gittigidiyor

Naklen yayın ihalesi sonuçlandı: Digiturk ve Turkcell kazandı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
tff-bina-211116.jpg
Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının yayın hakkı için düzenlenen ihale sonuçlandı. 5 sezonun yayın haklarını kapsayan ihaleyi, en büyük paket olan D paketi için yıllık 500 milyon dolar (+KDV) teklif eden Digiturk kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen ihale için 5 şirket şartname almıştı. Ancak ihaleye bu 5 şirket arasından sadece Digiturk ve Turkcell katıldı.


fft68_mf32007.Jpeg








İhalede yayın hakları için A, B, C ve D olmak üzere dört farklı paket hazırlanmıştı. Paketlerin içeriği şu şekildeydi:


  • A Paketi: Süper Lig maçlarının tamamını canlı olarak yayınlamak ve yayınları uluslararası kuruluşlara pazarlama hakkına sahip olmak.
  • B Paketi: TFF 1. Lig’in yayın ve isim hakkını kapsıyor. Süper Lig?deki 9 maçın geniş özeti de paketin içinde.
  • C Paketi: Görüntülerin cep telefonu ve internet gibi mobil yayın hakları.
  • D Paketi: A, B ve C paketlerindeki tüm yayın haklarını içinde barındırıyor.

Naklen yayın ihalesi sonucunda C paketi Turkcell’in oldu

İhalede görüntülerin mobil yayın haklarını ilgilendiren C paketi için teklif veren Turkcell, bu paketin sahibi oldu. Söz konusu paket için 15 milyon dolar muhammen bedel belirlenmişti. Digiturk’un aldıığı D paketinin muhammen bedeliyse 495 milyon dolardı.

turkcell_tv.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst