gittigidiyor

Nvidia RTX 4090 ısı kabloları eritiyor...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
1666725154_Nvidia-RTX-4090in-guc-cekisi-guc-konektorunun-islemesi-icin-cok.jpg



Nvidia’nın GeForce RTX 4090’ı 1.599$ İnanılmaz derecede güçlü bir grafik kartıdır, ancak performansı yüksek güç tüketimi pahasına gelir. Birkaç RTX 3000 serisi kart gibi, Nvidia da tüm bu gücü karta sağlamak için yeni bir tür 16 pinli 12 voltluk güç konektörü kullanır. dört 8 pinli GPU güç kablolarını 12VHPWR adaptörüne bağlar, ardından GPU üzerindeki konektöre takılır ve kart alanında biraz yer açar.

Ancak en az iki RT 4090 kullanıcısı şimdi 12VHPWR konektörlerinin kullanım sırasında aşırı ısındığını ve eridiğini bildiriyor. bunlar şikayetler olmak onun kaynağı reddit’ten (Tom’un Donanımı Üzerinden), bu yüzden dikkatli olun – herhangi bir kullanıcının bilgisayar kurulumunun tam yapılandırmasını bilmiyoruz. Grafik kartının belirli modeli (A Gigabyte RTX 4090 Oyun OC tek bir kullanıcı için, Asus RTX 4090 TUF Oyun OC Sürümü Diğeri için), güç kaynağı ve herhangi bir sayıda başka faktör, iletkenlerin aşırı ısınmasına katkıda bulunmuş olabilir.

Nvidia, Tom’a “raporları araştırdığını” ve şirketin “ilk sahibiyle temas halinde olduğunu” ve diğeriyle iletişim kurmayı planladığını söyledi. Nvidia’yı takip ettik ve şirketin paylaşacak daha fazla bilgisi varsa bu makaleyi güncelleyeceğiz.

Tom’s Hardware, sorunun kablonun güç konektörüne çok yakın bir bükülmesinden kaynaklanabileceğini ve bunun pimlerinden bazılarının “yanlış hizalanmasına” veya gevşemesine neden olabileceğini ve bunun da pimler arasında eşit olmayan bir güç yükü ile sonuçlanabileceğini tahmin ediyor. Bunların tek seferlik arızalar mı yoksa RTX 4090 serisinde daha sistemik bir sorunun işareti mi olduğu netleşene kadar sorunu izleyeceğiz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst