gittigidiyor

Nokia 9 ve Nokia 8 Tsarımlarına İlişkin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nokia-9-ve-Nokia-8-3.jpg


Akıllı Telefon dünyasına somut olarak geri dönüş yapan Nokia, HDM Global’in uyguladığı stratejiler sayesinde bir kez daha sektörde aranan markalardan biri haline gelmeye başladı. İlk olarak Nokia 6 akıllı telefonlarıyla piyasadaki yerini yeniden alan marka şimdilerde ise Nokia 8 ve Nokia 9 akıllı telefonlarıyla adından söz etmeye başladı. Markanın üst düzey akıllı telefonlarından biri olması beklenen her iki serinin belli başlı özelliklerinin dışında şimdi ise iki seriye ait yeni tasarım detayları paylaşıldı.


Nokia-9-ve-Nokia-8.jpg

Nokia 9 ve Nokia 8 Nasıl Telefonlar Olacak?

Yeni paylaşılan tasarım görsellerine geçmecen önce telefonların nasıl sistemlere sahip olacağından bahsedelim. İlk detaylara göre her iki modelde oldukça yüksek sistemlere sahip. Hem işlemci desteği konusunda hem de bellek teknolojileri konusunda oldukça olumlu sonuçlar vermesi beklenen akıllı telefonların içerisinde Nokia 9 serisi sistem özellikleriyle öne çıkacak. Fakat Nokia 8 serisinin de aşağı kalır bir yanı olmayacak.



Nokia-9-ve-Nokia-8-1.jpg

Nokia 9 İçin Beklentiler: Resmi bir açıklama yok fakat bu alanda firmaya yakın kaynaklardan verilen bilgilere göre bu seride Snapdragon 835 serisi işlemciler kullanılacak. Muhtemelen 6 GB RAM bellek miktarına sahip olacak olan akıllı telefonun ekran kısmında ise 5.5 inç boyutuna sahip olması bekleniyor. Super AMOLED ekran kullanımı yapması beklenen akıllı telefonun 2K ekran çözünürlük değeri sunacağı ve 22 MP ile 12 MP değerinde çift arka kameraya sahip olacağı belirtiliyor. Telefonun fiyatı konusunda ise 750 dolar iddiası var.



Nokia-9-ve-Nokia-8-2.jpg

Nokia 8 İçin Beklentiler: Bu seride de yine üst seviye özelliklere yer verileceği fakat mini farklılıklar olacağı düşünülmekte. İlk olarak işlemcilerinin aynı olacağı düşünülen akıllı telefonun 4 GB Ram bellek miktarına sahip olacağı ve yine çift arka kamera kullanımı yapılacağı da beklentiler arasında. Arka kamera kısmında ise 12 MP değerinde çift kamera kullanımı iddiası var. 5.2 inç ekran boyutu ve yine 2K çözünürlük desteğini de ekleyelim.
Nokia 8 Konsept Çizimleri

Geçelim her iki telefon için yayınlanan konsept çizimlere. Nokia 8 akıllı telefonları için dikine konumlandırılmış olan çift arka kamera ve hemen altında da parmak izi sensörleri dikkat çekiyor. Ön kısma geldiğimizde ise çok daha geniş bir ekran gövde oranı öne çıkıyor. Altı kısımda ise fiziksel bir Home tuşu kullanımı yapılmakta. Genel olarak son dönemde akıllı telefonlarda yaygın bir şekilde kullanılan geniş ekran kullanımı yapacağı görülen akıllı telefonun bu tasarım ile gelirse beğeni toplayacağı kesin.



Nokia-9-ve-Nokia-8.jpeg

Nokia 9 Konsept Çizimleri

Bir diğer akıllı telefon modeli olan Nokia 9 serisinde ise tamamen çerçevesiz tasarım kullanıldığı öne çıkıyor. Arka kısımda yine çift arka kamera dikine konumlandırılmış şekilde yerleştirilmiş olmasına karşın parmak izi okuyucuları ise en alt kısma konumlandırılmış durumda.
Ön panelde çok daha geniş ekran kullanımı yapılacağını gösteren konsept çizimlere de bakacak olursak Nokia 9 akıllı telefonları kesinlikle üst segment üyesi seriler olacak. Her iki telefonun ne zaman çıkacağı ya da fiyatlarının tam olarak ne kadar olacağını ise şu an için bilemiyoruz. HDM Global tarafından yapılacak tanıtımlarla telefonlar hakkında tüm sorular cevap bulacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst