gittigidiyor

Netbook a Format Atma (Kolay Yöntem)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
v2-78932_small.jpg
Cd-Dvd Sürücüsü olmayan netbooklara format atmak için usb belleğe ihtiyacımız var eğer usb belleğiniz var ise aşağıdaki adımları uygulayın;

Öncelikle Aşağıdan A Bootable USB uygulamasını indiriyoruz.



Download – A Bootable USB (Rapidshare)
Download – A Bootable USB (MediaFire)
Download – A Bootable USB (Skydrive)


Uygulamamızı indirdikten sonra çalıştırıyoruz. Uygulamayı dilersek bilgisayarımıza kurabilir ya da bulunduğu dizin üzerinden çalıştırabiliriz.
forum




- Check USB seçeneğini kullanarak USB Belleğimizin bulunmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra Format USB seçeneği ile biçimlendirme işlemini gerçekleştiriyoruz.
- Biçimlendirme işleminden sonra DVD Version ve ISO Version seçenekleri aktif oluyor. Elimizdeki imkanlar dahilinde herhangi birini seçiyoruz. (Biz ISO Version kullanacağız)
- ISO Version‘u işaretledikten sonra Open ISO seçeneğini kullanarak kalıp dosyamızı seçiyoruz ve Start ISO‘ya tıklıyoruz.
- Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra elimizde üzerinden kurulum yapabileceğimiz bir USB Belleğimiz oluyor.
Uygulamamızı mutlaka Yönetici Hakları (Run as Administrator) ile çalıştırmamız gerekiyor.

Kurulum için usb belleği hazırladıktan sonra usb belleği boot ettirmek için ilk açlışta seçmemiz gerekecek bu seçme işlemi modele göre farklılık gösterecektir.

Sık kullanılan seçme yöntemleri ilk açılışta marka model yazarken Delete-F12-F9 tuşlarına basarak çıkacak ekrandan takılı olan usb belleği seçmeniz gerekecek.

Seçme ekranına geçiş için basılacak tuş ekranın altında (Boot for press Del)gibi bir yazıyla belirtilir.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst