gittigidiyor

Netflix'i en ucuz kullanan Ülkelerden birisiyiz...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hayret nasılsa ucuz bir kategoride ilk sıraları zorlamışız....
190 ülkede aktif olarak hizmet veren Netflix’in abonelik ücretleri dünya çapında karşılaştırıldı. Türkiye’de de pek çok kullanıcısı olan Netflix’in üyelik ücretleri ile ilgili araştırmada Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti. Dünya çapında yapılan araştırmaya göre Netflix’in en ucuz olduğu ülkeler arasında Türkiye ikinci sırada yer aldı.



Aslında bize pek ucuz gelmiyor​



Netflix’in hangi ülkede pahalı hangisinde ucuz abonelik sunduğu merak konusu idi ancak yapılan araştırma ile bu merak giderildi. Gün geçtikçe yaygınlaşan dijital yayın platformları arasında en popüler olan Netflix’in abonelik ücretlerinin karşılaştırıldığı araştırmada Netflix’in faaliyet gösterdiği ülkelerde ülkenin ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak uyguladığı yerel fiyatlandırma ülkelerin dolar kuruna endekslendi. Yapılan araştırmaya göre Netflix’i en ucuz kullanan ikinci ülke Türkiye oldu. Netflix’in standart paketine yaklaşık 4,75 dolar ödeyen Türkiye bu fiyat ile listede ikinci sırada yer aldı. Türkiye’de insanlar yıllık ortalama gelirinin yüzde 0,6’sını dizi ve film keyfi için harcıyor. Netflix’in Türkiye’deki fiyatları temel paket 26,99 TL pek çok kişinin tercih ettiği standart paket 40,99 TL, özel paket ise 54,99 TL şeklinde karşımıza çıkıyor.



Türkiye Netflix’i en ucuz kullanan ülkeler listesinde 2. sırada yer alırken, ilk sırada Arjantin 4,67 dolar ile yerini aldı. ABD’de standart abonelik tutarının 13,99 dolar olduğunu görüyoruz. Listenin geri kalanında ise fiyatlar şu şekilde karşımıza çıkıyor;
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hayret yine ben hiç de Türkiye için ucuz olduğunu düşünmüyorum...54.-₺ lık aylık fiyat hiç de azımsanacak bir Ücret değil...
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Brezilya-6.18 Dolar
Kolombiya-7.04 Dolar
Peru-8.49 Dolar
Hindistan -8.81 Dolar
Filipinler-9.16 Dolar
Güney Afrika-9.44 Dolar.....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst