gittigidiyor

Netflix orjinal şovlara yatırımını sürdürüyor

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
Netflix, 19 yıllık geçmişinde en büyük çeyreği geride bırakmayı başardı. Piyasada büyük bir beklenti yaratan abone sayısında güncellenen son rakamlara göre 750 milyon abone geçildi ve böylece piyasadaki beklentiler de karşılandı. Netflix’in bir yıl önce 190 ülkede gerçek zamanlı aktarım hizmetini başlatması rakamların kısa süre içerisinde artmasını sağlarken, Netflix için yapılan açıklamalar ve raporlar da son durumu gözler önüne seriyor. Öyle ki şu anda Netflix abonelerinin yüzde 47’si ABD dışında başka bir yerde.
[h=2]Netflix’te Son Rakamlar Nasıl?[/h]Netflix için satışlar da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36’lık bir artış yaşandı. 2,48 milyar dolara çıkan satışlar Netflix’in başarılı bir yılı geride bırakmasın sağladı. Hissedarlar için bu önemli bir gelişme olarak görülürken tüm bu olumlu gelişmeler sayesinde Netflix’in hisseler yüzde 8 artış gösterdi ve 143.46 Dolar seviyesine yükseldir. Netflix için yaşanan bu artış sonrasında 60 milyar dolar değerinde bir markanın oluşması sağlandı.
[h=2]Netflix Orjinal Şov Yatırımları Kazanca Dönüşüyor![/h]Netflix için en önemli gelişme ise orjinal içeriğe yapılan yatırımların artık kazanca dönüşmesi. Uzun zamandan beri orijinal içerikler ile sistemi destekleyen yönetimi Netflix için bu konuda başarıya ulaşmış durumda. Sadece 2016 yılında Netflix, orjinal içerikler için 5 milyar dolar yatırım yaptı. Netflix’in gelişimi Google’da dahi görülüyor. Yapılan uluslar arası aramalarda özelikle aranan 10 kişinin 5’i Netflix’in orijinal içeriklerinde yer alan isimlerdendi. Markanın yeni planları ise 1000 saatlik yeni içerikler için 6 milyar dolarlık yatırım yapmak. Bu rakamlara bakıldığında 2016’ya göre iki kat bir artış yaşanacağı söylenebilir.
ABD’ye yönelik yapılan yeni araştırmaya göre (Parks Associates verilerine göre) ABD’de genişbantlı tüm evlerin yarısı Netflix aboneliğine sahip.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst