gittigidiyor

Netflix Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Netflix için VPN kullanmalısınız. Neden mi?
netflix.jpg

Bildiğiniz gibi Netflix ülkemiz de dahil olmak üzere hemen hemen bütün ülkelerde hizmet vermeye başladı. Netflix zengin bir içeriğe sahip olmasına rağmen bu içerikler ülkelerden ülkelere farklılık göstermektedir. Bu farklılığın temel sebeplerinden biri yapmış olduğu lisans anlaşmaları bir diğeri ise Netflix ekibinin, kullanıcıların neler izleyebileceklerini düşünmesindendir. Ancak bu durum sinir bozucu olabilmekte. Takip ettiğiniz bir dizi veya filmin Netflix’te yer almadığını düşünsenize. Büyük bir ihtimalla bulamadığınız diziler veya filmler olmuştur.
Ekip üyelerimiz Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’in birlikte oynadığını Sherlock dizisinin sıkı takipçisi ve bu dizi Netflix Türkiye’de yer almıyor. Bunun çözümü ise bir VPN kullanmak. Yani kendinizi Amerika Birleşik Devletleri’nde göstererek Netflix’in duvarlarını yıkabilir ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki içeriklere ulaşabilirsiniz. Ya da Amerika’da yayınlanmayan ama başka ülkelerde yayınlanan içeriklere de başka bir ülkeyi seçerek ulaşabilirsiniz.
Tabi ki bir VPN hizmetini Netflix için kullanmanızı öneriyoruz. Ancak VPN hizmetlerinin güvenilir mi güvenilmez mi tartışmaya açık bir konu olduğunu söyleyebiliriz. E-posta hesaplarınız olsun banka hesaplarınız olsun, bir VPN hizmeti etkinken hesaplarınıza giriş yapmanızı önermiyoruz.
netflix-recommended-tv-feature.png

Netflix’i bilgisayarınızdaki internet tarayıcısından veya akıllı telefonunuzdan kullanıyorsanız ZenMate yükleyebilirsiniz. Ücretsiz olarak kendinizi Almanya, Romanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Hong Kong’da gösterebilirsiniz. Diğer ülkeler için ücretli paketini satın almanız gerekmektedir. Tabi ki ZenMate yüklemek zorunda değilsiniz, ZenMate gibi ücretli ve ücretsiz çok sayıda hizmet yer almaktadır ve size uygun bir tane yükleyebilirsiniz.
Bu aralar TunnelBear’ın da popüler olduğunu belirtebiliriz. Sizin önerebileceğiniz bir program var mı? VPN hizmeti kullanıyor musunuz?
136615229-neil-hunt-chief-product-officer-netflix-reed-gettyimages.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Netflix’te gizli kategorilerin olduğunu biliyor muydunuz?
Netflix hayatımıza girdi, belki de daha önce kullanıyordunuz ama ülkemizde de hizmet vermeye başladı. Netflix mühendisleri insanların ihtiyaçlarına göre izlemek istedikleri video seçeneklerini daraltmak için gizli kategori kodları eklediler. Klasik savaş filmlerinden Fransız romantik filmlere gibi kategoriler mevcut.
Netflix sitesinde bir kategorideki filmlere baktığınızda adres çubuğunuzda şöyle bir bağlantı göreceksiniz:
http://www.netflix.com/browse/genre/6548
Bağlantının sonundaki sayıyla oynadığınızda gizli kategorileri keşfedebilirsiniz. Tabi sayıları değiştirdikçe bazı kategorilerin yer almadığını fark edeceksiniz. Bu, böyle bir kategorinin hiç olmadığı veya ilgili ülkeye sunulmadığı anlamına gelmektedir. Eğer zamanınız varsa sayıları değiştirmeye başlayın ve bulduğunuz kategorileri bizimle paylaşın. Hep beraber bir listeye yapabiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
netflix.jpg

Netflix’te ne izleyeceğinize karar vermekte zorlanıyorsanız bir de bunu deneyin.

Size filmler öneren Netflix Roulette ile izleyeceğiniz dizi ve filmlere kolaylıkla karar verebileceksiniz. Site size rastgele önerilerde bulunmaktadır. Tabi bu öneriler için birkaç seçenek ayarlayabiliyorsunuz. Mesela sadece film izleyecekseniz “Show Movies”, dizileri ve diğer televizyon programlarını da istiyorsanız “Show TV Shows” seçeneğini seçmeniz yeterli.
Ayrıca Komedi, Korku, Bilim Kurgu gibi çok sayıda tür arasından seçim yapabilir ve istediğiniz türde öneri alabilirsiniz. Bunun yanı sıra tüm türler arasından öneri istiyorsanız “All” seçeneğini seçmeniz yeterli.

İstediğiniz bir yönetmen (Director’s name) veya aktör (Actor’s name) varsa ilgili boşlukları doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca anahtar kelime (Keyword) de girebilirsiniz. Her şeyi ayarladıktan sonra “Spin” butonuna tıklayarak dizi veya film önerisi alabilirsiniz.
Sitenin ayrıca Android işletim sistemi için Google Play Store’da bir de uygulaması bulunmaktadır. Android işletim sistemli cihazınıza uygulamayı yükleyerek cihazınızdan önerilere ulaşabilirsiniz.
Dizi ve film önerisi için Netflix Roulette sitesini kullanıyor musunuz?
netflix-ceo-reed-hastings.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Netflix’in artık tüm Philips Smart TV ve Philips Android TV modellerinde erişilebilir olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili detaylar


netflix-turkiye.jpg
Netflix Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Reed Hastings, Las Vegas’ta düzenlenen CES fuarında, 6 Ocak’ta yeni hizmetlerinin global olarak hayata geçirilerek internet TV ağını eş zamanlı olarak 130’un üzerinde yeni ülkeye sunduklarını açıklamıştı.
Philips markalı televizyonları dünyada ve Türkiye’de pazara sunan TPVision da, Netflix servisinin artık şirketin Philips TV pazarladığı tüm ülkelerde, 2013 ve sonrasıtüm mevcut ve eski Philips Smart TV modelleri ve tüm Philips Android TV setlerinde kullanılabileceğini duyurdu.
Yeni desteklenmeye başlanan Netflix ülkelerindeki müşteriler Netflix uygulamalarını nasıl bulabilir/kurabilirler?
Linux tabanlı (Android olmayan) Philips Smart TV’ler:

Uygulama sunulur sunulmaz, müşteri, Smart TV portalının her açılışında ekran üzerinde bir uygulama uyarısı alacak. Uygulama, daha sonra uygulama uyarısı ve ekran üzerindeki talimatlar takip edilerek kolaylıkla indirilebiliyor.
Müşterinin uygulama uyarısını dikkate almaması halinde, uygulamanın kurulumu uygulama galerisinden kolaylıkla yapılabiliyor.
netflix.jpg

2014 -2016 arası Android EU TV’ler:

Uygulamanın kurulumu uygulama galerisinden kolaylıkla yapılabiliyor. Uygulama kurulumu yapılmış bir uygulama olarak görünüyor ya da uygulama galerisinden kurulumu yapılabiliyor.
netflix.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Netflix'in geniş arşivinden sadece 701 içeriğe Türkiye'den erişilebiliyor

Netflix Türkiye'de ve 129 yeni ülkede hizmet vermeye başladı ancak ülkemizde yaklaşık 14bin içerikten oluşan kürüsel arşivinden sadece 701 içeriğe erişim imkanı sunuyor.


1453727070_netflix.jpg

Netflix Genel Müdürü Reed Hastings Las Vegas'ta düzenlenen CES fuarında düzenledikleri basın toplantısında Netflix'in Türkiye'nin de içinde bulunduğu130 yeni ülkede hizmete açılacağını açıklamıştı. Netflix açıklamadan kısa süre sonra 130 yeni ülkede kullanıma sunuldu
Netflix'in Türkiye'de de kullanıma sunulması oldukça sevindirici bir haber olsada servis Netflix platformundaki 14.156küresel TV kanalı ve film arşivinden Netflix ülkemizde sadece 701 TV kanalı ve film Türkiye'de kullanıma sundu. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 5659 içerikle kıyasladığımızda Türkiye'deki içeriğin oldukça kısıtlı olduğu söylenebilir.
UnoTelly isimli bir DNS şirketi şu anda 24 ülkedeki müşterisi olan Netflix kullanıcılarının 14.156 içerikten oluşan eşsiz bir arşive erişmesini sağlıyor ve Netflix'in yaygın olduğu ülkelerde bu arşive erişim sağlamasıyla oldukça ilgi görüyor. Aşağıdaki infografikten UnoTelly'nin sunduğu içerik sayısıyla Netflix'in sunduğu yerel içerik sayısı arasındaki farkı görebilirsiniz:
1453726466_netflix-icerik-oranlari.png

Netflix'in daha fazla ülkeye açılmasıyla ve daha fazla kullanıcıya hitap etmesiyle beraber diğer ülkelerde daha kısıtlı içerik arşivi sunacağı için UnoTelly kürsel olarak faaliyet gösterecek ve Netflix'in yeni kullanıma sunulduğu 130 ülkede de küresel Netflix arşivine erişim imkanı sunacak. UnoTelly bu geniş Netflix arşivine erişmek için ücretli DNS hizmeti veriyor ve kısa bir süre ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Netflix'teki tüm içeriklere ulaşmak isteyen kullanıcılar için UnoTelly iyi bir seçenek olabilir. Buraya tıklayarak UnoTelly'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
netflix-logo-beyaz-060116-1024x576.png

Küresel genişleme konusundaki agresif planını bu yılın başı itibarıyla uygulamaya koyan Netflix, odak noktasını operasyonunun en önemli noktalarından biri olan içeriğe çevrimişe benziyor. Barselona’da düzenlenen MWC 2016 konuşan şirket yetkilileri, abonelerini önümüzdeki dönemde nelerin beklediği konusunda bazı ipuçları verdi. Netflix orijinal içeriklerini artırmanın yanı sıra iOS ve Android uygulamalarını da geliştirmeyi planlıyor. HDR formatının daha yoğun biçimde benimsenmesi de şirketin kendisine belirlediği hedefler arasında bulunuyor.
Netflix, HDR formatına karşı olan beğenisini geçmişte çeşitli vesilelerle ifade etmişti. Şirket, 2016 içinde bu beğeniyi daha somut biçimde göstermeyi planlıyor. HDR içerikler üzerindeki keşif çalışmalarına bir yıl önce başladıklarını söyleyen Netflix’in kullanıcı arayüzü inovasyonundan sorumlu başkan yardımcısı Chris Jaffe, HDR’ın içerik iletiminde bir sonraki adım olduğunu dile getirdi. Netflix önümüzdeki aylarda platformunda çok sayıda HDR içeriğe yer vermeye hazırlanıyor. Marco Polo’nun birinci sezonu ve merakla beklenen Daredevil’in ikinci sezonu söz konusu içerikler arasında yer alıyor.
Jaffe, HDR formatında ihtiyaç duyulan bant genişliği miktarının yüksekliği nedeniyle bu konuda işlerinin kolay olmadığının farkında gözüküyor. Bu zorlukları dikkate aldıklarını ve çeşitli sıkıştırma yöntemlerini test ettiklerini söyleyen Netflix yöneticisi, 16 ila 20 Mbps arası hızda bir bağlantıya sahip olanların minimum seviyede takılma yaşamasını öngördüklerini belirtti. Ultra HD’yi de yabana atmayan Netflix, 2016’da 600 saati aşkın uzunlukta 4K içerik sunacak.
Netflix orijinal içerik konusuna da ayrı bir önem gösteriyor. Jaffe, 2016 içinde aralarında House of Cards ve Orange is the New Black gibi popüler dizilerin yeni sezonlarının da bulunduğu 30 orijinal programı yayına sokacaklarını belirtti. 10 adet orijinal film, belgeseller ve çocuklara özel içerikler de plarformun özel içerik portföyünde olacak. Dünyanın dört bir yanında 75 milyon üyelerinin bulunduğunu söyleyen Jaffe, bunun 75 milyon farklı deneyim anlamına geldiğini dile getirdi.
Netflix mobil uygulamalarını geliştirme çalışmalarını da sürdürüyor. Servisin yenilenen iOS uygulamasının bu hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Güncelleme ile uygulamaya Arapça dil desteği ve bölümleri otomatik oynatma özelliği eklenecek. Servisin iOS ve Android uygulamaları yakında kullanıcılara veri tüketimlerini de kontrol etme imkanı sağlayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Netflix, mobil cihazların hizmetten faydalanabilmesi için video oynatma kalitesini düşüreceklerini açıkladı. Netflix’in GSM operatörlerine yönelik çözümü ile ilgili detaylar

netflixtablet.jpg


Kullanıcılara internet üzerinde dizi, film vb. medya organları sağlayıcısı olan Netflix, sürpriz niteliğindeki kararıyla gündeme geliyor.

Firma, Verizon Communications, AT&T gibi mobil cihaz operatörlerinin kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek amacıyla, video oynatma kalitesini düşüreceklerini açıkladı.

T-Mobile, Sprint Corp gibi operatör kullanıcıları tarafından sürekli olarak bu konuda şikayet aldıklarını belirten Netflix, kullanıcılarının sorunlarını çözmek için harekete geçtiklerini belirtti.

Mobil odaklı cihazların kullanıcılar tarafından daha çok tercih edildiği belirtilen açıklamada, video oynatma kalitesinin mobil platforma uyumlu olarak düşürüleceği açıklandı.

s-7713a6f147d27c7325b9fb983b8b00ada41fbf2b.jpg


Netflix, geçtiğimiz günlerde bir blog açmış; söz konusu blogta kullanıcılar tarafından gelen yorumların değerlendirileceğini açıklamıştı.

Bu bağlamda kullanıcılar tarafından en çok şikayet gelen konuda saniyede 600 kilobit hızı sağlayan video kalitesi oldu.

Netflix ayrıca, mobil ağlardaki akış sırasındaki veri kullanımı hakkında da kullanıcı istekleri doğrultusunda harekete geçeceğini ifade etti.

Reuters'da ye alan habere göre her iki özelliğin de Mayıs ayı itibariylekullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Firmanın mobil odaklı çözümlerine ağırlık vermesinin kullanıcılar tarafından nasıl tepkiler alacağı merak konusu.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst