu bilgi Sony İngiltere tarafından yayınlanan reklam broşürlerinde de teyit edildi. Sony İngiltere tarafından yayınlanan yukarıdaki görselde, Mobil Dünya Kongresi’nde duyurusu yapılan ürünler kullanılırken X Performance bu broşürde yer almadı.
Yayınlanan bu görsele ek olarak, Xperia X Performance için İngiltere’deki operatörlerden de henüz bir duyuru veya ön sipariş açıklaması gelmedi. Bu arada İngiltere dışında Almanya’da da Xperia X Performance modelinin satışa sunulmayacağı belirtiliyor. Fakat bu bilgi henüz teyit edilemedi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony’nin yeni Xperia X ailesini bu sene firmanın en önemli modelleri olacak…
sony-ocg2.jpg

Sony kısa bir süre önce yeni nesil Xperia X modellerini resmi olarak duyurdu. İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi kapsamında gün yüzüne çıkan yeni akıllı telefonlar Sony Xperia X, Xperia X Performans ve Xperia XA adları ile geldiler.

sony-xperia-x-1.jpg

Sony’nin yeni akıllı telefonları, gelen bilgilere göre Xperia Z ailesinin yerini geçecek ve bu sene Sony Xperia Z6 akıllı telefon duyurusu gerçekleştirmeyecek. Bilginin ise Facebook üzerinden Sony Almanya tarafından sunulduğunu da belirtelim.
Yeni Sony Xperia X ailesinin özellikle de üç noktaya değindiği kaydediliyor. Sony tarafından sunulan bilgi grafiği de bu noktaları açıklarken, Sony’nin batarya, tasarım ve kameraya odaklandığını söyleyebiliriz.
Sony’nin yeni akıllı telefonları 5″ büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geldi ve Xperia X ve X Performance’da 1920×1080 piksel Full HD ekran yer alırken, Sony Xperia XA ise 1280×720 piksel HD ekran ile sunuluyor.
Ayrıca yonga setleri de farklı ve Sony Xperia X Performance en üst seviye ve Qualcomm Snapdragon 820’den güç alıyor, Xperia X’de ise Qualcomm Snapdragon 650 yer alıyor ve Xperia XA ise daha düşük olarak MediaTek MT6755’ya sahip.
Xperia XA’da 2GB sistem belleği ve 16GB dahili veri kapasitesine yer verilmiş. Ayrıca ön kamera 8MP, arka kamera 13MP olarak konumlandırılmış. Diğer iki model Sony Xperia X ve Xperia X Performance ise 3GB sistem belleği ve 32GB dahil veri kapasitesi içeriyor ve kameralar ise arkada 23MP, önde ise 13MP olarak yer almakta.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, artık Xperia Z olarak yeni akıllı telefon modeli sunmayacak…
sony_mwc_2016_ocg_620x280.jpg

Sony akıllı telefon pazarında sunduğu Xperia modelleri ile mücadele eden önemli firmalardan bir tanesi ve şimdiye kadar bir çok yeni cihazı satışa çıkartan firma üst seviyede ise Xperia Z modelleri ile adından söz ettirirken, geçtiğimiz sene Eylül başında IFA 2015’de yeni Xperia Z5 modellerini duyurmuştu.

sony-logo9.jpg

Firmanın yeni amiral gemisi Sony Xperia Z5 olurken, küçük versiyon Xperia Z5 Compact adı ile gelmiş ve daha büyük ve üst model de Xperia Z5 Premium adı ile pazarda yerini almıştı. Ayrıca bu model dünyanın ilk 4K çözünürlükte ekrana sahip akıllısı olmuştu.
Sony, geçtiğimiz gün ise İspanya, Barcelona’da gerçekleştirilen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi’nde yeni cihazlarını gün yüzüne çıkarmıştı. Xperia X olarak yeni bir seri ile karşımıza gelen firmanın bu cihazları Sony Xperia X, Xperia X Performance ve Xperia XA oldu.
Sunulan bu tüm Xperia X modelleri 5″ büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelirken, donanım yönünden ise farklılıklar içermekte.
Geçtiğimiz gün Sony’nin Facebook Almanya kolu, Xperia Z Serisi’nin sonlandırıldığına dair bir bilgi geçtiğimiz günlerde vermişti ve şimdi de Sony Mobile cephesinden bir açıklama geldi. Önümüzdeki dönemde Sony’nin Xperia Z6 ya da başka bir Xperia Z modeli sunmayacağını belirtelim.
Sony Mobile:
“The Xperia Z line has reached its culmination – Xperia X series represents a new chapter and evolution of our product strategy. Whilst the Xperia Z series was all about bringing the best of Sony’s advanced technologies to smartphones, Xperia X series is based on bringing smart, adaptive Sony user experiences across camera, battery performance and hardware / software design.”
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst