gittigidiyor

Nintendo Switch’in yeni oyunu Miitopia ...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
miitopia-nintendo-switch-P2JY_cover.jpg.webp



Oyun devi Nintendo, 2017 yılında Nintendo 3DS konsolu için geliştirdiği Miitopia ile karşımıza çıkmıştı. Nintendo’nun Mii avatarları ile oluşturulan bu dünya oyuncuların beğenisini toplamış ve kısa sürede başarılar elde etmişti. Casual oyunculara hitap eden ve eğlenceli bir dünyaya sahip olan Miitopia şimdi de Nintendo Switch için çıkışını gerçekleştirdi. Nintendo 3DS sürümünün iyileştirilmiş hali diyebileceğimiz oyun bakalım bizlere neler sunuyor?


Miitopia incelemesi​


Miitopia, Greenhorne Town adı verilen kasabada geçiyor. Oyunumuzun ana kötüsü olan Dark Lord kötü planları için kasabadaki herkesin yüzünü çalmaya başlıyor. Evet bildiğiniz Mii karakterlerinin yüzlerini çalıyor. Biz de maceracı olarak kasabadakilere yardımcı olmak ve yüzlerini geri getirip Dark Lord’u alt etmek için yola koyuluyoruz.

miitopia-switch-uN5n.jpg



Oyunun başlangıcında kendi karakterinizi oluşturuyorsunuz. Nintendo’nun Mii avatarı oluşturma ekranı yine bizlere sınırlı seçenekler sunuyor. Ancak Miitopia için hazırlanan kıyafet ve aksesuarlar ile karakterimizi oyun içerisinden kişiselleştirebiliyoruz. Karakter oluşturma ekranında; Pop Star, Mage, Warrior, Cleric, Chef ve Thief türleri bizleri karşılıyor.


Bu türlerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Size tavsiyemiz uzaktan savaşı ve büyüyü seviyorsanız Mage veya Cleric türünü seçmeniz yönünde olacak. Her türün ayrı bir skill’inin olduğunu belirtelim. Oyun içerisinde yanınıza alacağınız yardımcı karakterler ile savaşlar daha keyifli hale geliyor. Partinizde bu yüzden mutlaka bir Warrior türünü barındırmaya özen gösterin. Oyunun en sevdiğimiz yanı, yanınıza aldığınız karakterleri de kişiselleştirebiliyor olabilmeniz. Resmen bir Sims evreni yaratıyorsunuz diyebiliriz.

Miitopia’daki savaş sistemi sıra tabanlı savaş sistemi türünde. Yani bir o vuruyor bir siz. Tabii arada kendinize can da basıyorsunuz. Ancak bu can basma atak yerine geçtiği için sıranızı pas geçiyorsunuz. Savaş dinamikleri Pokemon’dan hallice diyebiliriz. Keşke iyileştirilmiş sürümde daha fazla animasyon olsaydı. Oyundaki yapay zeka ise oldukça ilginç çalışıyor. Oyundaki yapay zeka sizin belirlediğiniz takıma göre değişiklik gösteriyor. Takımınızdaki uyum ne kadar iyiyse düşmanlara karşı olan savunma ve atağınız o kadar iyi oluyor.


Grafiklere geçecek olursak; Nintendo Switch’e sahip olan insan oyunu “oyun” olduğu için oynuyor. Bu yüzden 4K çözünürlükte 120 FPS’te yeni nesil bir şey beklemek büyük hata olur. Nintendo yine yapacağını yapıyor ve bize tatlı mı tatlı grafikler sunuyor. Yani diyeceğimiz o ki grafik her şey değil. Önemli olan şey oyundan alınan zevk.


Oyunda bir çok RPG öğesi de bulunuyor. Karakterlerinizi farklı yerlere gönderebilir, seçimler yapabilir ve kendi stratejinizi belirleyebilirsiniz. Yani Miitopia sadece linear bir şekilde ilerleyen aksiyon oyunu değil. Animal Crossing kadar olmasa da o düzeyde bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Miitopia eğlence için yapabileceğiniz bir çok seçeneğin yer alması oyuna olan bağınızı güçlendirmeyi başarıyor.

Eğer sıra tabanlı dövüş sistemini seviyor ve eğlenceli bir dünyada oyun oynamak istiyorsanız Miitopia’ya şans vermenizi tavsiye ediyoruz. Miitopia, diğer oyunlar gibi tam oyun fiyatından değil 49.99 dolardan satılıyor. Eğer Miitopia evrenini bilmiyor ve ilk defa girecekseniz oyunun indireme girmesini de bekleyebilirsiniz.


Oyunu genel olarak değerlendirecek olursak; Nintendo evrenindeki Animal Crossing ve Tomodachi Life oyunlarını seviyorsanız Miitopia'nın da hoşunuza gideceğiniz söyleyebiliriz.


Artı yönleri


  • Fantastik dünyası ile sizi içine çekebiliyor.
  • Çizimleri ve grafikleri ile oldukça hoş ve tatlı görünüyor.
  • Casual oyuncular ve oyunda kendini eğlendirmek isteyenler için bulunmaz nimet.

Eksi yönleri


  • Savaş sistemi çok sıradan.
  • RPG öğeleri beklentilerin altında kalıyor.
  • Karakter oluşturmada biraz daha çeşitlilik olabilirdi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst