gittigidiyor

Nasa nın Dünya geleceği hakkındaki düşüncesi iç açıcı görünmüyor...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Küresel ısınma, bulaşıcı hastalıklar, hızla yaklaşan gök cisimleri, depremler, volkanlar... Gün geçmiyor ki bilim insanları dünyanın yeni bir felaketle daha karşı karşıya olduğunu açıklamasın.


Bu uyarılara dün bir yenisi daha eklendi. Ama bu kez yaşanacakların sorumlusu ne insanlar ne virüsler ne de yerkürenin derinliklerindeki magma tabakası. Üstelik görünen o ki tedbir almak dışında yapabileceğimiz çok fazla şey de kalmadı...Kara delikler için alınan önlemler yetmedi,deniz kirlenmesi fersah fersah genişliyor,virüs salgınları bitmiyor önlenemiyor...

Son olarak NASA nın uyarıları da pek hoş değil...
NASA'nın açıklamasına bakılırsa Ay'ın yörüngesinde belli aralıklarla bu tür yalpalamalar meydana geliyor. Kayda geçirilmiş ilk yalpalama ise 1728 yılında yaşandı.


Telegraph'ın aktardığına göre, NASA'dan yapılan açıklamada, "Burada yeni olan şu: Gelgitlerin en önemli kaynağı olan Ay'ın yerçekimi kuvveti, yalpalamanın etkisiyle değişirken, gezegenimizin ısınması nedeniyle yükselen deniz seviyeleri durumun ciddiyetini artıracak" ifadeleri kullanıldı.


Bir başka deyişle halihazırda deniz seviyeleri küresel ısınma nedeniyle zaten yükselmiş olduğundan, önümüzdeki yörünge yalpalamasının etkisi geçmişteki yalpalamalara kıyasla çok daha büyük olacak.


Ay'ın yörüngesindeki yalpalama 18,6 yıl sürüyor. Bu sürenin yarısında Dünya üzerindeki günlük gelgitler baskılanıyor. Sulardaki yükselme normalin altında kalırken, alçalma halinde de su seviyesi normalin üzerinde kalıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst