gittigidiyor

MWC 2017 Oppo, 5x yakınlaştırma yapan çift kamera modülünü duyurdu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
485

Oppo, MWC 2017'ye katıldı, ancak etkinlikte yeni bir telefon duyurmadı. Telefon yerine mobil cihazlarda kullanmak üzere geliştirilen kamera çözümünü açıkladı. Çinli şirket geçtiğimiz sene de aynısını yapmıştı. Ayrıca yeni modül dünyada bir ilk olma özelliğine sahip.
Söz konusu kamera çözümü 5x Çift Kamera Zoom sistemi olarak adlandırılıyor ve iç tasarımda periskop tarzında kuruluma sahip.
Çift kamera yakınlaştırma çözümü 50 ayrı parçadan oluşuyor. Görselde merceklerin nasıl bir yerleşime sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu kurumla ışığın yolu değiştirilerek, ince yapılı bir akıllı telefonda bile kayıpsız 5x zoom yani yakınlaştırma yapılabiliyor.
400

Büyütme yapılarak gerçekleştirilen çekimlerde, özellikle de video çekerken hafif titreşimler bile daha belirgin hale gelir. Oppo bu durumu yeni bir optik görüntü sabitleme (OIS) sistemi ile ortadan kaldırıyor. Prizma mekanizması açısını binlerce derecelik bir hassasiyetle dinamik olarak ayarlıyor.
180

Oppo'nun geçmiş yıllarda telefon kameralarında yaptığı geliştirmeleri biliyoruz. Periskop stilindeki 5x yakınlaştırma yapan kamera modülünün de bu sene çıkması beklenen yeni bir modelde kullanılması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst