gittigidiyor

Nikon Ürünlerinde önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon, yeni DX-format DSLR fotoğraf makinesi 24.2-megapixel çözünürlükteki Nikon D5500 modelini resmi olarak duyurdu. CES 2015 etkinliğinde duyurulan ve giriş seviyesi DSLR fotoğraf makineleri arasında üst seviyede konumlanan ve D5300’ün yenilemesi olarak duyurulan D5500 ile ilgili ürün bilgilerini ve satış fiyatını aşağıda bulabilirsiniz.
Nikon D5500 özellikleri arasında yeni tasarlanan 24.2 megapixel DX-format sensor, 39-nokta AF sistemi, 5 fps sürekli çekim hızı, ISO 100–25600 arası doğal hassasiyet, Full HD 1080/60p video kaydı ve elbette dönebilir 3.2 inç LCD ekran.
Nikon D5500 sadece gövde yurtdışı liste fiyatı $899.95, AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II lens ile kit fiyat $999.95, veya AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR kit ile fiyatı $1,199.95 olarak belirlenmiş. Nikon D5500 Şubat ayının başından itibaren dağıtımına başlanacak.
Nikon D5500 ile ilgili tüm bilgilere özel Nikon D5500 sayfasından bakabilirsiniz.
Nikon D5500 DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu


Basın Duyurusu

Amsterdam, Hollanda, 6 Ocak 2015 Nikon bugün, değişken açılı dokunmatik ekrana sahip ilk DX biçimli fotoğraf makinesi olan D5500’ü tanıtıyor. Hafif ve güçlü olan bu taşınabilir D-SLR en iyi görüntüleri yakalamanızı sağlar.
D5500, hareketli konulardan zorlu, düşük ışıklı ortamlara ve büyük boyutlu baskılardan olağanüstü filmlere kadar her türde çekim yapmak isteyen yaratıcı fotoğrafçılar için mükemmeldir. Fotoğraf makinesinin DX biçimli büyük görüntü sensörü ve 100–25.600 arasını kapsayan ISO aralığı, daha önce hiç olmadığı kadar net ve temiz görüntüler yakalamanızı sağlar. Uyumlu bir NIKKOR objektifinin sağladığı güçle çok net resimler elde edebilirsiniz. Büyük boyutlu baskılarda veya büyük ekranda görüntülendiğinde bile fotoğraflarınız ve filmleriniz dünyayı sizin gözünüzden kristal berraklığında yansıtır.
Önceki modelden çok daha hafif ve ince olan D5500, yeni takviyesiz gövde yapısına ve parmaklarınıza uygun sağlam bir tutucuya sahiptir. Değişken açılı dokunmatik ekran, fotoğraf makinesini bir akıllı telefon gibi kontrol edebilmenizi sağlar. Dahili Wi-Fi sayesinde yüksek kalitedeki fotoğraflarınızı akıllı cihazınız¹ aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Performans, taşınabilirlik, rahatlık: D5500 ile mükemmele ulaşmak artık daha kolay.
Nikon Avrupa’nın Consumer D-SLR Ürün Müdürü Marina Gurevich ifadesiyle: “D5500’ün kullanım şekli beni gerçekten heyecanlandırıyor. Akıllı telefonların ortaya çıkmasıyla çok sayıda yaratıcı fotoğrafçılık örneği gördük ve bu D-SLR makine, insanların fotoğrafçılık yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan büyük bir fırsat. Yeni tasarımı ve ergonomisi çok etkileyici ve dokunmatik paneli inanılmaz hassas: Fotoğraf makinesine çok çabuk alışıyorsunuz. En önemlisi de Nikon’un güçlü görüntüleme teknolojisi, D5500 ile ihtiyacınız olan mükemmel sonuçları elde etmenizi sağlar.”

Fotoğraflarınız hiç bu kadar harika görünmemişti

Görüntü bulanıklığını unutun ve dikkat çekici, canlı, zengin ayrıntılara sahip resimler elde etmenin tadını çıkarın. Konu istediğiniz görüntüyü yakalamak olduğunda, D5500’ün gelişmiş performansı her zaman mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlar. Özellikle sensör koruyucu filtre (OLPF) olmadan tasarlanan fotoğraf makinesinin görüntü sensörü, NIKKOR objektifi kullanıldığında 24,2 megapiksel çözünürlükten en iyi şekilde yararlanır ve son derece net ayrıntılara sahip görüntüler elde etmenizi sağlar. 100–25.600 arasındaki ISO aralığı, ışık düzeyinin düşük olduğu ortamlarda bile harika fotoğraflar ve filmler çekmenize olanak tanır. Böylece istediğiniz zaman, istediğiniz yerde çekim yapabilirsiniz. Merkezinde dokuz adet çapraz tip sensöre sahip Nikon’un 39 noktalı otomatik netleme sistemi, konunuz çerçevenin neresinde olursa olsun her zaman hedefte kalır ve 5 çerçeve/sn’lik sürekli çekim hızı sayesinde anlık hareketleri ve yüz ifadelerini anında yakalayabilir. Nikon’un EXPEED 4 görüntü işlemcisi sayesinde yüksek hızlı işlem, gelişmiş kumlanma azaltma ve sorunsuz film kaydı gibi avantajlara sahip olabilir, unutulmaz anları yakalayabilir ve elde ettiğiniz sonuçlarla daha fazlasını yapabilirsiniz.
Sezgilerinizi izleyin

Dokunmatik ekran kontrolü, değişken açılı sanatsal çekimler ve dahili Wi-Fi sayesinde, D5500 yaratıcılığınızın en üst sınırına ulaşmanızı sağlar. Kendi bakış açınızı yansıtmak için değişken açılı ekranı yatırmanız, eğmeniz veya döndürmeniz yeterlidir. Netlemek ve çekim yapmak veya diyafram, ISO ve deklanşör hızı gibi ayarları belirlemek için hassas dokunmatik ekrana dokunun. Resimler arasında gezinmek için kaydırın veya izleme sırasında yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak için ekranın üzerinde parmaklarınızı kıstırın. Beğendiğiniz resimleri bulun ve bunları dahili Wi-Fi¹ işleviyle paylaşın: Fotoğraflarınızın etkileyici kalitesi uzun süre akıllardan çıkmayacak. Parmağınızla kaydırarak temel ayarları belirlemenizi sağlayan Dokunmatik Fn işlevi sayesinde vizörü kullanarak çekim yaparken bile fotoğraf makinesinin dokunmatik kontrol seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Dokunmatik Fn işlevine netleme noktası, AF alanı modları, diyafram ve ISO duyarlılığı dahil olmak üzere sekiz ayar atanabilir. Ayrıca Wi-Fi işleviyle fotoğraf makinesini, bağlı bir akıllı cihazla uzaktan kontrol edebileceğinizi unutmayın: Değişken açılı ekran ve kaliteli görüntü sayesinde özçekimleriniz kendi resmim moduyla çektiğiniz harika fotoğraflara dönüşür.
Yaratıcı esneklik

D5500, yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirmenizi sağlayan güçlü bir araçtır. Video kaydetmek istediğinizde, D Film işlevi 50p/60p’ye kadar olan kare hızlarında düzgün, ince detaylı Full HD video klipler kaydeder. Filmler için üstün performans ve keskin netleme sunan bu fotoğraf makinesi, sadece özel video kayıt düğmesine basılmasıyla kayda başlar. Fotoğraf çekerken tam netlik elde etmek için vizörden bakarken konunuzu gecikme olmadan veya dikkatiniz dağılmadan gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. D5500, daha rahat bir çekim işlemi sunmak için gözünüzü vizörden uzaklaştırdığınızda çektiğiniz resmi LCD ekranda otomatik olarak görüntüler. Fotoğrafını çektiğiniz konunun görünümüne ince ayar yapmak isterseniz, Nikon’un ikinci nesil Picture Control özelliği sayesinde durağan resim veya video çekerken keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk ve doygunluk seçenekleri üzerinde tam denetim sağlayabilirsiniz. Çekimden sonra rötuş yapmanıza olanak sağlayan ve hem parlak noktalardaki hem de gölgelerdeki tüm ayrıntıları ve zengin tonal bilgileri koruyan Düz ayar dahil olmak üzere yedi mod arasından seçim yapabilirsiniz.

NIKKOR, Speedlight flaş birimi ve sistem uyumluluğu

NIKKOR objektiflerinin kalitesi, bir Nikon D-SLR fotoğraf makinesinin diğer tüm fotoğraf makinesi türlerine kıyasla sahip olduğu en büyük avantajdır ve D5500, DX biçimli objektiflerin tamamıyla uyumludur. Genel kullanım veya seyahatler için mükemmel olan kompakt zoom objektiflerden güzel ışık noktaları (arka plan bulanıklığı) elde eden hızlı ana objektiflere ve taşınabilir telefoto objektiflere kadar her duruma uygun bir objektif vardır. Hangisini seçerseniz seçin, fotoğraf makinesinin 24,2 megapiksel çözünürlüğünden sonuna kadar yararlanma imkanının sunduğu hassaslık ve esnekliğe sahip olarak canlı renklerde ve çarpıcı kontrastta fotoğraflar çekmenin tadını çıkarabilir veya film çekerken sinema efektlerini deneyebilirsiniz. Objektiflere ek olarak SB-300 gibi Nikon Speedlight Flaş Birimleri, ışıkla adeta oyun oynamanıza olanak tanır. SB-500 film kaydı için uygun olan yüksek yoğunlukta dahili LED aydınlatmaya sahiptir. Filmin sesi de görüntüsü kadar önemli olduğu için Nikon’un harici stereo mikrofonları net ve temiz sese sahip kayıtlar elde etmenizi sağlar.
Nikon D5500 Temel Özelliklerin Özeti

  • İnanılmaz resim kalitesi: 24,2 megapiksel DX biçimli sensör, OLPF’siz
  • Üstün düşük ışık performansı: ISO 100–25600
  • Değişken açılı ekran: büyük 8,1 cm (3,2 inç) Geniş resim açılı ve 1.037k nokta yüksek çözünürlüklü LCD ekran
  • Hassas dokunmatik ekran: Netlemek ve çekim yapmak veya diyafram, ISO ve deklanşör hızı gibi ayarları belirlemek için dokunun
  • Dokunmatik Fn işlevi: Vizörden çekim yaparken önemli ayarları parmağınızı kaydırarak hızlı bir şekilde değiştirin.
  • Dahili Wi-Fi: Uyumlu bir akıllı telefon veya tablet aracılığıyla etkileyici fotoğraflar paylaşın
  • Modern tasarım: Takviyesiz gövde yapısı ve sağlam tutucu. Yakl. 124×97×70 mm’lik boyutuyla, bu fotoğraf makinesi yalnızca 420 g ağırlığındadır (pil ve hafıza kartı olmadan)
  • : Merkezde dokuz çapraz tip sensörlü 39 noktalı AF sistemi
  • Gelişmiş kontrast ölçümlü AF: Canlı Görüntü çekiminde D5300’den %20 daha hızlı
  • Hızlı ve güçlü EXPEED 4 görüntü işleme sistemi
  • Maksimum 5 fps hızında sürekli çekim
  • Full HD filmler: 1080/50/60p ve Full HD/60p çıkışı destekler
  • Picture Control 2.0: İstediğiniz şekilde fotoğraf veya film çekmenizi sağlayan değerli araçlar. Maksimum dinamik aralık için yeni Düz ayarını içerir
  • Dahili stereo mikrofon ve Nikon’un ME-1 Stereo Mikrofonu ile uyumluluk
  • Vizör: Yaklaşık 0,82x büyütme ile yaklaşık %95 çerçeve alanı
  • Durağan görüntü ve filmler için 10 özel efekt
  • 16 Sahne Modu
  • Yaratıcı araçlar: Rötuş menüsü, basamaklama işlevleri, HDR çekim, aralıklı çekim, vinyet kontrolü
  • Genişletilebilir sistem: NIKKOR DX biçimli objektiflerin tamamı ve özel Nikon Speedlight flaş birimleri ile uyumlu
  • WR-R10/WR-T10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar ile uyumlu
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon D810 bugün itibariyle resmi olarak duyuruldu. Yeni Nikon D810’nun öne çıkan özellikleri ise :

810-2.jpg



  • 36,3 megapiksel çözünürlük
  • Yeniden tasarlanan FX biçimli sensör
  • Ultra geniş ISO aralığı
  • EXPEED 4 görüntü işlemci
  • Sınıfının en üst düzey AF performansı
  • 7 fps’yi bulan arka arkaya çekim hız
  • 1080/60p’de Full HD film kayıt olanağı


Keskin ve sabit: D810’un deklanşör/aynalı bölme mekanizması ve elektronik ön perde özelliği, olabildiğince keskin sonuçlar elde etmenizi sağlar. Deklanşör/ayna mekanizması, yüksek hızlı çekim sırasında görüntünün sarsılmasını ve kararmayı azaltarak vizördeki görüntünün sabit kalmasını sağlar. Elektronik ön perde deklanşörü etkinleştirildiğinde, pozlama sırasında oluşan dahili titreşimleri olabildiğince azaltarak en ince ayrıntılarda bile mikro bulanıklık oluşma riskini azaltır.
Picture Control evrimi sürüyor: Fotoğraf ve video çekerken keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk ve doygunluk konusunda tam kontrol sahibi olun. Üretim sonrası aşamada sizi her yönden özgür kılan yeni Düz ayarla çekim yapın: Hem parlak noktalarda hem de gölgelerde tüm ayrıntıları ve zengin tonal bilgileri koruyun. Kontrastı hassas bir biçimde ayarlamak ve ince yapıları ayırt etmek için Netlik ayarını kullanın.
Ekranın rengini ayarlayın: İş akışınıza uygun kişisel tercihlerinize göre renk dengesini ve parlaklığı istediğiniz yönde değiştirin. Yansıtma önleyici 8 cm (3,2 inç) genişliğindeki, 1229k nokta RGBW LCD ekran, otomatik parlaklık denetimine de sahiptir.

810-3.jpg


Bölünmüş ekran zoom’u: Canlı Görüntü bölünmüş ekran zoom’unu kullanarak yatay düzlemle olan açıyı ve keskinliği büyük bir hassasiyetle kontrol edin. Bu özellik, resimdeki iki noktayı karşılaştırmanıza olanak sağlar: Her nokta bölünmüş ekranda büyütülüp gösterilir. Fotoğraf makinesinin i düğmesiyle erişilebilen bu işlev, mimari çekimler veya ürün çekimleri için idealdir.
Multi-CAM 3500FX 51 noktalı AF sistemi:Ultra yüksek çözünürlüklü resimler çekilebilmesi için hassas bir biçimde ayarlanmıştır. 9 nokta, 21 nokta ve 51 noktayı kapsayan ayarlarla yapılandırılabilir ve -2 EV’ye (ISO 100, 20°C/68°F) kadar hassastır. Bu iyileştirmeler arasında gelişmiş kilitlenme, genişletilmiş ‘konuma göre kaydet’ özelliği ve AF modu kısıtlamaları için yeni seçenekler bulunmaktadır. Merkezdeki 15 çapraz tip sensör, f/5,6 veya daha hızlı açık diyaframa sahip AF NIKKOR objektiflerle uyumludur ve 11 merkezi netleme noktası f/8’lik bir açık diyaframla çalışır.
Grup Alan AF: İleri düzey konu algılama ve izleme deneyimini yaşayın. Beş farklı AF alanını sürekli olarak izleyen Grup Alan AF modu sayesinde yükseğe yakın kontrastlı ya da dikkat dağıtıcı arka planların önündeki nispeten küçük konular çekilirken daha iyi çekim ve arka plan yalıtımı olanağı sunulmaktadır. Kompozisyonun gereksinimlerine göre 5 noktalı AF alanının 51 noktalı dizi üzerinde konumu değiştirilebilir.
Çoklu alan D Film: D Film, farklı koşullarda film çekimi için birden çok çerçeve biçimiyle yayın kalitesinde video çekilmesine olanak sağlar. D810 fotoğraf makinesi 50p/60p kare hızlarında, gözle görülür ölçüde daha az kumlanma, hare ve yanlış renk içeren FX ve DX biçimli Tam HD (1080p) filmler kaydeder. Bu ürün, temiz bir HDMI çıkışının yanı sıra tam çözünürlükte video görüntülerini aynı anda hem fotoğraf makinesine hem de harici kayıt cihazına kaydetme özelliğine sahiptir.
Film çekme özgürlüğü: Çekim sırasında metraj üzerinde tam kontrol sahibi olun. M modunda ISO duyarlılığını ISO 64’ten ISO 51200 (eşdeğer) düzeyine çıkarabilirsiniz ve Otomatik ISO işlevi, kullanmak istediğiniz maksimum ISO ayarlarını yapılandırmanıza olanak tanır. Nikon’un 3B kumlanma azaltma özelliği, yüksek duyarlılık düzeyinde çekim yapılırken rastgele kumlanmayı, dağılmayı ve ışık titremesini azaltır. Zebra modu, fotoğraf makinesinin ekranında tam olarak nerelerde parlak noktaların oluştuğunu gösterir.
Yüksek kaliteli ses kontrolü: Üstün ses kontrolü ses kaydını geliştirirken genel olarak daha fazla esneklik sunar. Bir stereo mikrofon girişi ve ses çıkışı sayesinde, hem kayıttan önce hem de kayıt sırasında yalıtımlı bir biçimde ses düzeyinde ince ayar yapabilirsiniz. Dahili mikrofonla kayıt yaparken ses aralığını (geniş/ses) seçebilir ve rüzgar sesini azaltabilirsiniz.
Hızlı, dayanıklı, hassas: D810 yaklaşık 0,12 saniyede açılır ve deklanşör gecikme süresi yalnızca 52 ms’dir. Kevlar/karbon fiber kompozitinden üretilen deklanşör birimi, 200.000 basışın yanı sıra 1/250 saniyeye kadar flaş senkronizasyonu ile 1/8.000 ve 30 saniyelik enstantane hızı ile test edilmiştir.
Sınırsız sürekli çekim: Sayısız JPEG çekerek göz alıcı ışık izi fotoğraflar elde edin. 4 saniyelik veya daha yavaş enstantane hızlarında ve sürekli deklanşör modunda çekim yapın; üstelik, bellek kartınızın ve pil ömrünüzün imkan sağladığı ölçüde yüksek kaliteli JPEG kaydedebilirsiniz. İki pozlama arasındaki süre boşluğu son derece az olduğundan, yıldız izlerinin veya fren lambalarının fotoğraflarını üçüncü taraf bir yazılımla birleştirerek harika bir efekt oluşturabilirsiniz.
810-4.jpg

Total Digital Imaging System: Geniş bir aralığa hitap eden NIKKOR objektiflerle D810’un 36,3 megapiksellik sensöründen en iyi performansı alın. Olağanüstü yüksek çözüm gücüne sahip NIKKOR objektifler, farklı alanlardaki tüm fotoğrafçıların taleplerini karşılar. Nikon’un endüstri lideri Creative Lighting System özelliği ile tamamen uyumlu olan D810, hem fotoğraf makinesinde hem de bağımsız olarak yaratıcı flaş fotoğrafçılığına imkan sağlayan bir dizi çok yönlü Speedlight flaş birimi ile birlikte çalışabilir.
Yüksek kapasiteli EN-EL15 pil: 1900 mAh (7.0 V) kapasiteli ultra kompakt ve hafif şarj edilebilir lityum-iyon pil. Bir kere şarj ederek 1200’e kadar durağan görüntü çekin.
Depolama ortamı: Sorunsuz bir çekim deneyimi için iki kart yuvası. Yüksek hızlı UDMA 7 kartlar için bir CF kart yuvası; yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli SDXC ve UHS-I kartlar için de bir SD kart yuvası.
Dayanıklı Magnezyum alaşımı gövde:Kapsamlı hava ve toz yalıtımına sahip D810, neme ve toza karşı dayanıklıdır.
Kablolu ve kablosuz bağlantı: D810, Ethernet ve kablosuz LAN’ı destekler. Bağlanmak için isteğe bağlı UT-1 Veri Aktarıcısı ile WT-5 Wireless Transmitter’ı kullan
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon’un DX-format serisindeki DSLR fotoğraf makinesi modelleri olan Nikon D7100 ve Nikon D5200için firmware güncellemesi yayınlandı.
Nikon’un D7100 ve D5200 için duyurduğu C donanım yazılımı sürüm güncellemesi ile giderilen sorunların detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. Öncelikle Nikon DSLR fotoğraf makinesi ayarlar menüsündeki Donanım yazılımı sürümü öğesini seçin ve fotoğraf makinesi donanım yazılımı sürümünü kontrol edin.
24.1 megapiksel CMOS sensör ve EXPEED 3 işlemci yanısıra 6fps seri çekim hızına sahip ve 2016-pixel RGB sensör ve 51 AF noktası ile gelen Nikon D7100, ISO 100 – 6400 arasında doğal ISO hassasiyeti sunuyor.
Nikon D7100 ve D5200 için Donanım Yazılımı Sürüm 1.03 Detayları

Nikon D7100 “C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.02 İle 1.03 Arasındaki Değişiklikler


  • Çerçeve boyutu/kare hızı için 1280×720; 60p veya 1280×720; 50pseçili olarak çekilen filmlerde kumlanma (yatay çizgiler) azaltıldı.
  • • Görüntüler
    playback.jpg
    (izleme) düğmesine basılarak izlendiğinde bazen ekranın kararmasına neden olan bir sorun çözüldü.
  • • Bazı dillerde menülerin sürekli kaydırılmasının fotoğraf makinesinin donmasına neden olduğu bir sorun çözüldü.
  • Vizör sanal ufuk çizgisi seçeneği kullanılarak görüntülenen sanal ufuk ile ilgili sorunlar çözüldü.
  • Görüntü sensörünü temizle seçeneği kullanıldığında fotoğraf makinesinin donması ile ilgili bir sorun çözüldü.
Nikon D5200 “C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.02 İle 1.03 Arasındaki Değişiklikler


  • Çerçeve boyutu/kare hızı için 1280×720; 60p veya 1280×720; 50pseçili olarak çekilen filmlerde kumlanma (yatay çizgiler) azaltıldı.
  • Görüntü sensörünü temizle seçeneği kullanıldığında fotoğraf makinesinin donması ile ilgili bir sorun çözüldü.
Bir firmware güncellemesi yayınlandığında bu tarz yazılımların kullandığınız dijital SLR kameraya nasıl yükleneceğini adım adım açıklamaya çalıştığımız yazıdan faydalanarak güncellemeyi yapabilirler.
Nikon D7100 ve D5200 İçin İndirme Linkleri

Yazılım Güncellemesi C 1.03 Nikon D7100 indirme linki
Yazılım Güncellemesi C 1.03 Nikon D5200 indirme linki
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon D810
Nikon D810 profesyonel SLR fotoğraf makinesi : Nikon, her türlü çekimin üstesinden gelebilen yeni yüksek çözünürlüklü fotoğraf makinesi Nikon D810'u duyurdu. Nikon'un 36.3 megapiksel çözünürlüklü yeni dijital fotoğraf makinesi dokulu çekimlerden yüksek hızda hareketli sahnelere kadar her koşulda tüm beklentilere cevap verebiliyor. Rakipsiz görüntü kalitesi, yüksek hız performansı ve Full HD görüntü kalitesinde video kayıt özellikleri tamamen yeni baştan tasarlanıp geliştirilmiş olan Nikon D810'u kategorisinde yüksek çözünürlük ve performans alanında kendinden önceki modelin önüne geçiriyor. Yeni FX format sensörü, esnek ISO değer aralığı ve EXPPED 4 işlemcisi Nikon D810'un şaşırtıcı bir görüntü netliği, etkileyici tonlar ve düşük noise değerlerinde görüntüler sunmasını sağlıyor.
line.jpg
nikon-d810-.jpg

Nikon D810 fotoğraf makinesi çekim özellikleri
Şaşırtıcı AF otomatik netleme performansı, saniyede 7 kareye varan sürekli çekim hızı ve Full HD kalitesinde video kayıt özelliği her koşulda her sahnenin hassasiyetle kaydedilmesini sağlarken Nikon'un Picture Control 2.0 özelliği de görüntülerin cihaz bünyesinde işlenebilmesine ve esnek şekilde optimize edilmesine imkan tanıyor.

d810-dijital-fotograf-makinesi.jpg

Full-Frame fotoğraf makinesi : Nikon D810
Profesyonel fotoğrafçılardan gelen geri bildirimlerin bu ürünün geliştirilmesinde anahtar rolü oynadığına işaret eden Nikon İngiltere D-SLR kategorisi Ürün Müdürü Simon Iddon açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çekim esnasında cihaz dahilîndeki titreşimleri minimize eden yeni özelliklere ilave olarak ISO değerlerindeki ciddi artışlar Nikon D810 dijital fotoğraf makinesinin esnek çekim gereksinimleri olan fotoğraf meraklıları için inanılmaz bir araç olmasını sağlıyor."

nikon-d810-dslr-fotograf-makinesi.jpg

Nikon D810 fotoğraf makinesi incelemesi
17 Temmuz tarihinden itibaren Nikon D810 fotoğraf makinesi 3.299 Euro / 9.250 TL fiyatla satışa sunuluyor. D810 dijital fotoğraf makinesinin test örneği elimize ulaştığında yüksek çözünürlüklü test fotoğrafları ve HD kalitesinde video görüntüleri eşliğindeki kapsamlı bir Nikon D810 incelemesini sizlere sunacağız.

nikon-d810-urun-inceleme.jpg

d810-govde.jpg
36.3 megapiksel çözünürlüklü Nikon D810

<DIV class="after_content begenibox" style="WIDTH: 952px; WHITE-SPACE: normal; WORD-SPACING: 0px; POSITION: relative; TEXT-TRANSFORM: none; COLOR: rgb(62,62,62); PADDING-BOTTOM: 0px; TEXT-ALIGN: left; PADDING-TOP: 0px; FONT: 13px/15px Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif; PADDING-LEFT: 0px; CLEAR: both; MARGIN: 15px 0px; WIDOWS: 1; LETTER-SPACING: normal; PADDING-RIGHT: 0px; TEXT-INDENT: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px">
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon’un FX-format serisindeki üst seviye profesyonel fotoğraf makinesi ve amiral gemisi Nikon D4s ve tam kare modellerdeki orta seviye modeli Nikon D750 için yeni yazılım güncellemeleri yayınlandı.
Nikon’un D4s için duyurduğu C donanım yazılımı güncellemesi C 1.30 sürüme geçerken Nikon D750 için C 1.10 güncellemesi gelmiş oldu. Bu önemli yazılım güncellemesi ile giderilen sorunların detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.
Nikon D4s özellikleri arasında ise 16.2 megapiksel FX-format CMOS sensor, EXPEED 3 görüntü işlemci, 51 nokta AF sistemi, ISO 100 – ISO 12,800 arası doğal ISO başarımı ve 10 fps sürekli çekim hızını sayabiliriz.
Nikon D750 özellikleri arasında yeni tasarlanan 24.3 megapixel FX-format sensor, D810’dan terfi olan ve geliştirilmiş 51-nokta AF sistemi, 6.5 fps sürekli çekim hızı, ISO 100–12800 arası doğal hassasiyet ve 50–51200 artırılabilir, Full HD 1080/60p video kaydı combined ve elbette dönebilir 3.2 inç LCD ekran.
Nikon D4s için Yazılım Güncellemesi 1.30 ve Nikon D750 için 1.10 Detayları


Nikon D750 “C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.02 İle 1.10 Arasındaki Değişiklikler


  • AYARLAR MENÜSÜ’ndeki HDMI öğesine bir Harici kayıt kontrolü seçeneği eklenmiştir. Fotoğraf makinesi, HDMI üzerinden Atomos Open Protocol (Atomos SHOGUN, NINJA2 veya NINJA BLADE) destekleyen üçüncü parti bir kayıt cihazına bağlanırsa Açık seçeneğini seçmek fotoğraf makinesi kontrollerinin kaydı başlatmak ve durdurmak için kullanılmasına olanak sağlar. İlave bir elkitabında daha fazla bilgi bulunabilir.
    Not: AYARLAR MENÜSÜ’ndeki HDMI > Çıkış çözünürlüğü öğesi için 576p (aşamalı) veya 480p (aşamalı) dışında bir seçenek tercih edin.
  • • Aşağıdaki sorunlar çözülmüştür:
    • ÖZEL AYARLAR MENÜSÜ’ndeki b Ölçüm/pozlama > b3 Kolay pozlama telafisi > Kolay pozlama telafisi öğesi için Açık (Otomatik sıfırla) seçili olarak bir ayar kadranı pozlama telafisini ayarlamak için döndürüldüğünde canlı görüntü çekimi ekranının parlaklığı değişmiyordu.
    • – Önizleme düğmesine Önizleme rolü atandığında, düğmenin objektifi maksimum diyaframa durdurmasına rağmen, maksimum diyafram göstergesi ekranda görünmüyordu.
    • – Nadir durumlarda, kullanıcı film canlı görüntüsünde fotoğraflar çekmeye çalıştığında deklanşör serbest bırakılmıyordu.
    • – Film canlı görüntüsü sırasında harici HDMI kayıt cihazları ile kaydedilen seslerde yaklaşık 4 saniyelik statik duyulabiliyordu.
    • – Film canlı görüntüsü sırasında ekranda görüntülenen deklanşör hızı, diyafram ve ISO duyarlılığı son film dosyasındaki değerlerden farklı oluyordu.
    • – Kullanıcı kadraj kılavuz çizgileri görüntülenirken yakınlaştırırsa netleme noktasının bir parçası gözden kaybolur.
    • – Filmler tam çerçeve izleme sırasında göstergeler gizli olarak oynatılırsa ses düzeyi bazen ayarlanamıyordu (Yok (yalnızca resim)).
    • – NEF (RAW) görüntüler RÖTUŞ MENÜSÜ’ndeki NEF (RAW) işleme seçeneği kullanılarak işlendiğinde negatif bir değer seçilirse pozlama telafisi istenen sonuçları vermiyordu.
    • FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ’ndeki HDR (yüksek dinamik aralık) seçili olarak nadir durumlarda görüntüler doğru şekilde kaydedilemiyordu.
    • – Aralıklı çekim sırasında Pozlama düzeltme için Açık seçilirse ilk çerçeveden sonraki tüm çerçeveler fazla pozlanıyordu.
    • – Dosya numaraları doğru sırada atanmıyordu.
    • – Netleme noktası ekranda doğru konumda görüntülenmeyecekti.
    • – Bazı dillerde, AYARLAR MENÜSÜ > Konum verileri > Konum ekranında karakterler veya karakterlerin parçaları eksik görünüyordu.
    • – Bazı dillerde, AYARLAR MENÜSÜ > AF ince ayarı > Kaydedilen değerleri listele ekranında karakterler veya karakterlerin parçaları eksik görünüyordu.
    • – Bazı bölgelerde, AYARLAR MENÜSÜ’nde Uyumluluk işareti seçildiğinde hiçbir şey görüntülenmez.
  • • Bazı yardım metinleri değiştirildi.
  • • En iyi titreşim azaltma artık titreşim azaltmalı objektiflerle kullanılabilir.

Nikon D4s “C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.20 İle 1.30 Arasındaki Değişiklikler


  • AYARLAR MENÜSÜ’ndeki HDMI öğesine bir Harici kayıt kontrolü seçeneği eklenmiştir. Fotoğraf makinesi, HDMI üzerinden Atomos Open Protocol (Atomos SHOGUN, NINJA2 veya NINJA BLADE) destekleyen üçüncü parti bir kayıt cihazına bağlanırsa Açık seçeneğini seçmek fotoğraf makinesi kontrollerinin kaydı başlatmak ve durdurmak için kullanılmasına olanak sağlar. İlave bir elkitabında daha fazla bilgi bulunabilir.
    Not:
    • AYARLAR MENÜSÜ’ndeki HDMI > Çıkış çözünürlüğü öğesi için 576p (aşamalı) veya 480p (aşamalı) dışında bir seçenek tercih edin.
    • ÇEKİM MENÜSÜ’ndeki Film ayarları > Çerçeve boyutu/kare hızı için 640x 424; 30p veya 640x 424; 25p seçildiğinde AYARLAR MENÜSÜ’ndeki HDMI > Çıkış çözünürlüğü için Otomatik dışında bir seçenek seçin.
  • • Aşağıdaki sorunlar çözülmüştür:
    • – Nadir durumlarda, kullanıcı film canlı görüntüsünde fotoğraflar çekmeye çalıştığında deklanşör serbest bırakılmıyordu.
    • – Film canlı görüntüsü sırasında harici HDMI kayıt cihazları ile kaydedilen seslerde yaklaşık 4 saniyelik statik duyulabiliyordu.
    • – NEF (RAW) görüntüler RÖTUŞ MENÜSÜ’ndeki NEF (RAW) işleme seçeneği kullanılarak işlendiğinde negatif bir değer seçilirse pozlama telafisi istenen sonuçları vermiyordu.
    • ÇEKİM MENÜSÜ’ndeki HDR (yüksek dinamik aralık) seçili olarak nadir durumlarda görüntüler doğru şekilde kaydedilemiyordu.
    • – Portre yönünde, Görüntü alanı seç için 5:4 (30×24) seçildiyse ekran netleme noktasını doğru konumda göstermiyordu.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
24 Ayar Altın Kaplama Nikon Df




Nikon Df aynı zamanda şirketin lüx modeller serisindeki ilk dijital SLR fotoğraf makinesi oldu. Brikk Nikon Df özellik olarak mevcut Df modeliyle aynı özellikleri taşıyor. Nikon Df gövde ve üzerinde taşıdığı
Nikkor 14-24 f/2.8
lens saf 24 ayar altın kaplama ve sadece belirli kontrol alanları deri olarak üretilmiş.





















24 ayar altın kaplama Nikon Df’nin üretim aşaması yaklaşık bir yıl sürmüş ve toplamda 77 adet piyasaya sürülecekmiş. Tahmin edeceğiniz üzere 24 ayar altın kaplama Nikon Df satış fiyatı ise
$41,395 USD
olarak belirlenmiş. Altın kaplanmamış
Nikon Df satış fiyatının
ise yurtdışında $2,750 USD olduğunu da belirtmiş olalım.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon’un resmi olarak geliştirdiğini duyurduğu yeni FX-format tam kare sensör DSLR Fotoğraf makinesi modeli ve uzun zamandır dedikoduları geçen Nikon D5 hakkında ilk görseller ve özellikler detayı sızmaya başladı.
Nikon D4s’in yerini alacak bir sonraki yeni amiral gemisi Nikon D5 için sızan ilk görsellere göre Fn2 tuşunun ön kısımda Fn1’in hemen altında yer aldığını ve arka bölümde ise Fn3 butonunun “OK” tuşunun altında göründüğünü söyleyebiliriz.
Daha önce gelen Nikon dedikodularına göre yeni Nikon 5 saniyede 60 ve 30 kare 4K video çekebileceği ve doğal ISO hassasiyeti olarak çıtayı biraz daha yükselterek 102,400 ISO seviyesine kadar çıkması bekleniyor. Özellikleri arasında 20-megapiksel tam kare sensor, 15 fps sürekli çekim hızı ve 153 AF netleme noktasını sayabiliriz.

Nikon D5 DSLR 20MP ve 153 AF Noktası ve ISO 104,200 ile Geliyor



Nikon D5 Beklenen Özellikler



  • Yeni 20-megapiksel FX-format sensor
  • 4k video çekimi (60 ve 30fps)
  • Daha geniş çerçeve ile yeni netleme modülü
  • 153 otomatik netleme noktası
  • Doğal ISO 102,400
  • 15 fps
  • D4s ile benzer gövde yapısı
  • Full HD ağır çekim
  • Ocak 2016 gibi CES fuarında duyurulabilir.


Nikon D5 FX-format DSLR fotoğraf makişnesi için resmi duyurunun Ocak 2016 başındaki CES etkinliğinde gerçekleşmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
624994587884400279.jpg
Nikon, CES 2016'da yeni DSLR amiral gemisi Nikon D5'i duyurdu.

primapg.jpg



Bugün itibariyle Las Vegas'ta kapılarını açacak olan CES 2016 fuarında sergilenecek olan cihazlar birer birer tanıtılmaya devam ediyor. Son olarak kamera pazarının iddialı isimlerinden Nikon, yeni DSLR amiral gemisi Nikon D5'i tüketicilerin beğenisine sundu.
6267361677_762222d7e8_b.jpg

Yeni Nikon D5, özellikle yeni otofokus sistemi, 4K video kayıt özelliği, genişletilmiş ISO aralığı(3,280,000) ile dikkatleri üzerine topluyor. Maksimum ISO değerini 3.28 milyona taşıyan cihaz bu özelliğiyle gerçekten rakiplerine kıyasla büyük fark yaratacağa benziyor. Mesela D4S'te bu rakam 409,600 seviyesindeydi.
623419853226.jpg

Diğer taraftan kamerada tam çerçeve 20.8-megapiksel CMOS sensör bulunuyor. Bu sensör saniyede 12 kareçekebiliyor. Yeni Expeed 5 görüntü işlemcisinden gücünü alan cihaz, 4K çözünürlüğünde 30fps'de video kaydı gerçekleştirebiliyor.
Yenilenmiş otomatik netleme sistemine sahip olan cihaz, 153 noktaya odaklama yapabiliyor. Ayrıca Nikon, D5'in özel AF işlemcili ilk cihazları olduğunu söylüyor.
623470087480.jpg

Cihaz arka tarafında ise 3.2-inçlik LCD ekran bulunduruyor. 1000 Base-T 400MBps ethernet bağlantı özelliğine sahip olan cihaz, D4S'e oranla fotoğraflarınızı 1.5 kat daha hızlı transfer edecek.
nikon-logo-24468014.jpg

2016'nın Mart ayında satışa sunulacak olan bu üst seviye cihazın fiyatı ise 6,500 dolar!
nikon-booth-before-show-opening.jpg



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon-D7200.jpg

Nikon, birçok DSLR fotoğraf makinesi için yeni yazılım güncellemesini duyurdu. Nikon’un dijital SLR fotoğraf makineleriyle kullanılan lenslerden dolayı meydana gelen bozulmaları düzelten Dağılma Kontrolü Verileri (Distortion Control Data) için yazılım güncellemesi 2.013 yayınlandı.
highres-nikon-d5200-3-1357642698-56606bfeb04b3.jpg

Nikon Distortion Control Data versiyon 2.013 L firmware yazılım güncellemesi Nikon D5, DS4, D4, D810, D810A, Df,D750, D90, D600, D610, D800, D800E, D3200, D3300, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100 ve D7200 DSLR fotoğraf makineleri için indirilebilir.
L yazılım güncellemesi lenslerden kaynaklanan bozulmalar için düzeltmeleri sağlar. Bu yeni yazılım, fotoğraf makinenizin ayarlar “firmware version” menüsünde bulunan “L” (lens) güncellemesini içerir. Aşağıdaki resimdeki örnek menü görüntüsünü görebilirsiniz.
L yazılım güncellemesi pincushion ve barrel bozulmalarına karşılık yayınlanmaktadır. Pincushion distortion, zoom objektiflerde görünen görüntünün kenarlarına gidildikçe düz çizgilerin iç bükey hale gelmesi durumudur. Barrel distortion ise, özellikle mimari çekim yaptığınızda dikkatinizi çeken düz olması gereken görüntülerin eğri çıkması durumudır. Diğer bir ifade ile barrel distortion , görüntünün kenarlarına gidildikçe düz çizgilerin dış bükey hale gelmesi durumudur.
Nikon Dağılma Kontrolü Verileri (Distortion Control Data) 2.013


Aşağıdaki fotoğraf makineleri gösterilen donanım yazılımı sürümlerinden itibaren dağılma kontrolü objektif verileri sürüm 2.000’yi destekler. Güncellemeden önce fotoğraf makinesi donanım yazılımı sürümünü kontrol edin.
Fotoğraf makinesiDesteklenen en düşük donanım yazılımı sürümü
D5C:1.00
D4SC:1.00
D4A:1.10, B:1.10
D810AC:1.00
D810C:1.00
D800EA:1.10, B:1.10
D800A:1.10, B:1.10
DfC:1.00
D750C:1.00
D610C:1.01
D600C:1.02
D500C:1.00
D7200C:1.00
D7100C:1.02
D7000A:1.04, B:1.05
D5500C:1.00
D5300C:1.00
D5200C:1.02
D3300C:1.00
D3200C:1.03
D90A:1.00, B:1.01

ÖNEMLİ: Dağılma kontrolü verilerini yüklemeden önce, fotoğraf makinesi donanım yazılımını dağılma kontrolü verileri sürüm 2.000 veya üzerini destekleyen bir sürüme güncelleyin.
Nikon D5, D4s, D4, D810, D810A, Df, D750, D90, D600, D610, D800, D800E, D3200, D3300, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100 ve D7200 DSLR modelleri için yayınlanan Nikon Distortion Control Data versiyon 2.013 L firmware yazılım güncellemesinin Windows ve Mac sürümüne buradanulaşabilirsiniz.
via DCN
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
maxresdefault.jpg

Nikon giriş seviyesindeki üst modelleri olan D5300 ve D5500 DSLR fotoğraf makineleri için yazılım güncellemesi versiyon 1.10 duyurdu.
Newest-font-b-Camera-b-font-Bag-Case-For-font-b-Nikon-b-font-font-b.jpg

Nikon D5300 özelliklerine hızlı bir şekilde bakarsak, AA filtre olmadan 24.1MP DX format CMOS sensor, EXPEED 4 görüntü işlemci, 25600′e genişletilebilir standart ISO 100-6400, 5 fps sürekli çekim hızı, 9 çapraz tip olmak üzere 39 nokta AF sistemi, 2016 pixel RGB ölçümleme, 1080p / 60 video kayıt, dahili mikrofon, 1.04 milyon piksel 3.2″ dönebilen LCD ekran ve dahili Wi-Fi ve GPS.
Nikon D5500 özellikleri arasında ise 24.2 megapixel DX-format sensor, 39-nokta AF sistemi, 5 fps sürekli çekim hızı, ISO 100–25600 arası doğal hassasiyet, Full HD 1080/60p video kaydı ve elbette dönebilir 3.2 inç LCD ekran bulunuyor.
Nikon D5300 ve D5500 Yazılım Güncellemesi Versiyon 1.01 Duyuruldu


Nikon D5300 “C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.00 ile 1.01 Arasındaki Değişiklikler


  • • AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ve AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G objektifleri artık desteklenmektedir. Titreşim azaltma, bir AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR objektifi takıldığında görüntülenen fotoğraf ÇEKİM MENÜSÜiçindeki yeni Optik VR seçeneği kullanılarak etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir.
  • • Aşağıdaki sorunlar ele alınmıştır:
    • RÖTUŞ MENÜSÜ > NEF (RAW) işleme ekranındaki Pozlama telafisi için negatif değerler seçmek istenilen etkiyi vermiyordu.
    • – Bazı dillerde menülerin sürekli kaydırılması fotoğraf makinesinin donmasına neden oluyordu.

Nikon D5500 “C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.00 ile 1.01 Arasındaki Değişiklikler


  • • AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ve AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G objektifleri artık desteklenmektedir. Titreşim azaltma, bir AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR objektifi takıldığında görüntülenen fotoğraf ÇEKİM MENÜSÜiçindeki yeni Optik VR seçeneği kullanılarak etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir. ArtıkÖZEL AYARLAR MENÜSÜ’nde bir AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR veya AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G takıldığında etkinleştirilebilen veya devre dışı bırakılabilen bir a5 AF mdnda man. net. hlksı seçeneği bulunmaktadır.
  • • Aşağıdaki sorunlar ele alınmıştır:
    • – Film canlı görüntüsünde HDMI üzerinden bağlanan harici kayıt cihazlarına verilen ses çıkışında dört saniyelik aralıklarda parazit meydana geliyordu.
    • RÖTUŞ MENÜSÜ > NEF (RAW) işleme ekranındaki Pozlama telafisi için negatif değerler seçmek istenilen etkiyi vermiyordu.
    • – Aralıklı çekim sırasında Pozlama düzeltme için ON seçeneğini seçmek ilk çekimden sonraki tüm çekimlerin fazla pozlanmasına neden oluyordu.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nikon-dl24-500-230216-4.jpg

Nikon, 1 inç sensör barındıran ve 4K görüntü kaydı gerçekleştirebilen yeni kompakt modellerini tanıttı. Nikon DL serisinde üç adet “premium” dijital fotoğraf makinesi bulunuyor. Şirket, yeni ürünleriyle kendisine rakip olarak Sony’nin popüler RX100 serisini seçmişe benziyor. 2016’yı oldukça hareketli geçiren Nikon, CES 2016’da iki adet üst sınıf DSLR modelini ve 360 derece görüntü kaydı yapabilen hareket kamerasını tanıtmıştı.
DL serisi, yıllardır Sony’nin domine ettiği üst sınıf kompakt dijital fotoğraf makinesi pazarına yeni bir soluk getirmeye aday gözüküyor. Canon PowerShot G7x Mark II ile Sony’nin hakimiyetini kırmaya yönelik bir adım atsa da, RX100 serisine meydan okuma konusunda Nikon DL serisi daha yüksek bir potansiyel taşıyor.
Yeni Nikon modellerinin hepsi birbirlerine oldukça yakın yerlerde duruyor. Üç kamerada da Nikon’un 1 serisinde kullandığı 1 inç’lik CX sensörün 20.8 megapiksel versiyonu bulunuyor. Nikon özünde üç yeni modeli de aynı yerde görse de, yakınlaştırma aralıkları arasındaki farklarla model sınıflandırması gerçekleştiriliyor. Yeni kameralar sırasıyla DL18-50, DL24-85 ve DL24-500 adını taşıyor.
Nikon DL24-500
1 of 5























Boyutlarına kıyasla son derece kuvvetli olan Nikon’un yeni kameraları, sürekli otomatik odaklama ile saniyede 20 kare fotoğraf yakalayabiliyor. Otomatik odaklama sabitlendiğinde ise yakalanan kare sayısı 60’a yükseliyor. DL serisi dijital fotoğraf makinelerinin tamamında Nikon’un hibrit otomatik odaklama sistemi bulunuyor.
Nikon DL24-85
1 of 5























Her üç modelde de 30fps’de 4K video kayıt yeteneği bulunuyor. Böylelikle Nikon’un yeni kameralarının Sony RX100 serisiyle rekabet şansı artıyor. Yeni Nikon modelleri, RX100 Mark IV’ten daha yüksek bir çerçeve oranıyla çekim yapma kapasitesini de barındırıyor.
Nikon DL18-50
1 of 5























Nikon DL serisinin üç üyesi de şirketin VR görüntü sabitleme teknolojisini barındırıyor. Serinin nispeten daha ince üyeleri DL18-50 ve DL24-85’te diyafram aralığı f/1.8 ve f/2.8 arasında değişiyor. Dokunma destekli OLED ekranlar ve 2.36 milyon nokta çözünürlük sunan elektronik vizörler de kolay taşınabilen kameraların bileşenleri arasında yer alıyor. Daha büyük bir kasası bulunan DL24-500 ise yerleşik elektronik vizör ve LCD ekran barındırıyor.
Nikon DL serisi kameralar, önümüzdeki yaz itibarıyla satışa sunulacak. Serinin en uygun fiyatlı modeli olan DL24-85 ABD’de 649 dolardan satılacak. DL18-50 ve DL24-500 içinse sırasıyla 849 dolar ve 999 dolar ödemek gerekecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Nikon D3400 DSLR Fotoğraf Makinesi[/h][FONT=&quot]Nikon D3400 giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesi 24,2MP DX format sensörü, güçlü EXPEED 4 işlemcisi ile kullanıma sunuldu.
APS-c sensöre sahip yeni D3400, Nikon’un hareket halindeyken fotoğraflarını paylaşmak isteyen kişiler için tasarlanmış SnapBridge teknolojisine sahip ilk başlangıç seviyesi DSLR fotoğraf makinesidir.
Nikon SnapBridge, fotoğraf makinesinin bir akıllı telefon ya da tablet ile sabit ve düşük enerji tüketimli bir bağlantı kurması için tasarlanmıştır. Yazılım Bluetooth® low energy (BLE) teknolojisini kullanmaktadır. Nikon D3400 kullanıcıları, çektikleri fotoğrafları bulundukları her yerden otomatik olarak senkronize edebilir.

[h=2]Nikon D3400 DSLR Fotoğraf Makinesi Özellikleri[/h]Nikon D3400 adını taşıyan dijital fotoğraf makinesi, DX formatında 24.2 megapiksel CMOS sensör içeriyor. Expeed 4 işlemcinin ise gelişmiş otomatik beyaz dengesi performansını iyileştirdiği belirtiliyor.
Yeni bir seri olan ve Nikon’un çok sessiz bir motora sahip olduğunu belirttiği AF-P DX Nikkor lenslerle uyumlu olan Nikon D3400, maalesef 4K video kaydı özelliği sunmuyor. Pil performansında geliştirilmeye gidilen giriş seviyesi model, tek şarjla 1.200 fotoğraf karesi çekebiliyor.

100-25600 arasında sunulan doğal ISO hassasiyeti, 11 noktalı otomatik odaklama sistemi, 5-fps sürekli çekim hızı ve 60 fps’de 1080p video kaydı, D3400’ün diğer özellikleri arasında bulunuyor. Gövdesi karbon fiber bileşimden oluşan fotoğraf makinesi gayet hafif ve 395 gram ağırlığında.

[h=3]Nikon D3400 Hızlı Teknik Özellikler[/h]
Görüntü boyutu6000 x 4000
Sensör çözünürlük24 megapixels
Sensor boyutuAPS-C (23.5 x 15.6 mm)
Sensor tipiCMOS
ISOAuto, 100-25600
BayonetNikon F
Odak uzaklığı çarpanı1.5×
Döner LCDFixed
Ekran Boyutu3″
Ekran pikseli921,000 piksel
Maks enstantane hızı1/4000 sec
Video FormatMPEG-4, H.264
DepolamaSD/SDHC/SDXC
USBUSB 2.0 (480 Mbit/sec)
Ağırlık (pil dahil)395 g (0.87 lb / 13.93 oz)
Boyutlar124 x 98 x 76 mm (4.88 x 3.86 x 2.99″)
GPSYok
Nikon D3400 satış fiyatı ise 650 dolar olarak belirlenmiş. Kit lens olan AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 G VR dahil olarak sunulan giriş seviyesi DSLR raflarda yerini aldı. AF-P DX Nikkor 70-300mm f4.5/6.3 G ED lensin bulunduğu kit için kullanıcıların 1000 dolar ödemesi gerekecek.

[h=3]Paylaşalım:[/h]

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED ve 70-200mm f/2.8E FL ED VR Lensler Duyuruldu




AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR Teknik Özellikleri

Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR telefoto zoom lens için özellikleri,
Odak uzaklığı70-200mm Telefoto zoom lens
Maksimum diyaframf/2.8, otomatik elektromanyetik diyafram kontrolü
Minimum diyaframf/22, otomatik elektromanyetik diyafram kontrolü
Lens yapısı18 grupta 22 eleman (6 ED cam, 1 florit objektif ve Nano Kristal kaplama veya flor kaplama objektif elemanları dahil)
Lens bayonetNikon F (FX)
Görüş açısı34°20′ – 12°20′ (DX biçimli bir fotoğraf makinesiyle 22°50′ – 8°00′)
Minimum netleme mesafesiOdak düzleminden 1,1 m / 3,6 ft. Kullanılabilen netleme sınırlama düğmesi (5 m – ∞ or 1,1 m – ∞)
Diyafram bıçağı sayısı9
Maksimum reprodüksiyon oranı0,21x
Filtre Boyutu77mm
Çap x uzunluk (objektif yuvasından uzatma)Yakl. 88,5 mm × 202,5 mm maksimum çap (fotoğraf makinesi objektif bayonet halkasına olan mesafe, CIPA kılavuzlarına göre)
Ağırlık1430 gram
AksesuarlarLF-4 arka objektif kapağı, LC-77 77mm geçmeli ön objektif kapağı, CL-M2 yarı yumuşak objektif çantası




Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt shift lens teknik özellikleri

Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt shift lens için özellikleri, fiyatı ve çekilmiş fotoğrafları
Odak uzaklığı19mm
Maksimum diyaframF4
Minimum diyaframF32
Lens yapısı13 grupta 17 eleman (3 ED cam, 2 asferik objektif elemanı ve Nano Kristal Kaplama veya flor kaplama objektif elemanları)
Lens bayonetNikon F (FX)
Görüş açısı97° (DX biçimli bir fotoğraf makinesiyle 73°)
Minimum netleme mesafesiOdak düzleminden 0,25 m / 0,9 ft.
Diyafram bıçağı sayısı9
Maksimum reprodüksiyon oranı0,18x
Perspektif DenetimiYatay ve dikey eğme ve kaydırma. ±12 mm kaydırma, ±7,5° eğme
DöndürmeHer 30°de duraklatma ile 90° sol ve sağ
Filtre BoyutuFiltre takılamamaktadır
Çap x uzunluk (objektif yuvasından uzatma)Yakl. 89 mm maksimum çap × 124 mm (fotoğraf makinesi objektif bayonet halkasına olan mesafe, CIPA kılavuzlarına göre)
Ağırlık885 gram
AksesuarlarLF-4 arka objektif kapağı, LC-K101 Geçmeli objektif kapağı, CL-1120 objektif çantası

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nikon'dan "Her Zaman Bağlı" Yeni Bir DSLR!

Nikon'un en yeni DSLR modeli, oldukça önemli bir özelliği, uygun sayılabilecek bir fiyatla sunacak!

nikondan-her-zaman-bagli-yeni-bir-dslr.jpg




Nikon, bir önceki modeli D5500'ün geliştirilmiş kablosuz bağlantı ve zaman atlamalı (timelapse) video gibi özelliklerle güncellenmiş yeni giriş düzeyi DSLR modeli Nikon D5600'ın duyurusunu gerçekleştirdi.
Firmanın bu yılın başlarında tanıttığı Nikon D500, her zaman kablosuz olarak bağlı kalabilen ilk DLSR modeli olma özelliği taşıyordu. Şimdi de Nikon D5600'le birlikte aynı teknolojinin çok daha makul bir fiyatla geldiğini görüyoruz. D500'de karşımıza çıkan aynı SnapBridge teknolojisini barındıran D5600, bu sayede kullanıcıların fotoğraf makineleri ve akıllı telefonları arasında sürekli bir kablosuz bağlantı olanağı sunacak.
D5600, akıllı telefonla bağlantı kurduğunda, Nikon'un Image Space adlı fotoğraf paylaşma hizmetine de sürekli bir akış desteği sağlayabiliyor, ayrıca zaman damgası ve konum verileri için de bir senkronizasyon sağlıyor.
Nikon D5600 da ayrıca daha önce D7200'de karşımıza çıkan basit ve işlevsel bir zaman atlamalı film özelliği de mevcut. Bu yeni özelliklerin dışında Nikon D5600'ün birçok özelliği daha önceki modelleri hatırlatıyor. Cihazda optik düşük geçiş filtresine sahip olmayan 24.2 MP APS-C sensör ve Expeed 4 Image Processor yer alıyor. Bu da önceki modellerdekiyle aynı görüntü kalitesi elde edeceğimiz anlamına geliyor.
İlk olarak Japonya'da piyasaya sürülecek olan D5600'ün diğer ülkelerde ne zaman ve hangi fiyatlarla satışa sunulacağı henüz duyurulmadı.

20161111150327714103.jpg



APS-c sensöre sahip dijital SLR fotoğraf makinesi modellerde orta seviyede yer alan yeni Nikon D5600 resmi olarak duyuruldu.
Nikon D5500’ün yenilemesi olan D5600, kullanıcıların çektikleri fotoğrafları bulundukları her yerden otomatik olarak senkronize edebildiği yeni SnapBridge teknolojisine sahip.
Önceki modelden 24.2MP CMOS sensör ve EXPEED 4 görüntü işlemci korunmuş. D5500’den taşıdığı dokunmatik LCD ekran biraz daha geliştirilmiş ve artık dokunmatik ekranı kullanarak oynatma modunda görüntüleri ilerletebilmek mümkün. Ayrıca LCD ekran üzerinden ISO kontrolü kullanabiliyor veya netleme noktası seçilebilmektedir. Video oluşturanlar için yeni zaman atlamalı çekim işlevi yani time-lapse özelliği eklenmiş.

Nikon D5600 DSLR Fotoğraf Makinesi Resmiyet Kazandı


Nikon D5600 Temel Özellikler



  • 24,2 megapiksel DX biçimli büyük sensör, 100 – 25600 arasında değişen geniş ISO aralığı ve EXPEED 4 görüntü işleme sistemi
  • SnapBridge: D5600’ün bir akıllı telefonla veya tabletle sabit ve düşük güç tüketimli bağlantı kurmasını sağlayan Bluetooth teknolojisi
  • Değişken açılı dokunmatik ekran: Geniş resim açısına ve 1,037 k-nokta yüksek çözünürlüğe sahip 8,1 cm (3,2 inç) büyük LCD
  • Optik vizör: yaklaşık 0,82x büyütme ile yaklaşık %95 çerçeve alanı
  • Multi-CAM 4800DX AF modülü, 39 netleme noktası (9 çapraz tip) ve 5 kareye kadar sürekli çekim
  • Full HD 50p/60p’ye varan kare hızlarında videolar
  • Yalnızca 415 gram gövde ağırlığı


Nikon D5600 DSLR fotoğraf makinesi NIKKOR objektiflere ve Nikon Speedlight flaşlara ek olarak, Nikon’un ME-1 stereo mikrofonu ve ME-W1 Kablosuz Mikrofonu ile de uyumludur.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]Nikon AF-S NIKKOR 105mm F/1.4E ED lens test sonuçları DxOMark tarafından yayınlandı. Yeni telefoto prime lens inceleme sonuçlarına göre 43 puan aldı ve veritabanında yer alan en iyi Nikon lens olmayı başardı. [/FONT]
[FONT=&quot]Tam kare gövdelere yönelik olarak tasarlanan ve Nano Kristal kaplamaya sahip lens, Nikon D810 kullanılarak test edilmiş. [/FONT]
[FONT=&quot]DxOMark sonuçlarına göre lensin mükemmel keskinlik değerleri verdiğini söyleyebiliriz. Hatta yenilemesi olarak duyurulduğu AF DC-Nikkor 105mm F2D ve AF-S VR Micro Nikkor 105mm F2.8G IF ED modellerden daha iyi seviyelerde keskinlik sunuyor. Nikon AF-S NIKKOR 105mm F/1.4E ED lens test sonuçları için detaylara yazının devamında bakabilirsiniz. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[h=2]Nikon AF-S NIKKOR 105mm F/1.4E ED Lens Test Sonuçları Yayınlandı[/h][FONT=&quot]Portre çekimleri ve profesyonel moda fotoğrafçıları için sunulan lens şu an için piyasadaki f/1.4 maksimum diyaframlı tek 105mm otomatik netleme model elektromanyetik diyafram mekanizması ile gelmektedir. Bu sayede yüksek hızda arka arkaya çekim sırasında bile son derece sabit bir otomatik pozlama kontrolü sağlar.[/FONT]
[FONT=&quot]Aşağıda Nikon lensler açısından sıralamayı bulabilirsiniz. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]105mm odak uzaklığına sahip objektif, 1 m en kısa netleme mesafesi sayesinde, çerçevenin tamamını doldurduğu için kesilmesine gerek kalmayan portre çekimleri yapılabiliyor. Nikon’un SWM (Sessiz Dalga Motoru) özelliği sayesinde otomatik netleme yumuşak, alçak sesli ve hızlıdır.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Sabit odak mesafesine sahip Nikon AF-S NIKKOR 105mm F/1.4E ED lens test sonuçları için daha fazla detaya DxOMark sitesinden bakılabilir. Objektifin kullandığı ekstra düşük dağılımlı (ED) cam elemanı ile eksenel renk sapmasını en aza indirir. Böylelikle daha net ve mükemmel kalitede fotoğraflar elde edersiniz. [/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
I-AM-FREE-TRAINING.jpg


Nikon’un 2017 yılında D820 ve D7300 DSLR fotoğraf makinelerine ek olarak, beş yeni Nikkor lensini duyuracağı son dedikodular arasında yer alıyor.
Bilindiği üzere Nikon, fotoğraf makinelerine yönelik çalışmalarında büyük çapta bir yeniden yapılandırma sürecine giriyor. Buna göre şirket bu yeniden yapılandırma sürecinde agresif bir yaklaşım benimseyecek. Sonuç olarak, beklenen üç premium DL serisi kompakt fotoğraf makinesinin iptali yakın zamanda duyurulmuştu.
Nikon yetkililerin yabancı kaynaklara vermiş olduğu daha önceki söyleşi, şirket, orta ve ileri teknoloji DSLR fotoğraf makineleri, aynasız modeller yanısıra lensler üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtmişti. Şimdi 5 yeni Nikkor lensin detaylarına bakalım.
Nikon, 2017 yılında 5 yeni NIKKOR lensini duyurmayı düşünüyor




Nikon son olarak kod adı “N1546” ve “N1610” olan iki yeni modeli yurtdışında kaydetti. Çeşitli FX format DSLR makinelerini 2017’de değiştirmeyi düşünen şirket için duyuru programında Nikon850 yer alıyor. Nikon D760’ın D750 ve D610’un birleşimi olacağı yönünde bazı söylentiler var.
Nikon 810 ise Sony’nin 46MP sensörünü kullanabilen D820 DSLR ile değiştirilmesi bekleniyor. D820’nin yanı sıra, şirketin D7300 adına D7200 yenilemesini açıklamasını bekliyoruz.
Peki Nikon’un bu yıl duyurmayı planladığı beş objektif hangileri? Bu Nikon lenslerin henüz ne olacağı konusunda detaylar net olmasa bile, bazı NIKKOR telefoto lensin E / FL şeklinde yenilenmesini bekleyebiliriz. Geçmişte bu konuda çeşitli patentlerin alındığı biliniyor.
PF lens için olası adaylar olarak 300mm f / 2.8, 200-400 F5.6 veya 300-600 F5.6 modeller konuşuluyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nikon-d7500-2-1491999152.jpg


Nikon’un orta sınıfta APS Sensörüne sahip dijital SLR fotoğraf makinesi modellerde yer alan yeni Nikon D7500 resmi olarak duyuruldu.
Nikon, D7200 ün halefi olan yeni D7500 kendisinden üst seviyede yer alan ve daha pahalı olan D500’den birçok şeyi ödünç alıyor ve orta sınıfta güçlü DSLR konumunu devam ettiriyor.
Nikon D7500 özellikleri genel olarak D500’den transfer ettiği önemli detayları içeriyor. Bunların arasında 20.9 megapiksel çözünürlüklü DX formatlı CMOS sensör ve EXPEED 5 görüntü işlemcisi geliyor. Yine 180K RGB ölçme sistemi Nikon D500’den. Doğal ISO hassasiyeti 100 ile 51,200 iken yeni model muazzam 1.640.000 ISO eşdeğerine uzanan bir ISO aralığı sunmaktadır.
Nikon D7500 satış fiyatı ise $1,249 dolar olarak belirlenmiş. Kit lens olan AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR dahil $1,749.95 fiyatla sunulan DSLR için Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil. Fiyatının ise ülkemizde sadece gövde ile (lens hariç) yaklaşık 6.000 TL olması bekleniyor.


Nikon D7500 Özellikleri


Bu sınıfta artık detayları ve fiyat skalasını belirleyen unsurların başında gelen genişletilmiş tampon bellek kısmında ise RAW için 50 fotoğraf ve Large JPEG’de 100’e kadar tam kayıt yapılabiliyor. AF / AE ile saniyede 8 kare seri fotoğraf çekebilen D7500 aynı zamanda 15 noktadan çapraz 51 noktalı AF sistemi kullanıyor.
D7200’den daha kapsamlı hava sızdırmazlığı özelliğine sahip olan orta seviye DSLR, ayrıca D7200’den % 5 daha hafif ve D500’den % 16 daha hafif.

Temel Özellikleri

Amiral gemisi D500 resim kalitesi: 20,9 MP DX biçimli sensör. EXPEED 5. 180.000 piksellik RGB ölçüm sensörü.
Olağanüstü ışık duyarlılığı: ISO 100 – 51.200, 1.640.000 ISO’ya (eşdeğeri) kadar artırılabilir ışık hassasiyeti ile düşük ışıkta mükemmel.
Üstün konu tanıma: 180.000 piksellik RGB ölçüm sensörü ve Gelişmiş Sahne Tanıma sistemi. Hassas pozları ve dinamik kompozisyonları fotoğraflayın.
Parlaklık ağırlıklı ölçüm: Çerçevede en parlak bileşenlere öncelik vererek resimlerde parlak nokta oluşumlarını önlemeye yardımcı olur.
Muazzam AF hassasiyeti: 51 noktalı AF sistemi, -3 EV’ye varan etkileyici bir doğruluk sağlar. Tek ışık kaynağının ay ışığı olduğu anlarda bile konuları izleyin, konulara kilitlenin ve netlemeyi koruyun.
Sinematik 4K/UHD video görüntüler: 4K/UHD 30p görüntüler veya 50p/60p’ye varan kare hızlarında Full HD (1080p) video kaydedin.
Zaman Aralıklı Film: Tam DX biçimli fotoğraf makinesinde kolayca, akıcı ve mükemmel pozlanmış 4K/UHD videolar ile Full HD zaman aralıklı filmler oluşturun.
Tam AF/AE izleme ile 8 fps: Yüksek hızda arka arkaya çekimler yaparak 50 adet NEF (RAW) veya 100 adet Büyük JPEG İyi biçiminde resimler çekin.
Dik açılı ekran ve dokunmatik kontroller: İnce yapılı, 8 cm (3,2 inç) dik açılı ekran. Canlı görüntüde çekim yaparken AF ve deklanşör fonksiyonlarını dokunmatik kontrollerle kullanın.
Optik beşli prizma vizör: %100’e varan çerçeve alanı sunar.
Picture Control Otomatik: Fotoğraf makinesinin dahili Picture Control sistemi, renk, kontrast ve parlaklığı sahneye göre optimize eden yeni Picture Control Otomatik dahil sekiz kontrole sahiptir. Birden çok çerçeveli çekim yaparken değişkenleri otomatik olarak ayarlar.
DX hızı: Yalnızca 640 gram (yaklaşık) ağırlığındaki fotoğraf makinesi gövdesi, güçlü bir kavrama yüzeyine sahiptir ve hava koşullarına dayanıklıdır. DX NIKKOR objektifler kompakt boyutlara sahiptir ve fotoğraf makinesi sensörünün 1,5x kesme faktörü, bir FX objektifle çekim yapıldığında telefoto efekti sağlar.
Genişletilebilir sistem: Nikon Speedlight flaşlara ek olarak, Nikon’un ME-1 Stereo Mikrofonu ve ME-W1 Kablosuz Mikrofonu ile de uyumludur.

Sonuç

Nikon D7500 DSLR fotoğraf makinesi Nikkor objektiflere ve Nikon Speedlight flaşlara ek olarak, Nikon’un ME-1 stereo mikrofonu ve ME-W1 Kablosuz Mikrofonu ile de uyumludur.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst