gittigidiyor

Nvidia Titan X Pascal Resmen Tanıtıldı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Nvidia’nın yeni Titan X ekran kartı, Stanford Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte tanıtıldı.

Bir süredir Nvidia’nın yeni Pascal işlemci ailesini kullanacak olan bir Titan X modeli üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak bu kartın tanıtım yeri ve zamanı hayli sürpriz oldu denebilir. Yeni Titan X, Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang tarafından Stanford Üniversitesi’ndeki bir yapay zeka konferansında tanıtıldı.
Bir ekran kartını tanıtmak için ilk bakışta tuhaf bir yer gibi görünse de, yeni Titan X’in işlem gücünü dikkate alınca, aslında tam da yeri olduğunu görebilirsiniz. Yeni Titan X, 11 teraflop işlem gücüyle şirketin yapay zeka gibi konulara özel tasarladığı Tesla serilerine çok yaklaşıyor. Ancak fiyatı onlardan çok daha hesaplı.
Tabii fiyat konusu biraz da bakış açısına göre değişiyor. Yeni Tesla X, 1200 dolarlık etiketiyle çoğu profesyonel karttan daha ucuz. Ancak Nvidia’nın ürün gamındaki en pahalı kart sayılan GTX 1080 modelinden iki kat daha pahalı. Tabii bu fiyatın Türkiye pazarı için geçerli olmadığını da hatırlatalım.
Teknik özelliklere gelince, kartın içindeki Pascal grafik işlemcide 3584 adet CUDA çekirdeği bulunuyor ve bu sayı GTX 1080 modelinden 1024 adet daha fazla. 12 GB GDDR5X hafızaya sahip olan kart, 250 Watt güç çekiyor. Nvidia’nın iddiasına göre yeni Titan X, GTX 1080 modelinden %50 daha güçlü. Ama tabii test etmeden buna emin olamayız. Fakat teknik özellikler yine de göz dolduruyor.



Nvidia bu kartı kendi sitesi üzerinden doğrudan satacak, ayrıca az sayıdaki üreticiye de kota ayıracak. 2 Ağustos itibariyle Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında resmen satışa çıkması planlanan Titan X’in ülkemize ne zaman ve ne şekilde gireceği henüz belli değil.

NVIDIA Titan X Özellikleri

Yeni Pascal mimarisini kullanan ve GTX 1080'den bile daha güçlü bir ekran kartı olan GTX Titan, GP102 GPU'sunu bünyesinde barındırıyor.
4K çözünürlükte 60 FPS'te oyun deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar için üretilen Titan X, 12 GB GDDR5X bellek ile geliyor.
nvidia-titan-x-ozellikleri-ve-fiyati-2.jpg

3584 CUDA çekirdeğinin olduğu ekran kartı 1.41 GHz temel hız, 1.53 GHzBoost hızı sunuyor.
Lansmanda söylenene göre ilk Titan X modelinden %60 daha hızlı olan yeni Titan, 4K'da oyun için ideal bir performans gösteriyor.
Kartın tasarım tarafında ise NVIDIA'nın yeni nesil NVTTM tasarımına sahip olduğunu ve mozaik görünümle beraber siyahlar içine büründüğünü söyleyelim.
NVIDIA Titan X Çıkış ve Fiyatı

2 Ağustos tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da satışta olacak NVIDIA Titan X, 1200 dolar fiyat etiketiyle satılacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst