gittigidiyor

Netbook'a Windows 7 yükleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Netbook'a Windows yükleme
Windows 7


  • Bir ağ dizüstü bilgisayarınız veya içinde DVD sürücüsü bulunmayan başka bir bilgisayarınız varsa, Windows 7 yükleme diski ve dış DVD sürücüsü kullanarak Windows 7 yükleyebilirsiniz.


Dış sürücüyü ağ dizüstü bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına takın, yükleme diskini DVD sürücüsüne yerleştirin ve ardından Windows 7 yüklemesini başlatın. Dış DVD sürücünüz yoksa, yükleme diskinizi bölgenizdeki bir bilgisayar mağazasına götürerek Windows 7 yükletebilirsiniz.

Başlamadan önce: Ağ dizüstü bilgisayarınız Windows 7 için hazır mı?

Ağ dizüstü bilgisayarınızın (veya herhangi bir bilgisayarın), tüm Windows 7 özelliklerini çalıştırabildiğinden emin olmak için


Windows 7 sistem gereksinimleri


Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir:


  • 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci
  • 1 gigabayt (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit)
  • 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
  • WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı


Belirli özellikleri kullanmaya yönelik ek gereksinimler:

  • Internet erişimi (ücretli olabilir)
  • Çözünürlüğe bağlı olarak, video kayıttan yürütme işlemi ek bellek ve gelişmiş grafik donanımı gerektirebilir
  • Bazı oyunlar ve programlar en iyi performans için DirectX 10 veya daha yükseğiile uyumlu bir grafik kartı gerektirebilir
  • Bazı Windows Media Center işlevleri için, bir TV tarayıcısı ve ek donanım gerekebilir
  • Windows Dokunma ve Tablet PC'ler belirli donanımlar gerektirir
  • Ev Grubu bir ağ ve Windows 7 çalıştıran kişisel bilgisayarlar gerektirir
  • DVD/CD yazma, uyumlu bir optik sürücü gerektirir
  • BitLocker Güvenilen Platform Modülü (TPM) 1.2 gerektirir
  • Bitlocker To Go, USB flash sürücü gerektirir
  • Windows XP Modu ek 1 GB RAM ve ek 15 GB kullanılabilir sabit disk alanı gerektirir.
  • Müzik ve ses, ses çıkışı gerektirir
Ürün işlevselliği ve grafikler, sistem yapılandırmanıza göre değişebilir. Bazı özellikler gelişmiş veya ek donanım gerektirebilir.
Çok çekirdekli işlemcileri olan bilgisayarlar:
Windows 7 bugünün çok çekirdekli işlemcileriyle çalışmak üzere tasarlandı. Tüm 32 bit Windows 7 sürümleri 32 işlemci çekirdeğini, 64 bir sürümler ise 256 işlemci çekirdeğini destekler.
Çok çekirdekli işlemcileri (CPU) olan bilgisayarlar:
Ticari sunucular, iş istasyonları ve diğer birinci sınıf bilgisayarlar birden çok fiziksel işlemciye sahip olabilir. Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümleri iki fiziksel işlemciye izin vererek bu bilgisayarlarda en yüksek performansı sağlar. Windows 7 Starter, Home Basic ve Home Premium yalnızca bir fiziksel işlemci kabul edebilir.
Ayrıca Windows 7 Yükseltme Danışmanı'nı indirip çalıştırmanızı öneririz. Bilgisayarınızın donanımı, aygıtları veya Windows 7 yüklemesini etkileyebilecek programlarla ilgili olası sorunları bulmanıza yardımcı olur ve yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulunur.
Yükseltme Danışmanı ayrıca ağ dizüstü bilgisayarınızın bazı Windows 7 sürümlerinde bulunan Peek and Shake gibi daha gelişmiş özellikleri çalıştırıp çalıştıramayacağını da söyleyebilir.
Not












  • Windows 7 en az 800 × 600 piksel ekran çözünürlüğü kullanan monitörler için tasarlanmıştır. Ağ dizüstü bilgisayarınız bu ekran çözünürlüğünü desteklemiyorsa, bazı iletişim kutuları ve metinler kesintili olarak görünebilir. Böyle bir durumda, ağ dizüstü bilgisayarınızı daha büyük bir dış monitöre bağlamanız gerekebilir.





Düşük disk alanı hatalarını giderme

Ağ dizüstü bilgisayarınızın sabit diski, yüklemeye yönelik minimum disk alanı gereksinimlerini karşılıyor, ancak yine de düşük disk alanı hatası alıyorsanız, ağ dizüstü bilgisayarınızda disk alanı boşaltmanız gerekebilir.

Windows 7 yüklemek için yeterli disk alanı boşaltamazsanız, Windows 7 yükleme diskini ve dış DVD sürücünüzü kullanarak ağ dizüstü bilgisayarınızı başlatabilir veya önyükleyebilirsiniz. Ardından, Windows 7 yüklemesi sırasında disk alanı açmak için sabit diski biçimlendirebilirsiniz. Bilgisayarınızı bu yolla başlatmak için bazı sistem ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.
Disk Temizleme'yi kullanarak sürücülerinizdeki gereksiz dosya sayısını azaltıp, bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu özellik geçici dosyaları ve sistem dosyalarını siler, Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşaltır ve artık gerekmeyen diğer öğeleri kaldırır.
Dosyaları silmek için

Aşağıdaki yordam kullanıcı hesabınızla ilişkili dosyaları siler. Disk Temizleme'yi kullanarak bilgisayarınızdaki sistem dosyalarını da silebilirsiniz.


  1. Masaüstünden Disk Temizleme'yi açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin, Ayarlar'a dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin, fare işaretçisini yukarı çıkarın ve Ayarlar'a dokunun), Denetim Masası'na dokunun veya tıklayın, Arama kutusuna Yönetim yazın, Yönetimsel Araçlar'a dokunun veya tıklayın ve sonra da Disk Temizleme'ye iki kez dokunun veya çift tıklayın.
  2. Sürücüler listesinde temizlemek istediğiniz sürücüyü seçin, sonra Tamam'a dokunun veya tıklayın.
  3. Disk Temizleme iletişim kutusunda silmek istediğiniz dosya türlerine ilişkin onay kutularını seçin, Tamam'a ve ardından Dosyaları sil'e dokunun veya tıklayın.


Sistem dosyalarını silmek için

Aşağıdaki yordam bilgisayarınızdaki sistem dosyalarını siler. Bu seçenek, hesabınızla ilişkili dosyaları temizlemesinin yanında önceki Windows yüklemelerini, Windows Defender dosyalarını ve artık gerekmeyen Windows yükseltme günlük dosyalarını silmenize imkan tanır.


  1. Masaüstünden Disk Temizleme'yi açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin, Ayarlar'a dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin, fare işaretçisini yukarı çıkarın ve Ayarlar'a dokunun), Denetim Masası'na dokunun veya tıklayın, Arama kutusuna Yönetim yazın, Yönetimsel Araçlar'a dokunun veya tıklayın ve sonra da Disk Temizleme'ye iki kez dokunun veya çift tıklayın.
  2. Sürücüler listesinde temizlemek istediğiniz sürücüye ve ardından Tamam'a dokunun veya tıklatın.
  3. Disk Temizleme iletişim kutusunda Sistem dosyalarını temizle'ye dokunun veya tıklatın.
    1f9463c2-c968-47bf-9b4d-939c5d1af477_70.jpg
    Yönetici parolası girmeniz veya seçiminizi doğrulamanız istenebilir.
  4. Sürücüler listesinde temizlemek istediğiniz sürücüyü seçin, sonra Tamam'a dokunun veya tıklayın.
  5. Disk Temizleme iletişim kutusunda silmek istediğiniz dosya türlerine ilişkin onay kutularını seçin, Tamam'a ve ardından Dosyaları sil'e dokunun veya tıklayın.
  6. Bilgisayarınızda daha da çok yer açmak istiyorsanız Diğer Seçenekler'e dokunduktan veya tıkladıktan sonra seçenekler arasından seçim yapın:
    • Programlar ve Özellikler. Artık kullanmadığınız programları kaldırın. Boyut sütunu her programın ne kadar alan kullandığını gösterir.
    • Sistem Geri Yükleme ve Gölge Kopyalar. Sürücüde en yenisi hariç tüm geri yükleme noktalarını silin. Sistem Geri Yükleme, sistem dosyalarınızı önceki bir zamana geri döndürmek için geri yükleme noktalarını kullanır. Bilgisayarınız düzgün çalışıyorsa, sonuncudan daha önceki geri yükleme noktalarını silerek alan kazanabilirsiniz. Bazı Windows sürümlerinde, geri yükleme noktaları dosyaların gölge kopya adı verilen önceki sürümlerini ve yedekleme görüntülerini içerebilir. Bu dosya ve görüntüler de silinir.
      Uyarılar




  • Windows 7 yüklemesi sırasında sürücünün biçimlendirilmesi, tüm programlarınızı, ayarlarınızı ve dosyalarınızı siler. Bunun nasıl yapılacağıyla ilgili adım adım yönergeler için Windows 7'yi yükleme ve yeniden yükleme içerisindeki "Özel yükleme seçeneğini kullanma ve sabit diski biçimlendirme" bölümüne bakın.
  • Windows 7 yüklemeden önce sabit diskinizi yeniden biçimlendirmek için başka bir yazılım üreticisinin programını kullanmayın. Bunun yerine sabit diski Windows 7 yükleme işlemi sırasında biçimlendirin.
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yazılımlarım ve aygıtlarım Windows 7 ile birlikte çalışacak mı?
Windows Vista ile uyumlu olan programların neredeyse tümü ve Windows XP programlarının çoğunluğu Windows 7 ile düzgün çalışır. Önceki bir Windows sürümü için yazılmış bir program doğru şekilde çalışmazsa, programın uyumluluk ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Windows XP veya Windows Vista ile çalışan çoğu aygıt, Windows 7 ile de çalışır. Bir programın ya da aygıtın Windows 7 ile çalışıp çalışmayacağını görmek için Windows Uyumluluk Merkezi'ni ziyaret edin.

Yükseltme yüklemesi nedir?
Yükseltme yüklemesi, geçerli Windows sürümünüzü Windows 7 ile değiştirir ve dosyalarınız, ayarlarınız ve programlarınız bilgisayarınızda saklanır. Yükseltme yüklemesini Windows 7 yükseltme sürümü veya tam sürümü ile gerçekleştirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Vista'dan Windows 7'ye yükseltme (özel yükleme)
Bu öğreticiyi yazdırmanızı önemle öneririz. Windows 7 yükleme işlemi sırasında bilgisayarınız yeniden başlayacaktır, bu nedenle yazdırılmış bir kopyaya sahip olmak, bu web sayfasına geri gelemiyorsanız adımları izlemenize yardımcı olacaktır.
d510f4dd-e71f-4ad0-8f64-e0981321a6c6_0.jpg
Windows 7 özel yükleme işlemine genel bakış

Giriş

Windows Vista çalıştıran bilgisayarınızı Windows 7'ye yükseltemiyorsanız, Windows 7 yüklemesi sırasında Özel seçeneğini belirlemeniz gerekir. Özel yükleme, programlarınızı, dosyalarınızı veya ayarlarınızı korumaz. Bu nedenden dolayı bazen "temiz" yükleme olarak adlandırılır.
Özel yükleme daha karmaşıktır ve tamamlanması bazen birkaç saat alabilir. İşlemin tamamı boyunca sizi adım adım yönlendirmemize yardımcı olması için bu beş adımlı öğreticiyi oluşturduk.


Gerekenler


  • Bir dış sabit disk. Windows 7'yi yüklemeden önce dosyalarınızı kişisel bilgisayarınızdan dışarı taşımanız gerekir. Bunu kolaylaştırmak için, dış sabit disk gerektiren Windows Kolay Aktarım adlı ücretsiz karşıdan yüklemeyi öneririz. Bunlar elektronik eşya ve ofis malzemeleri mağazalarında bulunabilir ve bilgisayarınıza ek depolama alanı eklemek için kolay bir yol sağlar.
  • Windows 7'de kullanmak istediğiniz programlar için orijinal yükleme diskleri veya kurulum dosyaları. Windows 7'yi yükledikten sonra programlarınızı el ile yeniden yüklemeniz gerekir. Windows Kolay Aktarım'ı çalıştırdığınızda Windows XP'de kullanmakta olduğunuz programları listeleyen bir rapor alırsınız.


32 bit ve 64 bit: Hangi Windows 7 sürümünü yüklemeli?

Windows 7 paketinde hem 32 bit hem de 64 bit yükleme diskleri bulunmaktadır. 64 bit işletim sistemleri büyük miktarlardaki bellekleri (tipik olarak 4 gigabayt (GB) veya daha fazla rasgele erişim belleği (RAM) 32 bit işletim sistemlerinden daha verimli olarak idare edebilir. Ancak, tüm bilgisayarlar 64 bit uyumlu değildir.
Hangi Windows 7 yükleme diskini kullanabileceğinizi öğrenmek için, Başlat düğmesini tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatıp Özellikler'i tıklatın.

  • Sistem türü'nün yanında "32 bit İşletim Sistemi" veya "64 bit İşletim Sistemi" yazısını görmeniz gerekir. "32 bit İşletim Sistemi" yazısını görüyorsanız, Windows Vista'nın 32 bit sürümünü çalıştırıyorsunuzdur. Bu öğreticideki Adım 1, Windows 7 Yükseltme Danışmanı'nın nasıl çalıştırılacağını size gösterir. Bu araçla bilgisayarınızın Windows 7'nin 64 bit sürümünü çalıştırıp çalıştıramayacağını öğrenebilirsiniz.
  • Sistem türü'nün yanında "64 bit İşletim Sistemi" ibaresi varsa, Windows Vista'nın 64 bit sürümünü çalıştırıyorsunuzdur ve Windows 7'nin 64 bit sürümünü çalıştırabilirsiniz.
Sonraki: Windows 7 Yükseltme Danışmanı'nı karşıdan yükleyin ve çalıştırın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst