gittigidiyor

Nokia 7 ve Nokia 8 modellerinden ilk detaylar!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nokia-6.jpg


HMD Global şirketi sayesinde akıllı telefon pazarına Android cihazlar ile geri dönüş yapan Nokia, Mobil Dünya Kongresi'nde üç farklı akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.
Kullanıcıların yoğun ilgisi ile yeniden yükselmeye başlayan Nokia, telefon sektörünün zirvesinde yer aldığı dönemlerde olduğu gibi kısa aralıklar ile yeni modellerini duyurmaya devam edecek gibi duruyor.
Zira, başta yenilenen 3310 olmak üzere Nokia'nın yeni akıllı telefonları, henüz dünyanın birçok noktasında satın alınamazken, yeni Nokia 7 ve Nokia 8 modelleri hakkında ilk detaylar ortaya çıktı.

Nokia'nın amiral gemisi Android akıllı telefonunu duyurmasını beklerken, markanın ardındaki Finlandiya şirketinden gelecek iki yeni cihaz hakkında yeni bir söylenti ortaya çıktı.
Şimdilik bu telefonlara Nokia 7 ve Nokia 8 diyoruz ancak, görünüşe göre perakende isimleri kesinleşmediğinden, farklı takma adlarla sonuçlanabilirler. Ayrıca, Nokia 8'in uzun süredir amiral gemisi akıllı telefon olacağı söylentilerin bulunduğunu unutmayın. Ama sızdırılan bilgiler daha düşük özelliklerde. Bu yüzden, Snapdragon 835 destekli telefon Nokia 9 olarak adlandırılabilir.

Nokia 7 ve Nokia 8 kullanıcılara neler sunacak?

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Nokia 7 ve Nokia 8 modelleri,
Qualcomm'un henüz resmi olarak duyurusunu gerçekleştirmediği Snapdragon 660 işlemcisinden güç alacak.



nokia-7-nokia-8.jpg


Samsung'un 14nm LPP Teknolojisi ile üretilen Snapdragon 660'ın, dört adet 2.2 GHz ve dört adet 1.9 GHz hızında çalışan özelleştirilmiş Kyro çekirdeklerinin yanı sıra, Adreno 512 GPU'ya ev sahipliği yaptığı söyleniyor.
Cihazların ekran boyutları hakkında bir bilgi bulunmazken, Nokia 8 modelinde QHD çözünürlükte, Nokia 7 modelinde ise Full HD çözünürlükte bir ekranın yer alması bekleniyor.

Nokia 8 ve Nokia 7’de, Snapdragon 653'ün beklenen versiyonu olan Snapdragon 660'ın bulunduğu söyleniyor. Nokia 8 daha büyük bir ekran ve QHD çözünürlüğü ile gelirken, daha küçük Nokia 7 1080p ile gelecek.
Her ikisinde de çok ince çerçeveler ve yeni bir metal tasarım bulunuyor. Kameranın ve arka kısmın tasarımı, şimdiye kadar Nokia 3, 5 ve 6'da gördüklerimizden farklı olacak. Nokia 7 ve 8’in parmak izi tarayıcısı, hızlı şarj ve 3, 5 ve 6'ya kıyasla daha büyük kamera sensörlerine sahip olacağı iddia ediliyor. Dahası, Nokia 8'de Zeiss optiği bile mevcut olacak. Telefonların tanıtım zamanı tam belli değil ama Nokia 7, 8, ve 9, Mayıs veya Haziran ayında aynı anda ilan edilebilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst