gittigidiyor

Netflix nedir, nasıl üye olunur?

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
[h=2]Geçtiğimiz günlerde yeni pazarlara açıldığını duyuranNetflix ülkemizde nasıl kullanılır, ne işe yarar?[/h]
İlk olarak Amerika'da hayatına bir DVD kiralama şirketi olarak başlayanNetflix, şu an dünyanın önde gelen medya sağlayıcılarından biri haline geldi. 1999 yılında abonelik sistemine geçen Netflix, 2015 yılı sonu verilerine göre, 70 milyondan fazla aboneye ulaşmayı başarmıştı. Şu an itibariyle bünyesinde yüzlerce içeriği bulunduran Netflix, abonelerine bu içeriklere sadece internet bağlantısıyla istedikleri yerden ulaşabilmelerine olanak sağlıyor. Bu da herhalde Netflix'in en büyük avantajlarından. Zaten son yıllarda bu tarz servislerin sayısı da artmaya başladı.
Diğer taraftan Netflix, bir süredir "özel" içerikler de üretmeye başladı. Mesela son zamanların popüler dizilerinden olan House of Cards, Daredevil ve Narcos gibi diziler Netflix'in dağıtımcılığını üstlendiği diziler. Bunun gibi içeriklere ve fazlasına erişebileceğiniz Netflix, geçtiğimiz günlerde ise CES 2016 kapsamında aralarında ülkemizin de bulunduğu 130 yeni ülkede kullanıma sunulduğu duyurulmuştu.
Yani artık Netflix'in çevrimiçi içeriklerine ülkemizden de ulaşılabilecek. Ancak şu an itibariyle baktığımızda henüz ülkemizde hizmetin yeni olduğu için birçok içeriğe erişimimiz bulunmuyor. Şu an için Türkçe dublajlı veya altyazılı film sayısının 14'e çıktığını görüyoruz. Yani düne göre neredeyse 10 içerik eklenmiş. Bu sayının her geçen gün artması bekleniyor. Bunun yanında diziler de yavaş yavaş Türkçe altyazı desteğiyle birlikte ülkemizde izlenmeye sunulacak.
[h=2]Netflix hangi platformları destekliyor?[/h]Öncelikle Netflix'i kullanmanız için internete ihtiyacınız olacağını yeniden hatırlatalım.
Bunun dışında TV üzerinden Netflix'i, Smart TV, PlayStation 3/4, Xbox One/360, Chromecast, Apple TV veya Blu-ray oynatıcılar destekliyor. Mobilde ise iOS, Android ve Windows Phone'lu tabletler üzerinden uygulaması indirilerek Netflix içeriklerine erişilebilir.
[h=2]Hangi üyelik tipleri bulunuyor?[/h]Netflix'in şu an için 3 farklı üyelik tipi var. Bunlar; Temel, Standart ve Premium. Bu üç üyelik tipi sırasıyla aylık 7.99,9.99 ve 11.99 avro fiyat etiketlerine sahipler.
Bu üyelik tipleri ise farklı özelliklere sahipler. Mesela "Temel" üyelik tipi SD yayını ve aynı anda sadece tek cihazın izlemesine izin verirken, "Standart" üyelik ise, HD yayını ve aynı anda iki cihazdan bağlantıya izin veriyor. Son olarak "Premium" üyelik ise HD ve Ultra HD yayına ve aynı anda dört cihazdan bağlantıya izin veriyor. Buraya tıklayarakNetflix'e hemen üye olabiliyor ve ücretsiz olarak 1 ay kullanabiliyorsunuz.
695191526089.jpg

[h=2]Nasıl üye olunur?[/h]Heme bir üst satırda verdiğimiz linke tıkladıktan sonra "Start Your Free Month" butonuna basıyoruz.
695361885733.jpg

Sonrasında ise karşımıza çıkan üç üyelik tipinden birini seçiyor ve "Contiune" butonuna basıyoruz.
Karşımıza çıkan ekranda uygun yerlere e-posta ve şifremizi yazıyoruz.
695482479144.jpg

Şimdi ise ödemeleri nasıl gerçekleştireceğimizi seçiyoruz. Kredi kartı bilgilerimizi girsek de kesintinin ilk ay gerçekleşmeyeceğini hatırlatalım. Kredi kartı bilgilerimizi girdikten sonra "Start Membership"e basıyoruz.
695601356478.jpg

Evet artık Netflix içeriklerine bu üyeliğiniz ile yukarıda belirttiğimiz platformlardan erişebilirsiniz.
Netflix ile ilgili kafanıza takılan soruları bu başlık altından yazabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst