gittigidiyor

Netflix Hesap Paylaşımında Ev Başına Ekstra Ücret Talep Etmeye Başlıyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Netflix hesabını paylaşmak dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir yöntem ancak bu platforma gelir kaybettirdi.​


Netflix hesabını paylaşmak dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir yöntem ancak bu platforma gelir kaybettirdi.



Netflix'in ortak hesap kullanımını sonlandırmak için farklı ülkelerde testlere başladığı bildirildi. Bu testler Güney Amerika ülkelerinde başlayacak. Kullanıcılar hesabın kullanıldığı evlerin adreslerini Netflix hesabına kaydedecek. Kişiler bir hesabı sadece kaydedilen ev adresinde kullanabilecek. Farklı bir adreste hesap açılırsa ekstra ücret talep edilecek.


Netflix profilinde "evleri yönet" isimli bir seçenek yer alacak.​


Netflix profilinde evleri yönet isimli bir seçenek yer alacak.



Yapılan açıklamaya göre temel plandaki üyeler ekstra bir, standart plandakiler ekstra iki ve premium aboneler ise üç ekstra ev ekleyebilecek. Buradan anlaşılan hesap eklemenin de bir sınırı olacak. Bunun ana fikri ise kötüye kullanımı engellemek olarak belirtildi.


Netflix bu yıl geçtiğimiz yıla oranla 200 bin abone kaybetti.​


Netflix bu yıl geçtiğimiz yıla oranla 200 bin abone kaybetti.



Şirket tarafından yapılan resmi açıklamalara göre bu rakamın yıl sonuna kadar 2 milyonu bulması bekleniyor. Bu düşüşün asıl nedeni olarak platform sayısındaki artış ve hesap paylaşım özelliği ön plana çıkıyor. Ayrıca fiyatlardaki artışlar da abone sayısını ciddi oranda azalttı. Netflix CEO'su gelirlerini artırabilmek için en düşük abonelik paketinde reklam almaya başlayacaklarını da söylemişti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst