gittigidiyor

Netflix Geldi.. Yabancı Dizi İzleme Siteleri Kapandı..

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
Geçtiğimiz senelerde Mp3 indirme siteleri çok meşhurlardı. Mobil dünyasının gelişmesi ile ücretli müzik uygulamaları ortaya çıktı. Bu tür uygulamalara iş dünyasının yaptığı büyük yatırımlar sebebiyle mp3 indirme sitelerine hukuki olarak büyük darbe vuruldu. Ve insanlar belirli ücretler ödeyerek spotify gibi uygulamalardan müzik edinip dinlemeye başladılar. Geçmişteki bu tür gelişmelerden edindiğim tecrübe ile Netflix’in Türkiye’ye gelmesiyle bu tür dizi izleme sitelerinin kapatılabileceğini öngörmüştüm.
s-bfda791721c316ada0713bbe40279c05838031ac.jpg
Aklınıza ortalama 1,5 Milyar dolar gibi bir gelire sahip olan bir şirketin, bu tür küçük web siteleri kapattırıp eline ne geçecek sorusu gelebilir.. fakat unutulmamalıdır ki.. Netflix’te bulunan içerikler büyük maliyetler ile Netflix tarafından hazırlatılıyor. Kapatılan bu web siteleri ise büyük oranda netflix’in büyük maliyetler ile hazırlattığı içerikleri korsan bir biçimde yayınlıyor. Kullanıcılar tarafından sevilen yabancı diziler ücretsiz olarak yayınladıkları için Robin Hood olarak görülebilirler fakat bu web sitelerinin reklamlardan para kazandığı da göz ardı edilmemeli..Bu sitelerden DiziBox, DiziPub, DiziMag ve DiziLab hakkında ‘kapatma kararı alındı. Sitelere erişmek isteyen kullanıcılar, “Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi mahkeme/savcılık kararıyla erişimi engellenmiştir” yazısıyla karşılaşıyor.Sözün özü Netflix’in Türkiye girişi ile birlikte ücretsiz dizi izleme dönemi son demlerinde….
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst